2013. szeptember 1., vasárnap

Büszkék lehetünk rá! Újabb díjakat nyert a magyar chocoMe

Eddig is tudtam, hogy kreatív, eredeti és persze nagyon finom, de most, hogy egyre több díjat zsebel be, szerintem még legnagyobb kritikusait is elkápráztatja a chocoMe. :) A magyar ínyencség nemrég nemzetközi szakmai elismerést és egy fontos hazai díjat is kapott, ezekről itt olvashatsz. 

Nemzetközi elismerés a chocoMe-nek: Két csillag a “Great Taste Award 2013” gasztronómiai versenyen

A kézzel készült táblás magyar sikercsokoládé, a chocoMe két termékét is díjazták a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenyén, az 1994-ben alapított, londoni székhelyű 2013. évi “Great Taste Awards”-on.

Az egy-egy csillaggal díjazott chocoMe termékek:

/F119/ chocoMe 40% tejcsokoládé alapon 
tengerisó
Tahiti vaníliaporral
pekándió
karamell ízű csokoládépasztilla

/F102/  chocoMe 65% étcsokoládé alapon 
kandírozott fodormentalevél
lime ízű csokoládépasztilla
kandírozott citromhéj

A fenti csokoládé kreációkat egy-egy csillaggal jutalmazta a világ (talán) legszigorúbb 400 zsűritagja, amely több ezer órát töltött étel-vakkóstolással a verseny során. (A zsűritagok visszajelzése alapján az első verziónál egy hajszálnyi tengeri són múlt, hogy nem kettő csillagot kapott a csokoládé!)

A verseny, amit az ételkriticizmus Oscar-jának is neveznek, csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról: a zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra, akik közt neves Michelin csillagos séfek, elismert gasztronómiai szakemberek, híres áruházak beszerzési igazgatói, ételkritikusok is helyet kapnak.

“Rendkívül boldogok vagyunk, hogy 3 év működés után már vakon is megbíznak bennünk – mondta Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa, chocolatier. A találati arányunk pazar volt: a versenyre nevezett 10,000 termékből példának okáért csak 125 lett legjobb díjazott, azaz három csillagos, míg mi négy nevezett csokoládénkra elhoztunk két díjat. Az elismerés az egész magyar csokoládéiparnak szól, hiszen többek közt Szántó Tibor csokoládékészítő barátom is elhozott egy csillagot” - tette hozzá Mészáros Gábor.

Egy példa a chocoMe kézzel készült finomságai közül: 


Alig kaptam meg ezt a közleményt, jött a következő: a chocoMe itthon átvehette "A hónap kis- és középvállalkozása díjat". Ez a márka 13. díja volt 3 év alatt. Wow. Gratulálok, és így tovább, chocoMe! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése