2014. május 19., hétfő

Óriási lehetőséget kapott a magyar Bryan Adams

Biztosan említettem már, hogy egy ideje sajtósként is dolgozom - nehéz lett volna nem említeni, hiszen szinte mindig a zenekarról beszélek. A Room Service - Bryan Adams Tribute Bandről, akikre nagyon büszke vagyok, mert egyszerűen szuper, amit csinálnak, most pedig óriási lehetőséget kaptak. Hogy pontosan mi is ez? Mindjárt kiderül: következzék az a sajtóanyag, amit - figyelem, dobpergés... - én írtam, róluk, a médiának. :) :)


Óriási lehetőséget kapott a magyar Bryan Adams

Belgiumba készül a magyar Bryan Adamsként is emlegetett Csákvári Laca, hogy zenekarával - egyedüli magyar bandaként – rangos, külföldi fesztiválon bizonyíthasson.

A Stage on Rails fesztivál Európa legrangosabb tribute fesztiválja, ahová tényleg csak a legjobbak kapnak meghívást azon zenekarok közül, akik világsztárok zenéjét játsszák – szintén világszínvonalon. A belgiumi Ghislenghienben május végén megrendezésre kerülő fesztiválra idén egyetlen magyar csapatot hívtak meg, méghozzá a Room Service – Bryan Adams Tribute Bandet, akik frontemberükkel, a magyar Bryan Adamsként is emlegetett Csákvári Lacával már most az utazásra és a május 31-ei fellépésre készülnek.


„A zenekar hatodik életévébe lépett, idén már több külhoni megmérettetés is vár ránk. Miért is fontos ez? Elsősorban a befektetett munka, idő és a lelkesedés visszaigazolása. Úgy látszik, hat év kitartó próbálkozása kellett ahhoz, hogy megmutassuk magunkat egy teljes idegen, más környezetben is” – mondta Laca.

„Úgy gondolom, Magyarország egyetlen Bryan Adams Tribute zenekaraként kötelességünk is a legjobb formánkat hozni, annak reményében, hogy még ennél is több felkérés érkezzen hozzánk. Én például már régóta tervezem, és hajtom is a többieket arra, hogy inkább külföldön játszunk” – folytatta, hozzátéve, hogy a Magyarországon nem annyira népszerű tribute műfajt a határokon túl sokszor ugyanolyan lelkesen fogadja a zeneértő közönség, mintha az a világsztár állna a színpadon, akinek a zenéjét játsszák. Ilyen a Room Service esetében Bryan Adams.


Emellett az utazás, feltöltődés is fontos szempont a zenekarnak most, hogy szinte már csak napokat töltenek itthon a belgiumi út előtt. „Fel kell töltődni, elismeréseket kell gyűjteni, friss- és más levegőt szívni. Külföldön sok minden eltér az itthoni gyakorlattól, ott olykor még 5 csillagos szállodákkal is várnak minket. Nem beszélve a technikai dolgokról vagy a közönségről, akiknek gondolkodása mind az élethez, mind a zenéhez igazán európai” – vélekedett. Majd hozzátette: bár itthon sokan úgy tartják, hogy aki tribute zenekarban játszik, saját ötletekre képtelen, azért számos magyar rajongójuk várja őket a hazai fellépéseken is.

„Reményekkel, tervekkel és sok próbával készülünk, hogy egy színvonalas produkcióval, tartósan megalapozzuk mind a Room Service – Bryan Adams Tribute Band, mind pedig a saját jövőnket” – zárta mondandóját Csákvári Laca, akit zenekarával az utazás előtt, május 29-én a Városligeti Sörsátorban, hazatérve pedig június elején, a szegedi Deja Vu fesztiválon is lehet majd látni, hallani – igazi világsztárok társaságában.


A fesztiválról pedig itt lehet még olvasni, angol nyelven. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése