2016. június 3., péntek

Hivatalosan is elstartolt Lakatos Márk gasztrokalandja

Hivatalosan is elstartolt Lakatos Márk gasztrokalandja

Formabontó főzelék, sajátos grillkolbász vagy éppen egy mennyei leves? – ha különleges ízekre vágysz, Lakatos Márk vadonatúj bisztrójában garantáltan megtalálod. A házias receptek és a kreatív ötletek találkozásának, a Lakatos Műhelynek a budapesti Belvárosi Piac adott végső otthont, ahol a népszerű stylist ezúttal az asztalra varázsolja a divatot. A vadonatúj falatozó egy nagyszabású esemény keretein belül mutatkozott be a nyilvánosság előtt.

Lakatos Márk gasztronómia iránti szenvedélye nem újkeletű, hiszen nagyszülei révén már egészen kisgyermek korában belecsöppent a vendéglátásba. Míg gyerekként az agárdi kempingben ismerkedett a tradicionális magyar ételek ízeivel, nagyapja pecsenyesütödéjének köszönhetően is. A stylist egy évvel ezelőtt indította útjára Lakatos Műhely nevű grillsütödéjét, ami tavaly nyáron Tihanyban működött, majd különféle fesztiválokon is felbukkant. A bisztró idén a Belvárosi Piacon találta meg a végleges helyét, amelynek hivatalos nyitórendezvényét csütörtökön tartották a Hold utcai Vásárcsarnokban.


A tradicionális alapízeket izgalmas újdonságokkal ötvöző ételek kerülnek terítékre, Márknál ráadásul az sem meglepő, hogy a házi készítésű mustárt és ropogós, friss, kolbászzsírban pirított kenyeret tálalnak az ínyencségek mellé. 

„Mivel a kolbászainkat mi magunk töltjük, így biztosan csak hús, szalonna és egészséges dolgok kerülnek bele. Emiatt is evidens volt, hogy amit csak lehet, mi magunk készítsünk el a legnagyobb odafigyeléssel, mesterséges ízfokozók, tartósítószerek és egyéb adalékok nélkül. A kenyeret vagy a főzelékekhez kínált párizsit nem mi állítjuk elő, viszont olyan hazai forrásokból szerezzük be, amelyekben száz százalékban megbízunk és garantálják a kiváló minőséget” – kezdte a stylist, aki a gasztronómiai trendeket követve gondolt a vegetáriánusokra és az ételérzékenyekre is.


„Számomra nagyon fontos a zöldségkultúra, ami nem egyenlő a gyerekkori menzás főzelékélményekkel. Azokban még nagyon sok volt a rántás, ráadásul a finomfőzelék minden volt, csak nem finom. Naponta változó kínálatunkban más és más főzeléket kóstolhatnak meg a vendégeink, olyanokat, amiket laktóz- és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak. A lisztmentes diétára egyébként már az üzlet tervezésénél is odafigyeltünk, hiszen ebben az esetben még a konyhai eszközök elkülönítését is nagyon komolyan kell venni. Liszttel egyébként sem dolgozunk, de a biztonság kedvéért a kenyeret is olyan helyen szeljük, ahol nem találkozhat gluténmentes alapanyagokkal” – fejtette kis Lakatos Márk.A rendezvényen, amelyen többek között Palvin Barbara, Szabó Győző, Radics Gigi, Gryllus Dorka, Csonka András, Kiss Ramóna, Debreczeni Zita, Szegedi Kata, Szécsi Böbe és Saci is belekóstolt a hamisítatlan finomságokba, amelyek mellett látványos show-elemek is helyet kaptak.

Forrás: RedLemon Media

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése