2013. december 19., csütörtök

Ők a Madách Színház pályázatának győztesei

Két győztes a II. Madách Musical Pályázaton!
Megosztott első helyen az Aranyborjú és a Dögkeselyű

Horváth Péter – Fekete György – Gerendás Péter: Aranyborjú, illetve Fekete György – Munkácsi Miklós: Dögkeselyű című darabja nyerte a II. Madách Musical Pályázatot. A zsűri döntése alapján ezt a két musicalt mutatja be a Madách Színház a Stúdiószínpadán 2014-ben.

A második pályázatát 2012-ben hirdette meg a Madách Színház új magyar musical megalkotására. Az eredeti kiírás szerint a nyertes művet a Stúdiószínpadon mutatja be a színház. A zsűri végül mégis úgy döntött, hogy nem egy, hanem két művet díjaz, így mindkét nyertes darab bemutatásra kerül 2014-ben.

A II. Madách Musical Pályázat első fordulójában 24 jelentkező adta be készülő darabja szinopszisát, egy jelenetét és 5 dalát. Ebből a zsűri – Malek Andrea színésznő, Kocsák Tibor zeneszerző, Müller Péter író, Tihanyi Ákos koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a zsűri elnöke – kilencet juttatott tovább. 

A kilenc készülő musical koncepcióját és egy-egy dalát hallgatták meg ezután a zsűri tagjai és a sajtó képviselői. A zsűri a döntőbe 4 darabot juttatott be, amelyeknek félórás keresztmetszetét 2013 novemberében és decemberében láthattak a sajtó képviselői a stúdiószínpadon. 

A négy döntőbe jutott darab a következő volt:
Fekete György – Munkácsi Miklós: Dögkeselyű
Horváth Péter – Fekete György – Gerendás Péter: Aranyborjú
Kiss Judit Ágnes – Fűri Anna: Anzelm és a kígyólány
Tóth Tamás: Metis

Forrás: Madách Színház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése