2012. szeptember 24., hétfő

Különös szerepben az X-Faktor mentora

Manapság a média nem számol be túl gyakran, vagy inkább túl lelkesen a sztárok jó ügyeiről. Egy korábbi főnökömnél rákérdeztem, miért nem írhatunk erről, mire ő azt válaszolta, hogy ez nem érdekli az olvasókat, mert nagyon unalmas. Hát, én ezzel nem értek egyet, szerintem a jó ügyek ugyanúgy megérdemlik a figyelmet, mint a sztárok céljai, vagy esetleg fontosabb magánéleti változásaik - ha nem jobban... :)

Most egy szívhez szóló történetet osztok meg veletek, amiről én is sajtóanyagból értesültem, de úgy gondoltam, érdekes és arra érdemes, hogy ti is tudjatok róla. 


A történet két ismert szereplője Geszti Péter és DJ Dominique, akik a minap egy nagyon különleges kérésnek tettek eleget. A győri Petz Aladár kórház Lurkó Alapítványa kérte meg a hírességeket, hogy lepjenek meg a kórházban egy nagyon beteg kisfiút, Attikát. A két sztár gondolkodás nélkül tett eleget a kérésnek. Természetesen nem üres kézzel érkeztek..

Geszti Péter és DJ Dominique évek óta jó barátok és ott segítenek, ahol tudnak. Pár héttel ezelőtt Dj Dominique kapott egy igazán szívhez szóló levelet. A feladó a győri Lurkó Alapítvány vezetője volt. Az írásban egy nagyon beteg kisfiú történetét mesélte el. Attika hét éves és Cistás fybrosysban szenved, ami a tüdőt és az emésztőrendszert támadja meg. Attika néha nagy fájdalmakkal küzd, amiken a nővérek mókázása segíti át. 

Egy nehéz napon Betti nővér a Jazz+Az egyik legnagyobb slágerét, a „Mit tehet a sejt” című dal kezdte el énekelni a kezelés alatt. Azóta is ez a dal és ennek egyik sora segíti át a kisfiút a nehézségeken. A dal „Alakul a molekula, mocorog az atom, a genetikusokat csókoltatom” sorait Attika imádja és csörgődobbal naponta elénekli. A kisfiú egyik nagy álma volt, hogy találkozhasson kedvenc előadójával, Geszti Péterrel.

A kórházban már napok óta titkolták Attika és betegtársai elől, hogy érkezik hozzájuk a két kedvencük. Nagyon nagy volt az öröm, mikor felcsendült a kórteremben a dal és személyesen Péter énekelte el azt. Attika először nagyon megilletődött, de aztán fülig ért a szája. A két sztár nem érkezett üres kézzel. Egy MP3-as lejátszóval lepték meg kissrácot, amire feltöltötték kedvenc dalait. A látogatás alatt közös rajzokat készítettek, Attika viccet mesélt és látszott rajta, mennyire boldog a meglepetéstől.

A kórház kis lakói is gyártottak ajándékokat a sztárok ottléte alatt. Geszti Péter két kislányának is készítettek egy-egy karkötőt a gyerekek, aminek a kétgyermekes apuka láthatóan nagyon megörült.

„Azt gondolom, hogy nekünk ez egy óra az életünkből, hogy ide jövünk és meglepjük ezt a kisfiút, de neki talán az életet és az életkedvet jelenti. Nagyon megható volt, ahogy boldogan mosolygott és bolondozott. Talán a fájdalmai is megszűntek erre az időre. Nagyon örültünk Petivel, hogy eljöttünk és elfeledtettük vele - ha csak pár órára is- a betegségét” mesélte DJ Dominique.



Sajtóanyag és fotók: Sunhill Media

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése