2017. május 9., kedd

Klassz programokkal várnak hétvégén a Miniversumban

A Miniverzum egy imádnivaló hely, ezért is muszáj nektek megmutatnom, mire készülnek most. Íme, a sajtóanyaguk: 

"SZÁZ NOHAB-OT, EZRET!”
REKORDKÍSÉRLET ÉS SZÜLINAPI CSÚCSFORGALOM A MINIVERSUM-BAN

A május 13-14-i hétvégén harmadik születésnapját ünneplő MINIVERSUM az izgalmas családi programok mellett egy különleges rekordkísérlettel is várja a látogatókat.

Május 13-án szülinapi kvízjátékkal, játszóházi foglalkozásokkal és egy interaktív zenés bábelőadással várja a családokat a MINIVERSUM. Ráadásul ezen a napon érkezik meg első alkalommal a kiállítás új büszkesége, a kisföldalatti szerelvénye a Kodály körönd megállóra.

Május 14-én a programok folytatódnak:15 órától "Száz Nohab-ot, ezret!” elnevezésű rekordkísérletre várja a modellezés rajongóit a MINIVERSUM. Arra bíztatnak mindenkit, akinek H0-ás Nohab modellmozdonya van, hogy hozza el aznap kedvencét a MINIVERSUM-ba, és vegyen részt a rekordkísérlet felállításában! A Nohab modellmozdonyok ezen a napon felkerülnek a kiállítás 300 négyzetméteres terepasztalára, hogy részesei legyenek egy fantasztikus csoportkép elkészítésének. A MINIVERSUM minden rekordkísérletben résztvevő modellmozdony után ötszáz forinttal támogatja a nap díszvendégét, a Nohab-GM Alapítványt.


A MINIVERSUM-ban Magyarország, Ausztria és Németország nevezetességei elevenednek meg százszoros kicsinyítésben. A terepasztalon 14 település, 600 épület, 1,3 km sínpálya, 100 folyamatosan mozgásban lévő vasúti szerelvény, működő közúti forgalom és kb. 5000 miniatűr figura kapott helyet. A minivilág egyes elemeit és jeleneteit a csaknem 100 interaktív nyomógomb, irányítópanel, vagy érintőképernyő segítségével a látogatók is irányíthatják.


Az elmúlt 3 év alatt a MINIVERSUM vasúti szerelvényei összesen 121.448 valós kilométert tettek meg, azaz több mint háromszor megkerülték már meg a Földet. A minivilág apró részleteit a kiállítás három éve alatt közel 300.000 látogató fedezte fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése