2015. április 27., hétfő

Megnyílt a Panifico il Basilico Piac Budapest szívében

Budapest, 2015. április 27. – Megnyitotta kapuit a főváros legújabb gasztropontja, a Panificio il Basilico Piac. A hely neve nem jelent mást, mint Bazsalikom Pékség, bár valójában az ennél sokkal több: egy különleges fúzió, egyben pékség, friss kenyerekkel és pékáruval; igazi olasz bisztró, fafüstöléses kemencében készült díjnyertes pizzával és a legfinomabb olasz paradicsomból készült pastákkal; mini-shop magyar kézműves termelők legfinomabb portékáival és tejbolt, ahol minden nap saját magunk csapolhatjuk a friss házi tejet a tejautomatából.

Nem csak az utca neve király, a hely is az. Ez az a mondat, amit az egyik vendégünk jegyzett meg nekünk a napokban. Nagyon örülök, hogy ilyenek az első reakciók, egy igazán nagyszerű és egyszerű helyet szerettünk volna életre kelteni. A következő pár hét lesz a puding igazi próbája, izgatottan várjuk, hogy a sok hónapon át tartó kemény munkánk elnyeri-e az emberek tetszését” – mondta el a családi vállalkozás motorja, a fő pékmester, Szabadfi Szabolcs.


Molto bello! Tutto bene! – „nagyon szép, egészen tökéletes” szavakkal méltatták anno Pomázi Péter, a Panificio il Basilicopizzasütő-mesterének munkáját a 2010-es pizzavilágbajnokságon Olaszországban. Péter az eddigi első és egyetlen magyar indulója ennek a versenynek (19° Campionato Mondiale della Pizza), ahonnan egyébként különdíjjal távozott. A „Bazsalikom” gasztrocsapat cukrászfrontját pedig az ügyeletes fiatal cukrászcsillag, a junior cukrászverseny-győztes Fekete Boglárka erősíti, aki korábban a Gerbeaud Kávéház kötelékébe tartozott.

A felhasznált alapanyagokat illetően válogatósak a „Bazsalikom” mesterei, a legjobb hazai és olasz, leginkább kézműves családi kisvállalkozásoktól szerzik be az alapanyagokat, melyek közül sok meg is vásárolható a „pékség” polcairól. 


A magyarok közül például a Chili Hungária Manufaktúra (chiliszószok), a CsupaSzörp (szörpök), a Koppányi-Tej (tej és tejtermékek), a Donum Terrae (magpürék), ízek a Vadászházból (vadpástétomok), Püski Manufaktúra (kolbászok és sonkák) és különböző sörfőzők kézműves termékeit szerezhetjük be bármikor a Király utcában.

Buon Appetito!


A „pékség” pontos címe:

Panificio il Basilico PIAC

Central Passage - 1061 Budapest, Király utca 8-10.

Nyitva: minden nap reggel 7 órától este 10 óráig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése