2015. január 16., péntek

Szomorkás január? Így tehetsz ellene!

Biztosan te is gyakran hallod, és érzed is, hogy január a legdepisebb hónap. Sötét van, hideg, és ahhoz sincs kedvünk, hogy elvánszorogjunk a könyvespolcig, vagy forró csokit készítsünk a konyhában. Stresszesebbek, kimerültebbek, feszültebbek vagyunk, ami tartósan depressziós lelkiállapothoz vezethet. Ezért gondoltam arra, hogy megosztom veletek a következő sajtóközleményt, melynek már a címe is tetszetős. :)

Egészséges antidepresszáns 

Újra itt a depresszió szezon, de nem kell beletörődnünk és teret adnunk a lehangoltságnak – vessük be az antidepresszánsok legélvezetesebbikét!

Kihunytak a karácsonyi fények, a Szilveszter is felkerült az emlékek képzeletbeli polcára, a vidám pillanatokat felváltották a monoton szürke hétköznapok. Egyre hidegebb van, a tavasz beköszönte pedig reménytelenül távolinak tűnik… Nem csoda, ha ebben a napfény-hiányos, lehangoló időszakban jelentkeznek a legnagyobb eséllyel a depresszió tünetei. Magyarországon havi szinten kétszázezer ember szenved depressziós tünetektől – szakértők szerint a depresszió 2020-ra a második leggyakoribb munkaképesség-csökkenést okozó betegség lesz világviszonylatban. Elejét vehetjük a depresszió kialakulásának, ha beiktatjuk az életünkbe a rendszeres kikapcsolódást, az ellazulásra fordított időt. Van egy közös kincsünk, ami a legjobb stresszoldó, amelynek rendszeres használata megőrzi belső harmóniánkat – ez pedig a termálvíz!

Csodadoktor a medencében

A gyógyhatású termálvizek, azaz a gyógyvizek háromféle módon hatnak a szervezetünkre: fizikai, kémiai és biológia úton. A depresszió megelőzése szempontjából a biológiai hatás bír a legnagyobb jelentőséggel. A termálvíz finoman hat a vegetatív idegrendszerre, ezáltal oldja a feszültséget, csökkenti az idegességet és jótékonyan hat az álmatlanság ellen. A gyógyvizes helyeknek speciális mikroklímájuk van: a levegőben található negatív iontúlsúly miatt stresszoldó, pihentető hatásúak, így segítik elő a kikapcsolódást, ellazulást. 20-30 perces fürdés elég ahhoz, hogy a víz hatását kifejtse.


Tudják és értékelik mindezt a hazánk gyógyvizeinek kedvéért messzi földről érkező turisták, mi magyarok viszont nem használjuk elég tudatosan kincset érő vizeinket, pedig csupán karnyújtásnyira vannak!  Nap, mint nap elsétálunk a gyógyfürdők, termál hotelek mellett, anélkül, hogy akár egyetlen egyszer bemennénk és élveznénk a gyógyvizek sokszorosan áldásos hatását. Pedig mindannyiunknak
meg kellene tapasztalnunk a simogató víz testre és lélekre kifejtett jótékony hatásait, a gyógyfürdőzés andalító élményét, hogy kiegyensúlyozottabban, energikusabban és optimistábban élhessük meg a hétköznapok kihívásait. Már néhány Danubius Health Spa-ban eltöltött óra hatására alaposan feltöltődünk. Egy gyógyvizekkel megkoronázott wellness hétvége Bükön, Hévízen, Sárváron, vagy akár a Margitszigeten – és nyomtalanul elillan a téli kimerültség!

További információk: www.danubiushotels.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése