2015. január 2., péntek

Ismerd meg az édes kényeztetés legújabb formáját

A chocoMe csokik és én régóta jó viszonyban vagyunk. Szeretjük egymást, vagyis hát az igazat megvallva leginkább én őket :) ezért sem hagyhatom ki, hogy beszámoljak nektek legújabb finomságaikról, a VOILÉ termékcsaládról. 

Az édes kényeztetés új formája: chocoMe VOILÉ

A chocoMe-nél nem pusztán az ízekkel szeretnek kísérletezni, hanem a formákkal is. 2010-ben a táblás csokoládénk megjelenésekor formabontó méretű és arányú termékkel jelentek meg, majd 2013-ban elkezdett gömbölyödni a chocoMe: bevezetésre került a Raffinée termékcsalád. 2014-ben ismét visszatértek a szögletes formához, megjelent a Carré, a négyzet alakú, tenyérnyi méretű táblás csokoládéjuk. 2015 pedig egy teljesen új formát hoz a chocoMe választékába, megjelennek az ívelt és hasáb jellegű termékek, legújabb fejlesztésük a VOILÉ termékcsalád.

VOILÉ, ahol 70% kakaótartalmú étcsokoládéval vonják be fátyolszerűen a termékcsalád három különlegességét: a narancshéj ívet, az egyenes szálú citromhéjat és a hasábszerű gyömbért. Teljesen új termék, teljesen új technológia, teljesen új gépek és az új termékfejlesztéshez teljesen új csokoládé alapanyagot használnak. Hosszas kalandozásokat és kísérletezést követően ezúttal a francia Cacao Barry csokoládé gyártó vállalat - neves séfek, csokikészítők és mestercukrászok egyik kedvence - egy 70% kakaótartalmú, karakterisztikájában igen intenzív kakaós ízjegyekkel rendelkező étcsokoládéját választottak.

chocoMe Cao 70% étcsokoládé:
A francia Cacao Barry 70% kakaótartalmú étcsokoládéja lehengerlően kakaós karakterrel rendelkezik. A csokoládé alapjául szolgáló, válogatott kakaóbabok az egyenlítő közelében elhelyezkedő ültetvényről származnak, ahol a különleges terroir és a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően egyedülállóan gazdag aromákat hordoznak. A csokoládéban így az erőteljes kakaósságot enyhén virágos és savanykás gyümölcsös jegyek teszik teljessé.

A VOILÉ termékcsalád tagjai:

Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol narancshéj fahéjas-szegfűszeges fűszerezéssel (VL101)
A Spanyolországból (Valencia) érkező narancshéjat gondosan, kézzel szeletelik a chocoMe falai között, hogy ne csak felejthetetlen íze, de formája, megjelenése is még hivalkodóbb legyen. A narancshéjat egy csipetnyi fahéjas-szegfűszeges fűszerezéssel teszik még emlékezetesebbé.


Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol citromhéj (VL102)
A 70% kakaótartalmú étcsokoládéra jellemző intenzív kakaós ízjeggyel tökéletes párost alkot a Spanyolországból érkező citrom íze, ahol a csokoládé nem szándékozik a kellemes citrusosságon felülkerekedni.


Étcsokoládéba mártott kandírozott gyömbér (VL103)
Az ecuadori Arriba és afrikai Forastero blend markáns kakaós íze szinte kívánkozik a gyömbérre jellemző - rendkívül hosszan lecsengő - egyszerre friss, csípős, kesernyés, édeskés és frissítő íze mellé. Szokatlan ízvilág kifejezetten ínyencek részére.


A sajtóközleményért és a fotókért köszönet a chocoMe-nek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése