2015. május 3., vasárnap

Ingyenes koncert-est: lángoló nagybőgő a Kuplungban!

Ati EDGE and the Shadowbirds május 8-án visszatér a Kuplung színpadára és bemutatja nekünk az angol élenjáró rockabilly kiadónál, aRhythm Bomb Records-nál megjelenő nagylemezét. A koncerten a 11 pörgős, garázs rockabilly tétel mellett természetesen a régi számok nagy része, és egy rakás feldolgozás is helyet kap majd. 

Ha nem ismernéd a bandát, Ati EDGE az Amerikát, Brazílliát és ez mellett 33 országot végigturnézott The Silver Shine nevű magyar banda gitárosa, az amerikai legendás gitárgyártó cég, a GRETSCH endorsere. A nagybőgő húrjait nem más, mint a Silver Shineból már ismert Krista Kat bőgős hölgy tépi majd és a 2007-es indulás óta frissen visszatért Rolee fogja ütni a bőröket. A banda május közepén indul egy 3 hetes lemezbemutató Európa turnéra.

Vendégként az őrült, nagybőgő gyújtogató, 2009-ben alakult Naked Truckers túrja majd fel a színpadot. A háromtagú rock'n'roll zenekar a korai blues-t ötvözi a rockabilly ritmusával, és a modern punk-rockkal. Látványos show-elemekkel tarkított előadásaik és az együttest övező botrányok nyomán a trio a lázadó zene igazi megtestesülésévé vált. "Jump!" című videójuk 2014-ben megnyerte a Berlin Music Video Awards "Best Live Act" díját, a srácok pedig rendszerint úton vannak a következő koncerthelyszínre, valahol Európában.



Én személy szerint azért is ajánlom nagyon ezt a koncertet, mert eddig hiába kerestem olyan magyar zenekart, akik nagy kedvenceim, a The BossHoss koncertélményéhez és zenei anyagához hasonlót nyújtanak, persze a maguk stílusában, egyedi és eredeti módon. De a Naked Truckersről ők jutnak eszembe, amitől nagyon boldog az én szívem! :) 

Íme egyik kedvenc dalom tőlük, amit hamarosan nagyon szeretnék élőben is hallani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése