2013. október 7., hétfő

Összefoglaló a Marie Claire Fashion Days-ről

Bár én végül betegség miatt lemaradtam az idei Marie Claire Fashion Days-ről, ti nem maradtok összefoglaló és fotók nélkül. :)
Az ország legnagyobb sztárjai és több ezer látogató az év divateseményén
V. Marie Claire Fashion Days
Ünnepélyes zártkörű esttel nyitotta meg kapuit az V. Marie Claire Fashion Days a VAM Design Centerben. Egyedi tervezésű, extrém kollekciókból, tehetséges magyar és külföldi dizájnerekből és sztárvendégekből idén sem volt hiány a hétvégén.

„Az idei Marie Claire Fashion Days koncepciója eltér az előző évek megszokott bemutatóitól, ugyanis ebben az évben – igazodva a nemzetközi trendhez – nem az őszi-és téli kollekciókat mutatják be a tervezők, hanem a jövő évi tavaszi-és nyári összeállításaikat csodálhatják meg a divat szerelmesei. A kifutó idén is lenyűgöző, a fények, színek fantasztikusak, a formaterv kiváló. Ezt a hatást csak erősíti a fellógatott, különböző színekben pompázó, izzó óriásgömb.” – mesélte László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője.
A hazai tehetségek legrangosabb seregszemléjén természetesen a hírességek is tiszteletüket tették. Ki aktívan, a kifutón bemutatva kedvenc kreátorának munkáját, ki pedig a nézőtérről figyelve a jövő évi trendeket.
„Már többször felkértek a Marie Claire Fashion Daysre, de ez az első év, hogy részt tudok venni az ország legelismertebb divateseményén, ami óriási megtiszteltetés számomra. Ugyan modellként otthonosan mozgok ebben a varázslatos, és ugyanakkor nagy energiát igénylő világban, az izgatottság bennem is megvan egy ilyen kaliberű show előtt. Abodi Dóra kollekcióját öröm viselni, az élénk színekben tündöklő mintái, a geometrikus szabásvonalak, és a laza fodrozódás emeli ki tervezőtársai közül.” – méltatja a ruhaköltemény tehetséges megalkotóját Epres Panni, aki igazi dívaként sétált végig a kifutón.
A sort egyébként az Arista modelljeként Váczi Eszter nyitotta, majd Lakatos Márk nyűgözte le stílusával a közönséget, Benus Dani kitűnően rászabott összeállításában. Ónodi Eszter méltóságteljesen, rendkívüli eleganciával mutatta be Elysian ruháját, melyre a letisztultság, a pasztellszínek jellemzők leginkább. Dobó Kata Konsanszky kifinomult vonalvezetésű szerelésében hódított, míg Bakos Piroska, a feltörekvő Enjey modelljeként érte el a kettős hatást: szolidan nőies, és emellett könnyed, laza volt egyszerre. 

„Sportolóként úgy tűnhet, hogy teljesen távol áll tőlem a divat világa, modellként valóban nem szerepeltem még, így körülbelül hasonló az izgalom foka bennem, mint, amikor pályára lépek. Viszont imádom követni a trendet, én vagyok az, aki játék alatt is szereti sminkben dobni a gólokat. Tomcsányi Dóri egy igazán nőies, ugyanakkor laza darabbal lepett meg. A ruha, zöld színeivel hűen tükrözi a tavasz eljövetelét, első látásra sikerült beleszeretnem.” – mosolyog Görbicz Anita elismerően tervezőjére.
A rátermett fiatal tervezők bemutatója még ekkor sem ért véget. A kifutón Várkonyi Andreát csodálhattuk, akit Nora Sarman utánozhatatlan játékos nőiessége, öntudatlan bája követte, meleg színekbe bújtatva a modelleket.

Görög Zita NUBU ruhájában keltett feltűnést, vagányan kombinálva márka sportos és elegáns védjegyét. A frenetikus bemutatót a The Four és Borbély Alexandra zárták, nyomában sportos, és minimalista sziluettek, izgalmas anyaghasználat járt.

A Marie Claire Fashion Days évek óta a hazai divat és a hazai tehetségek legrangosabb eseménye, ahol neves dizájnerek ugyanúgy megmutathatják magukat, ahogy a roppant ígéretes fiatal tervezőgeneráció. Az idén a szervezők kicsit fűszereztek még a jól bevált recepten, ugyanis a több ezer fős, divatra éhes közönségnek a magyar tervezőkön túl, külföldi divatiskolák kreátorait is elhozták.  
A három iskolában – London College of Art, Istituto Marangoni és Kingston University – idén diplomázott hat diák láthatóan izgalommal és szerénységgel készülődött a backstage-ben a tour-jukra. Elmondásuk alapján hatalmasra nyílnak a lehetőségek kapui, ha Londonban tanul tervezést az ember: híres dizájnerek és divatházak keresnek folyamatosan gyakornokokat, belépést nyernek a legjobb helyekre, találkozhatnak a divatvilág legnagyobb neveivel.
Október első hétvégéje, a Marie Claire jóvoltából idén is a divat jegyében telt. Az esemény mára a magyar divat méltó ünnepévé, sőt Budapest évről évre egyre nagyobb tömegeket vonzó kulturális eseményévé nőtte ki magát.
Forrás: Just Creative, fotók: Marie Claire

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése