2016. július 11., hétfő

Bringaverseny az éhező gyerekekért a Tour de France alatt

Bringaverseny az éhező gyerekekért a Tour de France alatt
Budapest Bike Maffia - Cofidis adománygyűjtő kerékpárversenyt szervezett a Szabadság téren


Budapest, 2016. július 7.Míg Franciaországban javában zajlik a világ egyik legismertebb kerékpáros versenye, addig itthon a civilek és hírességek együtt tekertek hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséért a Tour de France alatt. A „Tekerj, hogy segíthess!” biciklis verseny keretében 1365 gyerek napi étkezését fedező adomány gyűlt össze Szalontay Sándor segítségével.

A Cofidis cégcsoport nemzetközi szinten már 20 éve elkötelezettje a kerékpáros sportág támogatásának és névadó szponzora a francia Team Cofidis kerékpáros versenycsapatnak, ami olyan versenyzőkkel büszkélkedik, mint Julien Simon vagy Kenneth Vanbilsen, akik az elmúlt évtizedben dobogós helyen végeztek a legrangosabb nemzetközi kerékpáros versenyeken.


A Tour de France kerékpárverseny ideje alatt zajló program a társadalmi felelősségvállalás jegyében szerveződött azzal a céllal, hogy a rászoruló gyerekeknek ételadományt gyűjtsön, valamint népszerűsítse a hazai amatőr kerékpársport és biciklis aktivitásokat. A helyszínen felállított sátorban görgőkre szerelt bicikliken lehetett megmérkőzni egymással és letekerni egy 1 km-es versenytávot, amely három gyerek egy teljes napi étkezését fedezte. A Tour de France távja 3519 km, amiből a civilek és sztárok 455 km-t tekertek le együtt a három nap alatt.

Szalontay Sándor többszörös magyar bajnok csúcstartó pályakerékpáros a Tour de Hongrie után az utolsó napon tiszteletét tette a rendezvényen. „A kerékpározás az életem, éppen ezért fontosnak tartom felhívni az emberek figyelmét az egészséges életmódra, és arra, hogy tévézés helyett inkább válasszák a biciklizést.”- mondta Szalontay, aki nemcsak civilekkel mérettette meg magát, hanem a kerékpáros sport iránt szintén elkötelezett Magyar Bálint énekessel is tekertek. „A kerékpározás az egyik legjobb közlekedési eszköz, és sport, és pont olyan felszabadító érzés, mint jótékonykodni.” – tette hozzá Magyar Bálint a Group'n'Swing énekese.


A hazai Cofidis több fronton támogatja a kerékpározást, és célul tűzte ki bringás aktivitások szervezését, szponzorációs támogatását. „Számunkra rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás, és nemzetközi szinten elkötelezett támogatói vagyunk a kerékpáros kultúrának. A Budapest Bike Maffia tevékenysége rendkívül izgalmas és tiszteletreméltó volt számunkra, ezért is döntöttünk úgy, hogy több fronton is együttműködést kezdeményezünk. A Tekerj, hogy segíthess! közös kampányunkkal elsősorban szerettük volna felhívni a figyelmet a gyermekéhezés problémájára, valamint népszerűsíteni a hazai kerékpárkultúrát.” - mondta el Holló Bence, a Cofidis Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója.

A pénzintézet az adománygyűjtő program közös szervezésén túl 10 darab Strike Bike kerékpárt is átadott az alapítványnak az esemény nyitónapján. Ezeket az igényes, megbízható, kézzel épített bicikliket a BBM aktivistái fogják használni önkéntes tevékenységük alatt.

A Budapest Bike Maffiáról
A Budapest Bike Maffiát (BBM) fiatal kerékpárosok hívták életre 2011-ben. A kezdeményezést olyan emberek indították el, akik innovatív módon szeretnének közvetlen segítő munkát végezni az arra rászorulóknak. A támogatott célcsoport, a megvalósított akciók sokszínűek. A rászorulók közvetlen támogatása mellett a szervezet célja a szemléletformálás az egymásra figyelés, az empatikusabb magatartás és egy közös, élhetőbb világkép kialakításában. A rendszeres főzések és közös workshopok alkalmával a hálózatosodás elindult, így országosan még több embernek nyújtunk meleg ételt, adományokat. Budapest mellett, 2015-ben két vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Pécsen és Szegeden, akik a helyi szükségletekre reagálva, a segítő szemléletet központban tartva kapcsolja össze az önkénteseket és a rászorulókat. Jelenleg további városokban is folyamatban van a szerveződés, sőt idei évben a tervek szerint Kolumbiában alakul meg az első nemzetközi „bikemaffia” hálózat.
A szervezet elérhetőségéről további információk a www.bbm.hu oldalon találhatóak. A „Tekerj, hogy segíthess!” jótékonysági akcióról a Facebookon, az esemény oldalán tájékozódhat.

A Cofidisről
A Cofidist Franciaországban alapították 1982-ben, székhelye Lille-ben található. Többségi tulajdonosa a Credit Mutuel bank. Világszerte több mint 4000 munkavállalóval rendelkezik. A Cofidis az alábbi országokban van jelen: Franciaország, Spanyolország, Portugália, Olaszország, Belgium, Csehország és Szlovákia. A magyar fióktelep 2006-ban kezdte meg tevékenységét nyolcadik országként, idén ünnepli 10. évfordulóját. A Cofidis nem jelzálog alapúfogyasztási hitelek folyósításával foglalkozik távértékesítéssel. Vezető terméke a Megújuló Hitel, 2010 őszén indult az Áruhitel, 2012-ben az Egészség Hitellel bővült a paletta, 2013 augusztusában a Fapados Kölcsönt, 2015-ben pedig az Adósságrendező Hitelt vezették be a piacra.
A Cofidis Csoport a Team Cofidis, profi országúti kerékpáros csapat névadó szponzora és elkötelezett támogatója. A cég 2016-tól hazánkban is elindított kerékpáros programját, amelynek keretein belül sportszponzorációt, rendezvénytámogatást és civil együttműködési programokat valósít meg.
A termékekről és a cég elérhetőségéről további információk a www.cofidis.hu oldalon találhatóak. A Cofidis 10. születésnapi promócióiról a www.cofidis10.hu oldalon tájékozódhat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése