2013. augusztus 6., kedd

Így éld túl a Szigetet!

Először mész a Sziget Fesztiválra, vagy úgy érzed, rutinos fesztiválozóként is hasznodra lehet pár praktikus tipp? Akkor ezt az összeállítást neked találták ki! Hogy miért? Mondok egy példát... na jó, hetet. :)))

7 tipp, hogy hogyan éld túl a Szigetet!

Bár a fesztiválszezon már hetek óta zajlik, a nyári ereszd el a hajamnak még koránt sincs vége, hiszen a Sziget Fesztivál csak a jövő héten veszi kezdetét. Talán sokan már igencsak tapasztaltnak érzik magukat a fesztiválok tekintetében, mégis érdemes odafigyelni néhány apróságra a túléléshez. Ebben szeretnénk most egy kis segítséget adni 7 apró tippel, amivel biztosan túlélheted a Szigetet.

1. Csak a legszükségesebb dolgokat cipeld!

A Sziget nem egy luxushotel, oda nem azért mész, hogy minden szempontból komfortosan érezd magad. Éppen azért jó, mert egy kicsit kiléphetsz végre évente egyszer a komfort zónádból. Ez viszont azt jelenti, hogy nem kell minden piperét, hajvég ápolót, vagy a fiúknak a 3 féle zselét elcipelni. Elég, ha a legfontosabbakat pakolod be a túlélő felszerelésedbe! 


2. Tartsd feltöltve magadat és a mobilodat!

A mobil sok esetben egy egész este alakulásának lehet kovácsa vagy elrontója a Szigeten, hiszen elég egy röpke pillantás valamelyik sátorra vagy színpadra és már rögtön elveszítheted a barátaidat, és oda az este. Figyelj oda arra, hogy mindig 30 % felett legyen a telefonod töltöttsége, így nem érhetnek meglepetések. 


3. Légy éber!

A lazulás mellett azért nem árt, ha frissen tartod az elmédet a fesztiválon is. Az álmosság minden bulit elronthat, ráadásul éberségeddel megelőzheted a zsebtolvajok támadásait is. És persze nincs is jobb annál, mint egy pillanatra megállni és kinézni a fejedből – és a fesztivál zajából - egy jó kávé mellett. Erről gondoskodnak a Sziget dedikált kávéárusító helyei is, ahol kedvedre válogathatsz a kávék széles palettájáról és így biztosan felkészítheted magad az esti pörgésre! 


4. Jó előre beszéld le a központi találkahelyeket

Természetesen az A terv az, hogy legyen nálad a feltöltött mobilod és keressétek egymást telefonon, ha valaki elveszik. Azonban szükség van egy B tervre is arra az esetre, ha az A terv balul sül el. Ez pedig már a fesztivál kezdetén egy állandó találkahely kijelölésével kiküszöbölhető. Így ha valaki egy órán belül sem kerül elő, akkor csak annyit kell tennetek, hogy elmentek a találkahelyre, ahol ő már lehet, hogy réges-rég vár Benneteket. 


5. Ne vedd magad túl komolyan!

Egy fesztivál arra való, hogy elengedd magad, nem arra, hogy itt is komolyan viselkedj. Próbálj meg lazulni és kipróbálni olyan vicces dolgokat, amiket esetleg kint nem tennél meg. Rengeteg érdekes sátorral és lehetőséggel várnak kint Benneteket, amik, csak arra várnak, hogy kipróbáld őket. Ilyen lesz idén a NESCAFÉ Style Creator installációja is a Nagyszínpaddal szemben, ahol most mindenkinek megmutathatod, hogy milyen sokszínű vagy, ráadásul egyedi tetoválásokat is csináltathatsz.

6. Használj vízálló sminket!

A lányoknak mindig fontos, hogy a legjobb arcukat mutassák, ha társaságba mennek. Persze nem ilyenkor kell kipróbálni az új magas sarkút, de egy enyhe smink nem árt. Vigyázz azonban, hogy elsősorban vízálló és jó minőségű alapanyagokat kend magadra, amit később ne felejts el lemosni.  



7. Azonosítsd feltűnően a sátradat!

Ha egy egész hetet a Szigeten töltesz, akkor elég kardinális kérdés, hogy a sátrad jó helyen legyen. Ami azonban még fontosabb, hogy a második nap után is megtaláld ideiglenes lakóhelyedet. Talán furcsán hangzik, de egyáltalán nem olyan könnyű rálelni a sátradra egy átmulatott éjszaka után a porban, hiszen egy idő után minden sátor szürkévé válik. Éppen ezért jelöld meg feltűnően, hogy melyik sátor a tiéd, például valami vicces szöveggel, ami még segít is az ébredésben:”Reggeli belépés idegeneknek csak kávéval”.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése