2013. február 25., hétfő

A Nemzeti Művész Klub megnyitóján jártam

Mindig öröm számomra, ha tanúja, vagy éppen részese lehetek a művészetért folytatott különféle kezdeményezéseknek, ezért is örültem annyira, amikor meghívtak a Nemzeti Művész Klub megnyitójára.

Eddig a pillanatig sem sikerült felfognom, hogy számos remek színművész közül például Bodrogi Gyula, Földessy Margit és Béres Ilona ült ott, néhány méterre tőlem, egy olyan csodás helyiségben, ahol két percig megszólalni sem tudtam az ámulattól. Nem is csoda, ha még a kávémról készült fotóm is művészi lett. ;)


A sajtótájékoztatót egy kellemes ebéd követte, ahol már azt latolgattuk - egy fotós, egy színész és egy újságíró-blogger, vagyis én :) -, hogy milyen remek unplugged koncertet vagy kiállítást lehetne itt rendezni... De az ámuldozásom helyett olvassatok bele inkább a sajtóanyagba, amit változtatás nélkül mutatok meg nektek. :)



MEGKEZDI MŰKÖDÉSÉT A NEMZETI MŰVÉSZ KLUB A NEMRÉG MEGNYÍLT HOTEL NEMZETIBEN
ÚJJÁÉLEDŐ  MŰVÉSZET BUDAPESTEN


Budapest, 2013. február 19. - 2013 februárjában a Hotel Nemzeti Budapestben tartott sajtóeseményen  avatott új tagokat, s ezáltal megkezdte működését a Hotel Nemzeti Budapest által alapított Nemzeti Művész Klub. A számos művészeti ág kiválóságaiból szerveződött szakmai-baráti közösség és az alapító Hotel Nemzeti Budapest közös célja, hogy a szálló kulturális szellemiségének újjáélesztésével aktív formálói legyenek Budapest művészeti életének. A 12 új taggal nem csak a létszám bővült, de a Klubban képviselt művészeti ágak köre is.

A Nemzeti Művész Klub sikerét biztosítja, hogy már megalapítása percében maga mögött tudhatta főtámogatóját: a Hotel Nemzeti Budapestet. A komoly történelmi múltra visszatekintő, 2012 decemberében újra megnyílt patinás külsejű, mégis 21. századi kényelmet kínáló szálloda az Accor Csoport felső kategóriás MGallery kollekciójának első magyar tagja. Az MGallery kollekcióba tartozó hotelek mind egyéniségek: különleges építészeti megoldásokkal, egyedi szellemiséggel vagy éppen környezeti adottságaikkal nem csak tartózkodási helyül, de meghatározó élményforrásként is szolgálnak vendégeik számára. Hotel Nemzeti
A Hotel Nemzeti Budapestnek történelme van, mely összefonódik Budapest kulturális aranykorának történetével. Amikor a szálloda MGallery koncepcióba illesztését megálmodtuk, nem lehetett más a vezetőelvünk csakis az, hogy újraélesszük a falak között szunnyadó művészeti szellemiséget. Így került sor a Nemzeti Művész Klub megalapítására. Boldogok vagyunk, hogy ízelítőt adhatunk vendégeinknek  Budapest  kulturális értékeiből, s ennek hírét vihetik a világban” - nyilatkozta Vaszily Edit szálloda igazgató. 

A Nemzeti Művész Klub tagjai örömmel vállalkoztak a Hotel Nemzeti Budapesttel való közös munkára, hiszen a hivatásuk iránt érzett elkötelezettség, valamint a felnövekvő új művész generációk támogatásának lehetősége kellő motivációt jelentenek egy sikeres együttműködéshez. 
Budapest egykor egy pezsgő kulturális főváros volt. A kávézók, éttermek tele voltak írókkal, színészekkel és persze a közönség érdeklődő, lelkes tömegeivel. Az emberek személyesen találkozhattak a nagy művekkel és megalkotóikkal. Manapság a kortárs művészet egy szűk réteget vonz, s az emberek egy része azzal is csak az internet személytelenségén keresztül találkozik. Ez nem jó! Nagy dologra készülünk. Szeretnénk visszaadni a művészet személyességét. Ez mindenkinek jó lenne: nekünk is, a közönségnek is. Együtt újra értéket teremthetnénk, amit oly sokan hisznek elveszettnek a mai világban.  - nyilatkozta Bodrogi Gyula, a Nemzeti Művész Klub alapító tagja.

Az új tagok különböző korosztályt és művészeti ágakat képviselnek, van köztük színész, zenész, éppúgy mint humorista vagy televíziós és reklám szakember. Utóbbiak első látásra meglepőek lehetnek, ám a Nemzeti Művész Klub célja nem csak a klasszikus, hanem az új alkotói tevékenységek támogatása és megismertetése is. Ezzel teremtenek hidat a múlt és a jövő között.

Nagy örömmel vállaltam, hogy én is részt vegyek a Nemzeti Művész Klub munkájában. Már hosszú évtizedek óta foglalkozom színészneveléssel az egészen apróktól a fiatal felnőttekig. Az, hogy az ifjúságnak lehetőséget adjunk a kiteljesedésre szép és előremutató feladat. Nem szabad az utánunk jövőktől félni és mi nem is félünk tőlük! Mindent megteszünk, hogy éljünk az összefogás erejével és megmutassuk, a 21. század is képes Blaha Lujzákat nevelni.” - mondta el Földessy Margit színművésznő.


A Nemzeti Művész Klub Alapítói:

Béres Ilona, Bodrogi Gyula, Frenák Pál, Hernádi Judit, Karafiáth Orsolya, Keleti Éva, Kocsis Zoltán, Sass Sylvia, Szakály György, Szamódy Zsolt

Új Tagok:

Bagi Iván, Faragó András, Feke Pál, Földessy Margit, Jávori Ferenc Fegya, Kumin Viktória, , Napsugar von Bittera, Serbán Attila, Szabó Győző, Szilas Rita, Szipál Péter, Szulák Andrea


MGALLERY
A világszerte több mint 50 hotelt számláló MGallery az Accor Csoport felső kategóriás kollekciója. Az Accor Csoport a világ első számú hotelüzemeltetője: mintegy 92 országban 3500 hotelt foglal magában.  Az MGallery kollekcióhoz tartozó hotelek mindegyike egyedülálló személyiséggel és történettel büszkélkedhet, amelyet a vendégek a hotel építészeti megoldásain, a belső dizájnon, valamint a szolgáltatásokon keresztül tapasztalhatnak meg. Minden egyes hotelt a kollekció három jellegzetes atmoszférájának egyike ihletett. Egyes hotelek az “ÖRÖKSÉG” szellemét közvetítik, tele történelmi vonatkozásokkal. Más hotelek egy-egy olyan stílust tükröznek, amely egyfajta ALÁÍRÁSA annak a művésznek, aki közreműködött a hotelre jellemző egyedi esztétikai világ megalkotásában. Megint más hotelek pedig a pihenésről szólnak, a NYUGALOM SZIGETEI, természetközeli vagy városi környezetben.
A kollekcióhoz tartozó minden egyes hotel célja, hogy EMLÉKEZETES PILLANATOKAT nyújtson a vendégeinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése