Negyedik éve sorozatban - két
csillaggal bővült a díjazott termékek köre Londonban
Great Taste Award 2016
A Great Taste Award 2016
nemzetközi gasztronómiai versenyen a chocoMe két Raffinée terméke is szakmai
elismerést kapott Londonban. Az 1994-ben alapított, londoni székhelyű Great Taste Award verseny a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló
versenye, ahol különböző termékkategóriában nevezhetnek a pályázók.
A chocoMe egy-egy csillaggal díjazott termékei:
Raffinée RF108 - Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula
hántolt ostyával
Raffinée RF109 - Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval
bevonva, kardamommal
*
(a versenyen 1-2-3 csillag szerezhető, ahol a 3 csillag a legjobb eredmény)
A fenti csokoládékat a világ (talán) legszigorúbb 400
zsűritagja ismerte el, amely több ezer órát töltött étel-vakkóstolással a
verseny során. A verseny csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a
szemet gyönyörködtető csomagolásról: a zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen
más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra (vakteszt), akik közt
neves Michelin csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, patinás
áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food
Markets) beszerzési igazgatói, neves ételkritikusok is helyet kapnak.
Annak ellenére, hogy a chocoMe mindössze egy 6 évvel
ezelőtt alapított márka, a fenti díjakkal együtt már harminc nemzetközi szakmai elismeréssel rendelkezünk. Különösen
nagy népszerűségnek és elismerésnek örvendenek a Raffinée termékcsalád tagjai,
ahol olyan különleges alapanyagokkal és azok párosításával operálunk,
amelyekkel hasónlóval még külföldön sem igazán lehet találkozni - mondta el Mészáros
Gábor, a chocoMe tulajdonosa, chocolatier.
A díjazott termék leírása részletesen:
Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával
A Szicíliából származó, lapos, hosszúkás, kesernyés
mellékíztől mentes, krémesen édes mandulaszemek tört ostyával dúsított
szőkecsokoládés fürdőbe merülnek alá, ahonnan a markáns karamellás jegyek
elementáris erővel törnek elő a Guérande sónak köszönhetően. A vékony
csokoládérétegtől fénylő mandulaszemeket ezután hántolt ostyába forgatjuk, hogy
még ropogósabbá tegyük.
Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva,
kardamommal
Szicília talán legfinomabb, szokatlanul lapos alakú és
intenzíven krémes ízű manduláját finomra pörkölt, őrölt Arabica kávébabbal
ízesített csokoládémasszába eresztjük. Az kávéaromával sűrűn átitatott szemeket
ezután egzotikus ízű kardamommal fűszerezett kakaóporba hempergetjük.
A chocoMe összes díjazott terméke itt található: http://store.chocome.hu/szakmai/index.php
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése