2013. július 1., hétfő

Így még nem láttad a Kempinski Hotelt!

Ha engem kérdeztek, melyik a legszebb és legelegánsabb szálloda Budapesten, akkor biztosan a Kempinski neve ugrik be először - részben saját jó élmények miatt (munka, sajtótájékoztatók, és az első találkozásom Mark Webberrel... :)). Ezért örültem olyan nagyon, amikor a közelmúltban kaptam egy sajtóanyagot, amihez természetesen szépséges fotók is jártak. Pillantsatok rájuk, hiszen egyrészt gyönyörűek, másrészt az biztos, hogy így, ebben a fényben még nem láttuk a szállodát. :)

Íme a sajtóanyag:

Osram LED-ekkel ünnepelt a Kempinski Hotel Corvinus
 - Befejeződött a hazai luxus szálloda földszintjének felújítása

A magyarországi ötcsillagos Kempinski Hotel Corvinus Budapest 20. születésnapja alkalmából jelentős felújításon esett át, melynek keretében OSRAM speciális LED fényforrásokra cserélte földszinti világítását. A nemzetközi szállodacsoport budapesti tagja megújult modern belsővel és az energiatakarékos világítási technológia alkalmazásával a XXI. századi luxushotel kategóriát testesíti meg.

Tavaly 20. születésnapját ünneplő Kempinski Hotel Corvinus Budapest, mintegy 3000 nm-es földszintje eddigi történetének legjelentősebb átépítésén esett át az elmúlt hónapokban. A kivitelezők innovatív szolgáltatások bevezetésére törekedtek a földszinti terek átszabásakor, köztük a világításra is nagy hangsúlyt fektettek, a bensőséges otthon melegét megteremtve. A közel hat hónapos felújítás során a szálloda arculata teljesen megújult; a fényforrások tekintetében OSRAM LED látványvilágítás élményével fogadja immár vendégeit az életmód- és gasztronómia központ. A háztartásokon túl, az OSRAM termékek használata hosszú távon költséghatékonyságot garantál a szállodaiparban is, csökkentve a luxushotel éves energia és karbantartási költségeit is.

Világítás térről térre

A kilenc méter belmagasságú lobby megjelenésének megálmodása igazi kihívást jelentett a tervezőknek. Éjszaka is a természetes nappali fény hatását kívánták megvalósítani az előtérben, a költséghatékonyság elvét is figyelembe véve. „A speciális Cristalux burkolat mögé OSRAM Dragon Chain háttérvilágítási modulok kerültek, arra ügyelve, hogy a Cristalux rusztikus felülete maximális egyenletességgel ragyogjon, kiadva annak struktúráját. Ez a megvilágított felület napszaktól függően különböző színhőmérséklettel ragyog, ami nappal inkább belsőépítészeti elem, míg éjjel a világítást szolgálja. A nap jelentős részében, négyzetméterenként 9 LED garantálja a fény egyenletességét, amely csupán 2 kW-os összteljesítménnyel működik” – mondta Baktai Gábor, az OSRAM Magyarország projekt managere.


A galéria korlátját díszítő nonfiguratív mintázat megvilágítása szintúgy asszimilálódott az előtér színkeveréses, egyenletes fényelosztásához, melyet BackLED S modulokkal értek el. A két impozáns oszloptól ellebegtetett mennyezet az egész lobby légiességét szolgálja, melyet különböző indirekt világítással keltettek életre.

A lobby térből nyíló kávézó egy bensőséges sziget a bejárat forgataga mellett, így a világítással is ezt a hangulatot erősítették. A fapolcok és az álmennyezet rejtett világítására OSRAM LED-szalagokat használtak, ahol nemcsak a megfelelő meleg színhőmérséklet, de a kiváló színvisszaadás is kritérium volt. A színes üvegpolc háttérvilágítására szintén a lobbi korlátjánál használt BackLed család L-es szériája került, annak speciális fényeloszlását kihasználva.

A lobby térből induló közlekedő – promenád az étterembe vezet. Stílusos, földszínekkel társított lounge hangulatához remek társítás a faburkolatot életre keltő rejtett LED-es világítás, valamint az oszlopokat körülölelő fénykoszorú, amelyek napszaktól függően különböző színhőmérséklettel színezik a teret.


Az étterem és a hozzá tartozó különterem a szállóvendégek reggeliző helyéül szolgál, délben alkalmas egy kellemes ebéd elfogyasztására, este pedig intim fényekbe öltözve teremti meg a vacsora hangulatát. „Az álmennyezetbe rejtett világítás nem csak hangulati elem, de a tér közepén egy speciális LED-szalag kombinációval és a hozzá tartozó lencsékkel oldottuk meg az általános világítást is.

A bár esti hangulatának meghatározó eleme a bárpultot övező kék üvegfelület. Ennek homogén háttérvilágításához – a mintegy 8 cm rendelkezésre álló hely miatt – ismét BackLED S modulokat hívtunk segítségül. A rejtett világításokat a feladat függvényében különböző típusú OSRAM LED-szalagokkal építettük ki” – tette hozzá a manager.

Teljes körű megoldások

A 3000 négyzetméteres földszint OSRAM világítási megoldásainak megvalósításakor, a napszakokhoz igazodó hangulatokhoz elengedhetetlen volt egy világításvezérlő rendszer kialakítása is, amelyet 2 db OSRAM Dali Professional központ kiépítésével oldották meg.

Még két csodaszép fotó a szállodából:



Kezeket fel, ki kapott kedvet ahhoz, hogy most azonnal megnézze mindezt élőben is? :-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése