2017. január 23., hétfő

Mindenki odavan a szőkékért!

Mindenki odavan a szőkékért!

„Az elmúlt másfél év soha nem várt sikert hozott a szőkecsokoládéval készített Raffinée termékünknek. 2015 októberében az International Chocolate Awards verseny világbajnoki döntőjén a világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja címet nyertük el, 2016-ban pedig a Londoni Csokoládé Akadémia által szervezett Academy of Chocolat Awards vesenyen, valamint a Great Taste Awards versenyen is bronzérmeket szereztünk vele. A csokoládé költemény nagyon hamar a best seller listánk élére került. Ezért döntöttünk úgy, hogy az igen ritka szőkecsokoládéval megpróbálunk elkészíteni még olyan kreációkat, amelyekről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.” – mondta Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa.

A szőkecsokoládé
A mindenki által jól ismert ét-, tej- és fehércsokoládék mellé 2002-ben hozta el a negyedik csokoládétípust a francia Valrhona csokoládé gyártó vállalat, melyet szőkecsokoládénak nevezett el. Szalmaszőke színével a tej- és a fehércsokoládé között elhelyezkedő új csokoládétípus ízében leginkább az utóbbira hajaz, elementáris karamell ízzel kiegészítve. A szőkecsokoládé relatív ismeretlensége javarészt bonyolult készítési folyamatának köszönhető: a tejpor megégetése nélkül karamellizálni a cukrot csak különleges szaktudással lehetséges.

Újabb Raffinée költeményünk
Tonkababos, szőkecsokoládéval és kakaóporral bevont karamellizált makadámdió (RF112)
Az Észak-Ausztrália trópusi területeiről származó, a világ legfinomabb és legegészségesebb magjának tartott dió kellemesen puha, majdnem krémes állagát egy nagyon különleges karamellizálási eljárással tesszük kellemesen roppanóssá, majd a Dél-Amerikából származó tonkababbal fűszerezett francia szőkecsokoládé-folyamba mártjuk őket, hogy eztán még kellemesebb legyen a kakaópor fürdő.

Szőkecsokoládéval készített táblás csokoládé összeállítások 
(A táblás csokoládék Entrée és Carré formában is elérhetőek (100g és 50g))

Maldon só - fekete szezám – szicíliai mandula (Termékkód: BL101)
Nagyon egyedi karakterű csokoládékreáció; magasan dominálja a frissen pirított fekete szezám és a Maldon só kettőse, ezt egészíti ki a szőkecsokoládé karamellás jellege.

Tonkabab - tört kakaóbab – szicíliai mandula (BL102)
A rendkívül gazdag aromájú tonkabab - amely fahéjas, vaníliás és mandulás jegyeket is hordoz magában – nagyszerűen harmonizál a kakaóbab fanyarságával és a mandula enyhén kesernyés ízével, amelyek a szőkecsokoládé sűrű szövetét pikáns felhangokkal töltik meg.

Füstölt só - pekándió - liofilizált karamell (BL103)
Az ír-tengeri füstölt só szinte csodát tesz a karamellizált szőkecsokoládé és a liofilizált karamell kettősével: az egész kreációt átjárja az összetett, karakteres karamell íz, amelybe lágyan belesimul a krémes pekándió.

Etióp Yirga  kávé – Piemonte-i mogyoró - liofilizált karamell (BL104 )
A citrusos, markáns savakkal rendelkező Yirga kávészemeket krémes Piemonte-i mogyoróval és a liofilizált karamelldarabkákkal balanszírozzuk, így a szőkecsokoládé lágy ölelésébe már egy nagyon selymes, aromákban gazdag kávéíz kerül.

Fekete só - pekándió – kesudió (BL105)
A kesudió enyhe fanyarságát és a pekándió édeskés ízét a fekete só a maximumra csavarja; az egész kreációt belepi az olajos magvak telt ízvilága.


A legújabb szőkecsokoládéval készített összeállításoknál alkalmazott új alapanyagaink leírásai

Maldon só
Különleges textúrájú, nagyon friss ízű só egyenesen az essexi Maldonból. A csúcsgasztronómia egyik legnépszerűbb ételízesítője, amely már alakra is eltér a hagyományos sókristályoktól: a maldon só vékony, szilánkos szerkezetű.

Füstölt só
Az Ír-tengerből származó sót előszeretettel használják a profi séfek világszerte. A tölgyfa hasábokkal történő füstölésnek köszönhetően nagyon jellegzetes aromával rendelkezik.

Fekete só
Nem csak természetes fekete színe miatt különleges ez a Svédországból származó só: összetevőinek köszönhetően erőteljes, karakteres ízzel bír, ami nemkülönben igen jól mutat a szőkecsokoládé táblákon.

Fekete szezámmag
Enyhén édeskés, aromájában a dióféléket idéző, a hagyományos, világos színű szezámnál intenzívebb ízvilággal bíró mag, melyet frissen pirítva helyezünk a táblás csokoládékra.

Liofilizált karamell

A fagyasztva szárított, apró karamell pelyhekben lehengerlő intenzitással sűrűsödik össze a jellegzetes ízvilág, amely nagyszerűen rezonál a szőkecsokoládé kekszes, karamellás ízjegyeivel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése