2018. szeptember 10., hétfő

Aretha Franklin dalai a Harlem Gospel Choirtól

Ha a tavalyi év legemlékezetesebb adventi élményét kellene felidéznem (persze, tudom, hol van még az advent, mikor kint még majdnem 30 fokot mutat a hőmérő... de azért próbáljuk meg! :)), akkor egyértelműen a Harlem Gospel Choir koncertjét emelném ki. Fantasztikus este volt, sírtunk-nevettünk-örültünk az életnek, és egy kicsit még táncoltunk is a helyünkön (de persze csak lájtosan ;)) ha hozzám hasonlóan már most gyűjtögeted az ötleteket, hogy kit mivel lepj meg karácsony táján, akkor csak ajánlani tudom neked, hogy írd fel a listádra a Harlem Gospel Choir újabb koncertjét. 

Megsúgom, hogy a mostani fellépésük várhatóan még emelkedettebb hangulatú lesz, ugyanis a kórus tagjai nemrég elhunyt Aretha Franklinre is emlékeznek majd néhány dallal. 

Harlem Gospel Choir sings Aretha Franklin
Budapest - MoM sport
2018. december 2. 20:00 óra
Aretha Franklin emlékére…
Meghitt és csodálatos pillanatokkal hangolódhatunk rá az idei karácsonyra is.
Az afro-amerikai zene nagykövetei december 2-án, Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak.

Aretha Franklin tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő-dalszerző.
Ikon az ikonok közt, királynő a királynők közt. Az amerikai zene és előadóművészet egyik önmagán is túlmutató jelentőségű művésze. Joggal tartják a gospelés blueseredetű soul stílus királynőjének.


A koncerten az New York-i Afro-negyed, a Harlem templomainak varázslatos hangulatába nyer évről- évre betekintést a magyar közönség, a művészek mindig tartogatnak, valami újat, valami mágikust a rajongók számára. Átélhetjük azt a szakrális erőt, melytől megnő a képzelőerőnk, élénkebb lesz a fantáziánk és közelebb kerülünk egymáshoz. Harmónia, spiritualitás és ritmus!


koncert a Danubius Music szervezésében valósul meg. 


A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New Work-i Cotton Clubban. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között (a turnéfelállás kilenc énekesből áll). A zenekar egyház zenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, II. János Pál illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken. Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amely lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a Hit, Remény, Béke és Szeretet jó híre által.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése