A chocoMe egyik Raffinée íze 2016-ban is a világ
legjobbja lett – második alkalommal
A chocoMe megszerezte második szakmai aranyérmét, mégpedig a
világ legrangosabb nemzetközi szakmai verseny világbajnoki döntőjén, az International
Chocolate Awards-on. Ezzel hivatalosan a világ legjobb magvas tejcsokoládés
drazséja címet nyerte el. A verseny világbajnokságának
döntője és eredményhirdetése idén is Londonban,
a The Chocolate Show rendezvény keretein belül került megrendezésre.
A díjazott termék:
chocoMe Raffinée mogyorós-tejcsokoládéval és őrölt Etióp harrar kávéval
bevont Piemonte-i mogyoró (RF110)
A világversenyt megelőző kelet-európai regionális elődöntőn pár héttel
ezelőtt szintén aranyéremmel tüntették ki a Raffinée terméket, így már sejteni
lehetett, hogy dobogósak leszünk a világbajnokság döntőjében, de arra nem
számítottam, hogy a tavalyi évet követően (amikor a világ legjobb
fehércsokoládés magvas drazséja címet nyertük el) idén is aranyéremmel
térhetünk haza – mondta Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa. A chocoMe
ezzel 32-re gyarapította a nemzetközi csokoládés szakmai elismeréseinek számát.
A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládészakértők,
gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: George Gensler,
Manhattan Chocolate Society (US), Nancy Gilchrist, Master of Wine (UK), Monica
Meschini, chocolate/tea tester, sommelier (Italy), Maricel Presilla, chef,
restaurateur, author (US), Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts
(US), a “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada) és hasonlók. A zsűri elnöke,
egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy % csokoládé-degusztációs
portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.
Gratulálok, chocoMe! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése