2015. szeptember 4., péntek

Ne féljetek a gyerekszépségversenyektől

Kovácsné Lili: Ne féljenek a gyerekszépségversenyektől!

Magyarországon is egyre elterjedtebbek a gyermekek számára rendezett szépség és modellversenyek. Sokan támadják azokat a szülőket, akik ilyenekre nevezik be a gyermekeiket, ők azonban a szervezők szerint valószínűleg nincsenek tisztában az ilyen rendezvények menetével és pozitív hatásaival.


Néhány évvel ezelőtt még alig lehetett hallani magyar gyermekszépségversenyekről, főleg a tengeren túlról jutottak el hozzánk hírek kislányokról és kisfiúkról, akik a nagyokhoz hasonlóan kifutón, zsűri előtt mutatják meg szépségüket és tehetségüket. Mára azonban Magyarországon is nagyon elterjedté váltak az ilyen versenyek: bárki számára elérhetővé váltak a helyi és országos szintű rendezvények, valamint nemzetközi szinten is ismertté, kedveltté váltak a magyar gyerekek. Az elért eredményekről beszámoló cikkek vegyes érzelmeket váltanak ki az emberekből. Sokan támadják a szülőket azzal, hogy csak saját meg nem élt álmaikat akarják rákényszeríteni a gyerekekre, és hogy a versenyeken való részvétel negatív hatással van az indulók életére.

A gyermekeknek szóló szépség és modell versenyeket szervező Kids Model Management Agency Hungary vezetője, Kovácsné Lili szerint azért kapnak ennyi kritikát, mert a véleményformálók valószínűleg nincsenek tisztában az ilyen rendezvények menetével és pozitív hatásaival.

"Ne féljenek a gyerekszépségversenyektől! Aki eljön egy versenyünkre, megtapasztalhatja, hogy ezek nem vérre menő küzdelemről és kényszerítésről szólnak. A gyerekek szabad akaratukból jönnek, és nem előre sarkosan betanított lépéseket mutatnak be, hanem szabadon mozoghatnak, életkoruknak megfelelően azt csinálhatják, amihez kedvük van. Ha valaki nem szeretne feljönni a színpadra vagy csak a kifutó feléig szeretne elsétálni, abból nincs semmi gond. A verseny alatt viszont lehetőségük van megismerkedni a színpaddal, a kamerával és a szerepléssel, így nagyobb lesz az önbizalmuk, sokkal jobban tudnak beilleszkedni közösségekbe, nem lesznek gátlásaik az iskolai szereplésekkor. Játékos módon tanulhatnak úgy, hogy semmiben sincsenek megerőltetve" - meséli Lili.

A szervező nagyon büszke arra, hogy a Kids Model versenyeiről minden gyermek nyertesen térhet haza, senkinek sincs oka szomorkodni.

"Kategóriánként és összességében is hirdetünk helyezetteket, azonban egyetlen gyermek sem marad korona, szalag és oklevél nélkül. A szépség mellett ugyanis díjazzuk a tehetséget, a ruhákat, a bátorságot, a legszebb mosolyt, és még sorolhatnám a különdíjakat. A végén minden gyermek büszkén áll a színpadon, hiszen valamiben a legjobbnak találta őket a zsűri" - árulta el Kovácsné Lili.

A cég legutóbbi, Little Miss Hungary 2015 nevű versenyén a 35 induló között akadtak néhányan, akik először vettek részt ilyen versenyen. Természetesen egy kicsit meg voltak szeppenve, de gyorsan feloldódtak a jó társaságnak és a kellemes környezetnek köszönhetően.

"Szokásainkhoz híven ezúttal is mindenki maga lehetett a versenyen, nem erőltettünk rá a gyerekekre semmit. Örömmel mutatták meg magukat a gyerekek a szülőkből álló közönségnek és a szakmai zsűrinek, amely elismert fodrászból, divattervezőből, és egy amerikai győztesből állt. Összesen hatan kaptak pénznyereményt, de a sok ajándék mellett mindenkinek jutott szalag, oklevél, a kislányoknak pedig korona is" - árulta el Kovácsné Lili, a Kids Model Management Agency Hungary vezetője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése