2014. július 30., szerda

Új kedvencre lelt a TV2 műsorvezetője

Szeretitek a kürtőskalácsot? Nos, erre a kérdésre Tatár Csilla határozott "igen"-nel felel, főleg, mióta ő is kipróbálhatta a kürtőskalácssütést nemrég, a Kopaszi-gáton rendezett kürtős-pikniken. A műsorvezetőnek nagyon megtetszett a speciális, kürtős-sütő mobil szerkezet is, aminek már tervezi a beszerzését, hogy otthon is beindulhasson a kalácssütés. :)


Tatár Csilla inkább eszi, mint készíti

Profiként sirít és pirít a TV2 műsorvezetője

Tatár Csilla, a Mokka műsorvezető-nője nagy hódolója az erdélyi finomságnak, ám közelebbi kapcsolatba csak a napokban a Kopaszi-gáton rendezett kürtős-pikniken került az ínyencség tésztájával. Csilla megtanulta a titkos receptet, elsajátította a tésztagyúrás, a kelesztés és a sirítés fortélyait is. A túl sok színben pompázó kalácsot ugyan messziről elkerülte, de a fahéjas finomságba jóízűen harapott bele.

„Annak ellenére, hogy én a cukrot tudatosan kerülöm, otthon a konyhában egyáltalán nem használok, csak nyírfacukorral dolgozom, nagy fogyasztója vagyok a kürtőskalácsnak. Ez az életmód nem kötelez arra, hogy teljesen száműzzem a cukorfogyasztást, ha bármilyen rendezvény, fesztivál van, vagy épp a strandon pihenek, biztos, hogy nem tudok ellenállni egy finom kürtőskalácsnak” – mesélte a népszerű műsorvezető a sütőrudak mögül.


„Tésztakészítésben, dagasztásban bevallom, nem vagyok túl erős.  Egyszer kitaláltam, hogy készítek egy klassz élesztős tésztát, de elszámoltam az élesztő mennyiségét, így egy alapanyag tízszeres mennyiségben került a tésztába. Nos, nem lett túl sikeres a végeredmény” – nevetett Csilla.

Tatár Csilla eddig inkább a fogyasztók táborát erősítette, legyen szó lepényről, pogácsáról, vagy éppen kürtőskalácsról. Most azonban megtört a jég: Csilla, András Tündének, a Kürtőskalács Fesztivál egyik ötletgazdájának köszönhetően elsajátította a kalácskészítés rejtelmeit.

„Eddig nem is mertem volna belevágni, nagyon bonyolultnak tűnt a teljes munkafolyamat, főleg a sütés, viszont így, hogy már kapható egy speciális, kürtős-sütő mobil szerkezet, még az is lehetséges, hogy névnapjára megajándékozom anyukámat eggyel, és elindulhat a nagyüzemi kürtőskalács-sütés” – mondta Csilla, aki a fahéjas és kakaós ízesítésre esküszik.

 „A hagyományos ízesítésű kalácsokat kedvelem, viszont a sima egyszerű cukrosat nem szívesen eszem meg. Az extrémebbek sem tartoznak a kedvenceim közé, például a királynős, színes cukorkás kalács távol áll tőlem. Általában semmi olyat nem fogyasztok, amiben túl sok a szín.”

Finomabbnál finomabb ízesítésekben, illatokban és programokban októberben sem lesz hiány, a II. Kürtőskalács Fesztiválon ugyanis minden lesz, mi szem-szájnak ingere. Október 10-12. között a Városligetben, a Vajdahunyad vár előtti téren várják a szervezők a kürtőskalácsra éhes nagyközönséget.

Forrás, fotó: Just Creative


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése