2012. október 24., szerda

Budapestre jön a világsztár és együttese


Az Earth Wind & Fire zenekar neve számodra is ismerősen cseng, ugye? Már biztos dúdolod is a September, a Boogie Wonderland vagy a Fantasy című slágereket... :) Nos, ezeket hamarosan élőben is meghallgathatod, hiszen az Earth Wind and Fire Experience feat. AL McKay Budapestre jön: november 6-án lépnek fel a SYMA Csarnokban.

Ezt a formációt az Earth Wind & Fire egykori gitárosa, Al McKay alapította egy csapat fantasztikusan tehetséges Los Angeles-i stúdió- és utcazenésszel. Azonnal megtalálták a közös hangot, hiszen mindannyiuknak a zene az élete, a szenvedélye.

A koncertjeiken egyik slágert szólaltatják meg a másik után eredeti hangzásban, így a közönség a jól ismert életérzést, hangulatot élheti át a profi zenészek segítségével, akik a zene mellett a színpadi látvánnyal teszik teljessé az élményt. A banda élőben bizonyítja, hogy az amerikai pop és funky még midig él és töretlenül sikeres.


Al McKay játékának köszönhetően a ritmusszekció az egész hangzást meghatározó groove-val kápráztatja el a rajongókat. A fúvós szekció is hasonlóan lehengerlő az ugyancsak egykor az Earth Wind & Fire-ban muzsikáló trombitás, Michael Harris vezetésével, valamint a Tower Of Power és a Doobie Brothers volt tagjaival. A csapat zenéjét meghatározó vokál pedig Tim Owens tehetségét dicséri, akinek képességei jóval
felülmúlják egy háttérénekesét.


Egy kis történelem...

1983 végén az Earth Wind & Fire zenéje kissé átalakult. Bár időről időre újabb és újabb hangzást produkáltak, az eredeti zenészek egyre inkább úgy érezték, hogy a zenekart meghatározó sajátos és mással össze nem téveszthető zenei világa a múlté lett.


1990-ben a zenekar egykori gitárosa, Al McKay úgy döntött, hogy az eredeti Earth Wind & Fire "romjaira" egy új formációt épít, akikkel az első koncertjeiket Japánban adták. Akkor még LA Allstars-ként turnéztak, és már akkor óráisi sikert arattak ritmusközpontú zenéjükkel, és McKay gitárjátékával.
A csapatban olyan egykori Earth Wind & Fire zenészek voltak, mint a trombitás Rahmlee Michael Davis, Michael Harris, a billentyűs Larry Dunn, a gitáros Johnny Graham, az énekes Beloyd Taylor, a harsonás Lius Satterfiled, a basszusgitáros Verdine, és a szaxofonos Andrew Woolfolk.

Az elmúlt évek alatt a később már Al McKay Allstars néven ismertté lett zenekar a neves és meghatározó “who's who” kiadványban az R&B és funky stílus legmeghatározóbb zenészeinek nyilvánították őket.

Így minden bizonnyal a budapesti koncert is hatalmas élmény lesz, ne maradjatok le róla! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése