2013. szeptember 22., vasárnap

Meglepetés a chocoMe-től

Ha azt mondom, chocoMe, biztosan azonnal a táblás csokikra gondoltok. Tudjátok, a tej- és étcsokikra, amikre mi választjuk ki a feltéteket, a saját ízlésünk szerint. Nos, a márkánál nemrég bővült a választék - mondom és mutatom, hogy milyen meglepetésekkel vártak minket a szeptember 19-ei rendezvényükön. :)

Az első meglepetés termék a chocoMe „Raffinée” csokoládédrazsé volt. Ez tulajdonképpen liofilizált meggy, eper vagy mogyoró, isteni csokival bevonva. Talán már említettem nektek, hogy táblás csokoládéinál a chocoMe a liofilizálásra (fagyasztva szárításra) esküszik a gyümölcsök konzerválása terén: így ezek a gyümölcsök nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott anyagot, és megőrzik természetességüket. 

A liofilizált gyümölcsök sikerét tovább gondolva jött náluk az ötlet, hogy olyan új terméket hozzanak létre, ahol ezek a természetes gyümölcsízek még hangsúlyosabban érvényesülhetnek. Így született meg a chocoMe Raffinée csokoládédrazsé ötlete. „A chocoMe táblákon a gyümölcsök inkább kísérői a csokoládéknak; ezért a drazsészerű chocoMe Raffinée esetében az volt az elképzelés, hogy a gyümölcs és a csokoládé aránya még hangsúlyosabb legyen, vagyis épp csak annyi csokoládéval vonják be a meggy- és eperszemeket, hogy a természetes ízélmény megmaradjon – ugyanakkor megjelenjen a csokoládé kellemes kísérőíze is” - mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa.

Így néznek ki ezek a finomságok: 




Diabetikus chocoMe táblák, Oroszországi megjelenés

Az ősz másik nagy termékfejlesztése a chocoMe-nél a cukormentes táblás csokoládék megjelenése Magyarországon. „Nem szerettük volna elvenni cukorbetegektől, valamint cukrot nem fogyasztóktól az esélyt, hogy ők is élvezhessék termékeinket” - számolt be Mészáros Gábor a döntés hátteréről. 

A chocoMe cukormentes csokoládéjának alapanyagául szintén speciális belga csokoládé szolgál, mely harmonikusan telt ízvilágú, kiváló minőségű kakaóbabból (53,9% kakaó szárazanyag tartalommal) készült, 100% tisztaságú kakaóvajból, bourbon vaníliából és a cukrot helyettesítő maltitólból áll. A cukormentes csokoládék októbertől elérhetőek. 

Végül, de nem utolsósorban, még egy remek hír a chocoMe háza tájáról: a csokoládék mostantól elérhető már Oroszországban is. A magyar termékbevezetésekkel párhuzamosan zajlott a chocoMe oroszországi piacra lépésének folyamata is. A chocoMe táblái szeptember elején mutatkoztak be a Hyatt Ararat szállodában moszkvai újságíróknak, bloggereknek, valamint a vállalat részt vett az óriási World Food Moscow élelmiszeripari kiállításon is, ahol óriási tetszést aratott. Kezdetben ötvenféle előre elkészített chocoMe kreációval találkozhatnak az orosz gurmet fogyasztók, később a választék bővülni fog.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése