2017. szeptember 6., szerda

Magyar Termék Nagydíjas a Kürtőskalács Fesztivál

Október 13-15. között Kürtőskalács Fesztivál a Gesztenyés-kertben

Az idén húsz éves Magyar Termék Nagydíj Pályázat díjazottjai között a Parlament Felsőházi termében vehette át a kitüntető elismerését a Kürtőskalács Fesztivál és a Vitéz Kürtős.

Összesen 54 cég 64 terméke, szolgáltatása érdemelte ki a 20. Magyar Termék Nagydíj Védjegykitüntetést, a tanúsított minőség „útlevelét” a Magyar Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében. A díjakat átadta: Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Hazánk legrangosabb minősítő rendszere, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat győzteseit 2017-ben 20. alkalommal hirdették ki, bizonyítva, hogy a minőség elismerése hagyománnyá vált. Az immár húsz esztendős objektív minősítési rendszer kitüntetettjei azon vállalkozások és személyek, akik tevékenysége vagy megvalósított produktuma magas hozzáadott értéket képvisel kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt, hozzájárulva egy erősebb gazdaság megvalósulásához. Ez az egyetlen nem szakma specifikus tanúsító elismerés, melyre a gazdaság egész területéről, önkéntes, nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. A Földijó – Gaszto Kft. a Vitéz Kürtős által készített kürtőskalácsaiért, illetve a Kürtőskalács Fesztiválért vehette át a rangos elismerést.


„Számunkra a Magyar Termék Nagydíj két okból is nagyon fontos védjegy: egyrészt a Vitéz Kürtős az első a szakmában, akit ezzel a díjjal tüntetnek ki, ami egy visszacsatolás arra, hogy ahogy dolgozunk, és amit teszünk a kürtőskalács jövőjéért, az jó, másrészt ezzel a díjjal maga a kürtőskalács presztízsét is akartuk növelni, hogy egy picit reflektorfénybe kerüljön ez az egyszerre erdélyi, székely és magyar termékként hungarikumnak nyilvánított évszázados hagyománnyal rendelkező örökségünk” – nyilatkozta Bálint Gáspár tulajdonos.

„A Kürtőskalács Fesztivál idén 5. jubileumát éli, ami bizonyítja, hogy van helye a fesztiválok palettáján. Azért is vagyunk büszkék a Magyar Termék Nagydíjra, mert ez a rendezvény kezdetek óta egy teljes mértékben saját finanszírozású fesztivál, melyet eddig csak a Hungarikum Főosztály karolt fel, így ez a díj is bátorít arra, hogy érdemes küzdeni, megcsinálni, még akkor is, ha nehéz, vagy sokszor akadályok gördülnek elénk. Ez a díj kötelez arra, hogy megszervezzük majd akár a 25. Kürtőskalács Fesztivált is” – zárja a szót András Tünde rendezvényigazgató.

A most már Magyar Termék Nagydíjas Kürtőskalács Fesztivál pedig minden érdeklődőt sok szeretettel vár a kürtőskalács 5. ünnepére október 13-15. között a XII. kerületi Gesztenyés-kertbe. A klasszikus ízek mellett ismét lesznek különleges kürtősdesszertek. A „Csináld magad!” sátorban mindenki elkészítheti kedvenc kürtőskalácsát, valamint ebben az évben is megrendezik a nagy hagyománynak örvendő közösségi kürtőskalácssütést, amely idén a Kürtős Kaland nevet kapta, s a háziasszonya Wossala Rozina lesz. Az édességek mellett a Faszénen Sült Ételek Udvarában Serényi Zsolt, a Tetovált séf, illetve Jancsa Jani, a Burger pápa grillbemutatókkal szórakoztat, de lesz faszénen sült székely miccs, bárány nyárs, csevap és szarvas burger is, mellé finom sörök és jó borok. 

A kisszínpadon szén-kvízjáték, stand up és utcazene, körülötte pedig faszenes erősségi-ügyességi próbák is várják az érdeklődőket. Mindenkit sok szeretettel vár hazánk egyik legédesebb, de biztosan a legillatosabb őszi fesztiválja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése