2014. május 28., szerda

Újabb elismerés a chocoMe-nek

Ha azt mondom, chocoMe, sokaknak már nem is csak a kreatív finomságok jutnak eszébe, hanem az is, hogy a magyar csokimanufaktúra termékei egyik díjat a másik után hozzák el hazai és külföldi megmérettetésekről. Legutóbb is azért kaptam tőlük levelet, mert szerették volna tudatni velem is, milyen elismerésnek örülhetnek - méghozzá nem is kicsit. :)))

"Óriási a boldogság a chocoMe-nél, a világ egyik legrangosabb csokoládé szakversenyén, az International Chocolate Awards-on ezüst érmet nyert az egyik Raffinée termékünk, a fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró" - foglalta össze Mészáros Gábor. A csatolt sajtóanyagból pedig kiderült, hogy ez a verseny tényleg elképesztően komoly: jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d’ Or versenyhez. 


Azt is megtudtam, hogy a chocoMe az első magyar vállalkozás, amely díjat nyert a világ egyik legjelentősebb csokoládé szakmai versenyén. A legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek alkotta nemzetközi zsűri (Seventy% (UK), Manhattan Chocolate Society (US), Master of Wine (UK), “The New Taste of Chocolate” (US), Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US), “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada) a nemrég bevezetett Raffinée termékcsalád egy tagját, a Fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyorót találta méltónak arra, hogy a legmagasabb piedesztálra emelje. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője. 

A terméket induláskor így jellemezte a chocoMe: "A világ legfinomabbjának tartott Piemonte-i mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon." (Elég jól hangzik, hát még az íze... :))


Mészáros Gábor a díj átvétele után azt mondta, az elismerés rangja rendkívül megtisztelő, és nemcsak a magyar chocoMe-nek, hanem az egész hazai csokoládékészítésnek szól. "A chocoMe ezzel a díjjal megkapta azt az rangos elismerést, amit a szakmában el lehet érni ebben a kategóriában. A következő kategória a “bean-to-bar”, ahol a világ legjobb csokoládékészítői a teljes folyamatot maguk kontrollálják a kakaóbab kiválasztásától, annak pörkölésén, konsírozásán át a teljes csokoládékészítésig.” - tette hozzá. 

Érdekesség, hogy egy hónappal korábban a Raffinée termékcsalád csomagolódobozát díjazták Milánóban a világ legrangosabb dizájnversenyén (A’ Design Award), míg most annak tartalmát. A forma és tartalom ezúttal tökéletesen harmonizál. És még egy érdekesség: a magyar manufaktúrának ez a második nemzetközi szakmai elismerése, összesen már 15 díjnál tart négy év leforgása alatt. Gratulálunk! :-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése