Mindenki odavan a szőkékért!
„Az
elmúlt másfél év soha nem várt sikert hozott a szőkecsokoládéval készített
Raffinée termékünknek. 2015 októberében
az International Chocolate Awards verseny világbajnoki döntőjén a világ legjobb
fehércsokoládés magvas drazséja címet nyertük el, 2016-ban pedig a Londoni
Csokoládé Akadémia által szervezett Academy of Chocolat Awards vesenyen,
valamint a Great Taste Awards versenyen is bronzérmeket szereztünk vele. A
csokoládé költemény nagyon hamar a best seller listánk élére került. Ezért
döntöttünk úgy, hogy az igen ritka szőkecsokoládéval megpróbálunk elkészíteni
még olyan kreációkat, amelyekről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.”
– mondta Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa.
A
szőkecsokoládé
A mindenki által jól ismert ét-, tej- és
fehércsokoládék mellé 2002-ben hozta el a negyedik csokoládétípust a francia
Valrhona csokoládé gyártó vállalat, melyet szőkecsokoládénak nevezett el.
Szalmaszőke színével a tej- és a fehércsokoládé között elhelyezkedő új
csokoládétípus ízében leginkább az utóbbira hajaz, elementáris karamell ízzel
kiegészítve. A szőkecsokoládé relatív ismeretlensége javarészt bonyolult
készítési folyamatának köszönhető: a tejpor megégetése nélkül karamellizálni a
cukrot csak különleges szaktudással lehetséges.
Újabb
Raffinée költeményünk
Tonkababos,
szőkecsokoládéval és kakaóporral bevont karamellizált makadámdió (RF112)
Az Észak-Ausztrália trópusi területeiről
származó, a világ legfinomabb és legegészségesebb magjának tartott dió kellemesen
puha, majdnem krémes állagát egy nagyon különleges karamellizálási eljárással
tesszük kellemesen roppanóssá, majd a Dél-Amerikából származó tonkababbal
fűszerezett francia szőkecsokoládé-folyamba mártjuk őket, hogy eztán még
kellemesebb legyen a kakaópor fürdő.
Szőkecsokoládéval
készített táblás csokoládé összeállítások
(A táblás csokoládék Entrée és Carré formában
is elérhetőek (100g és 50g))
Maldon
só - fekete szezám – szicíliai mandula (Termékkód: BL101)
Nagyon egyedi karakterű csokoládékreáció;
magasan dominálja a frissen pirított fekete szezám és a Maldon só kettőse, ezt
egészíti ki a szőkecsokoládé karamellás jellege.
Tonkabab
- tört kakaóbab – szicíliai mandula (BL102)
A rendkívül gazdag aromájú tonkabab - amely
fahéjas, vaníliás és mandulás jegyeket is hordoz magában – nagyszerűen
harmonizál a kakaóbab fanyarságával és a mandula enyhén kesernyés ízével,
amelyek a szőkecsokoládé sűrű szövetét pikáns felhangokkal töltik meg.
Füstölt
só - pekándió - liofilizált karamell (BL103)
Az ír-tengeri füstölt só szinte csodát tesz a
karamellizált szőkecsokoládé és a liofilizált karamell kettősével: az egész
kreációt átjárja az összetett, karakteres karamell íz, amelybe lágyan belesimul
a krémes pekándió.
Etióp Yirga
kávé – Piemonte-i mogyoró - liofilizált karamell (BL104 )
A citrusos, markáns savakkal rendelkező Yirga
kávészemeket krémes Piemonte-i mogyoróval és a liofilizált karamelldarabkákkal
balanszírozzuk, így a szőkecsokoládé lágy ölelésébe már egy nagyon selymes,
aromákban gazdag kávéíz kerül.
Fekete
só - pekándió – kesudió (BL105)
A kesudió enyhe fanyarságát és a pekándió
édeskés ízét a fekete só a maximumra csavarja; az egész kreációt belepi az
olajos magvak telt ízvilága.
A
legújabb szőkecsokoládéval készített összeállításoknál alkalmazott új
alapanyagaink leírásai
Maldon
só
Különleges textúrájú, nagyon friss ízű só
egyenesen az essexi Maldonból. A csúcsgasztronómia egyik legnépszerűbb
ételízesítője, amely már alakra is eltér a hagyományos sókristályoktól: a maldon
só vékony, szilánkos szerkezetű.
Füstölt
só
Az Ír-tengerből származó sót előszeretettel
használják a profi séfek világszerte. A tölgyfa hasábokkal történő füstölésnek
köszönhetően nagyon jellegzetes aromával rendelkezik.
Fekete
só
Nem csak természetes fekete színe miatt
különleges ez a Svédországból származó só: összetevőinek köszönhetően erőteljes,
karakteres ízzel bír, ami nemkülönben igen jól mutat a szőkecsokoládé táblákon.
Fekete
szezámmag
Enyhén édeskés, aromájában a dióféléket idéző,
a hagyományos, világos színű szezámnál intenzívebb ízvilággal bíró mag, melyet
frissen pirítva helyezünk a táblás csokoládékra.
Liofilizált
karamell
A fagyasztva szárított, apró karamell pelyhekben
lehengerlő intenzitással sűrűsödik össze a jellegzetes ízvilág, amely nagyszerűen
rezonál a szőkecsokoládé kekszes, karamellás ízjegyeivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése