2014. május 21., szerda

Jótékony finomságok - kürtőskaláccsal ez is lehetséges!

Mi lehet jobb egy kis finomságnál? Talán csak az, ha ezt majszolgatva jó ügy mellé is állhatunk - nézzétek csak, így is lehet. :)

Meghódítja a Dunát a Vitéz Kürtős 

Jótékony kajaktúrával készülnek a II. Kürtőskalács Fesztiválra.

A Vitéz Kürtős idén is nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis azontúl, hogy október 10-12. között megrendezik a II. Kürtőskalács Fesztivált, kajakba pattannak és a Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengerig eveznek, hogy életeket menthessenek. Az őszi „kürtős-ünnep” még a tavalyinál is izgalmasabbnak ígérkezik. A családi hangulat változatlan, azonban a terület kibővül, és rekorddöntésre is készül a Vitéz Kürtős Team.


„A belváros szíve októberben ismételten megtelik a mennyei kalácsok illatával. Már most lázasan készülünk erre a nagyszerű, ízes eseményre, és reméljük, hogy a tavalyi számokat minden tekintetben sikerül megdöntenünk. Most is színes programokkal, koncertekkel, gyermek-előadásokkal várjuk az édesszájú kicsiket és nagyokat.

Fellép többek között Dér Heni, Tóth Gabi, az Indygo zenekar, Csepregi Éva a Neoton Swing műsorával és Takács Nikolas is. Szeretnénk a területet kibővíteni, lesz látványsütöde, „manóház”, ahol tíz kürtőskalácssütő mester is szorgoskodik majd, így a kiszolgálás is gyorsabb lesz. Szombatra ismételten tervezzük a Nagy Közös Sütést, aminek egyértelműen az a célja, hogy rekordot döntsünk. A „Csináld magad” sátorban pedig 1-1 sztárvendégünk segíti majd a lelkes sütni vágyókat, ahol természetesen a mobil, Bake ’n’ Roll sütőink is szerepet kapnak” – avat be minket az idei programokba András Tünde, rendezvényigazgató.

A csapat egy különleges, embert próbáló akcióval is készül az illatos fesztiválra: a „vitézek” ugyanis június 2-án kajakba ülnek a Duna forrásánál, és meg sem állnak a Duna-deltáig. A bátor csapat nem kevesebb, mint 2860 km-t tesz majd meg több szakaszban, és körülbelül július közepére éri el a Fekete-tengert. A küldetésnek nemes célja van: egy elmaradott, kis községnek, C.A. Rosettinek és a környező 4 településnek az egészségügyi ellátását szeretné a csapat javítani egy automata defibrillátor adományozásával.


„Már március 12. óta folyamatosan gyűjtjük a pénzt az életmentő berendezésre, minden eladott kalács után 15 Ft-ot teszünk félre a nemes cél érdekében. Lassan össze is gyűlik a kívánt összeg, körülbelül 500 ezer Ft-ba kerül egy ilyen berendezés, amihez közel 40 ezer kürtőst kell eladnunk. Érdekesség még, hogy bizonyos településeken, ahol az út során kikötünk, esténként a helybelieknek és az ott élő magyar közösségeknek kürtőskalácsot is sütünk majd. Így a Duna mentén élők is megismerhetik az igazi kürtőskalács isteni ízét.

Előreláthatóan július közepére érjük el a Duna-deltát, itt található C.A Rosetti község, és a hozzá tartozó 4 kis falu, ahol körülbelül 1000 lakos él, ebből 100 gyermek. Minden bizonnyal nagyon jó helyre fog kerülni a defibrillátor” – mesél a jótékonysági akcióról Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezető igazgatója.


A kajaktúra különlegessége még, hogy bárki csatlakozhat a nem mindennapi sportkalandhoz, akár kajakkal kisebb-nagyobb szakaszokon, akár biciklivel is. Például a team többi tagja Bécs és Budapest között zárkózik fel a kajakosokhoz, és a Duna-part mentén együtt tekernek a csapattal. Természetesen, akik beszállnak a kalandba, azok esténként kipróbálhatják a kürtőskalács-sütést is.

Forrás: Just Creative, fotó: www.kurtoskalacsfesztival.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése