2014. március 6., csütörtök

Teljesült a magyar sztár gyerekkori álma

Mindig öröm számomra, ha pozitív hangvételű, helyes kis üzenettel rendelkező sajtóanyagot oszthatok meg veletek. Jöjjön hát most egy, méghozzá Király Viktorról és az ő gyermekkori álmáról! :)


Még a sztároknak is vannak beteljesületlen álmaik, melyekért szívesen változnak vissza néhány percre komoly felnőttből kisgyerekké – pontosan így van ezzel az Ének iskolájának mosolygós tanárbácsija, Király Viktor is, aki néhány óra erejéig kivételesen diákká változott. Mi kellett ahhoz, hogy a sármos énekes újra gyermeki lelkesedéssel üljön az iskolapadba? Nem más, mint egy igazi Goldberg gép, amelynek építésébe személyesen is belekontárkodhatott. Azért nem ment minden zökkenőmentesen, a gép egyes elemeivel kicsit meggyűlt Viktor baja.


Melyik kisfiú nem játszott el a gondolattal, hogy egyszer ő tervezi meg a világ legnagyobb épületét vagy ő építi meg a leggyorsabb autót? A bütykölés a kisgyerekek egyik kedvenc időtöltése, van, aki valóban ebben leli meg a jövőjét és van, akinek mindig csak egy gyermekkori álom marad, hogy valamilyen igazán egyedit alkosson. Király Viktor és ikertestvére is sok időt töltött azzal kiskorában, hogy otthon fellelhető, egymástól teljesen eltérő tárgyakból minél érdekesebb dolgokat építsenek. Kíváncsiak voltak, hogy milyen hosszú láncreakciókat képesek néhány egyszerű tárgy felhasználásával elérni – legyen szó akár könyvekről vagy dominóról – pedig akkor még fogalmuk sem volt, hogy valójában egy Goldberg gépet építenek. Nem igazán jártak sikerrel, és miközben felcseperedtek el kellett fogadniuk, hogy a mérnöki pálya nem az ő asztaluk, így került közelebb Viktor az énekesi pályához – több ezer rajongó örömére:

„A mai gyerekek nagyon határozottak, amit igazán pozitív dolognak tartok. Ha van egy álmod, mindent meg kell tenni, hogy valóra váljon. Nekem 8-10 évesen még fogalmam sem volt, hogy mi akarok lenni, nagyon sokáig csak bmx-eztünk és gördeszkáztunk a haverokkal, és 13 éves koromig nem is gondolkoztam a zenei pályán.” - mondta. Most mégis teljesült Viktor régi álma, a NESCAFÉ megmutatta neki saját készítésű Goldberg gépét, amelyet egy, kéthónapos nyereményjátékhoz építettek fel. A gépezet egyes elemeiről videót készített a kávémárka, és ezek a videók a játék központi elemét képezik: a játékosok döntenek arról, hogy milyen ajándékért és milyen utakon indulnak el, a láncreakció pedig eldönti, hogy nyertek-e vagy sem.

Az énekes lelkesen vizsgálta meg az összetett gép egyes fázisait egy szakemberrel – olyannyira lelkesen, hogy véletlenül majdnem felgyújtotta az egész szerkezetet egy kenyérpirítóval. „Az, hogy mostanában gyerekekkel foglalkozom, engem is arra késztet, hogy kicsit visszatekintsek a saját gyermekkoromra, és eszembe jutnak a kiskori vágyaim. Gyermekkoromban gyakran próbálkoztunk otthon minél különlegesebb dolgokat építeni. Nemrég hallottam, hogy a NESCAFÉ egy igazi Goldberg gépet épít, ezért nagyon örültem, hogy eljöhettem élőben is megismerni egy ilyen szerkezetet. Kíváncsi természetű vagyok, mindig is érdekeltek a mérnöki dolgok, hogy hogyan működnek a szerkezetek. Ez a gépezet nagyon izgalmas, hiszen pontosan az a lényege, hogy egy minél bonyolultabb mozdulatsoron keresztül átadódik a lendület és ez elindít egy másik reakciót, majd a folyamat végén egy egészen egyszerű mozdulatot hajtson végre, ez esetben pedig egy számomra kedves dologhoz, a kávézáshoz kapcsolódik ez a folyamat, ami még érdekesebb így, hiszen egy jó fekete nélkül amúgy sem tudok felkelni. Kiskoromban volt egy kedvenc játékunk az ikertestvéremmel, ami hasonló elven alapult. Meg is ihletett bennünket, de sajnos hiába próbálkoztunk valami hasonlóval, nem volt hozzá kellő türelmünk”- mesélte nevetve az énekes.


A fent említett játékhoz kapcsolódik, hogy országos promóciót indított a NESCAFÉ a 3in1 Classic termékéhez kapcsolódóan a héten NESCAFÉ Reakció néven. A promóció különlegessége, hogy a vásárlók egy interaktív videó segítségével dönthetik el, milyen úton próbálják ki a szerencséjüket, amelyhez a NESCAFÉ felépített egy valódi Goldberg gépet, melynek darabjai egymással is reakcióba lépnek a játék során. Szerintem megér egy próbát, hátha jó dolgokat lehet vele nyerni, nem? 

A játék weboldala: http://www.nescafe-reakcio.hu/ 

Sajtóanyag és fotók: Merlin – the lifestyle communication agency

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése