2012. augusztus 28., kedd

Van már programod augusztus 29-re?

Ha még nincs progid holnap estére, most hadd ajánljak egyet! ;)

Szentpéteri Csilla és zenekara, valamint a DuDance Latin Táncegyüttes augusztus 29-én látványos és fergeteges, nagyszabású koncerttel zárja idei „Temperamento” turnéját. A zongoraművész idei utolsó nagykoncertjére látványos, amolyan igazi vérpezsdítő mediterrán előadással készül, melynek Molnár
Ferenc „Caramel” is a vendége lesz.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon igazi nyárbúcsúztató örömzenével és tánc-kavalkáddal idézik majd fel mindazt a sok színt, hangulatot, zamatot, örömöt és szerelmet, amit a legkedvesebb évszak, a nyár jelent. A közönség, ahogyan azt már a Crossover Királynőjétől megszokhatta, a latin, a jazz, a rock és a világzene stílusjegyeivel ötvözött klasszikus műveket hallhat majd, természetesen Csilla átirataiban. A Szentpéteri Csilla Band párbajra hívja a világbajnok DuDance Latin Táncegyüttes 16 táncosát, így a vérpezsdítő latin-amerikai táncok sem maradnak el. A páratlan tánc- és zenei kavalkád, valamint az egyedi látványvilág és a mediterrán életöröm önfeledt kikapcsolódást, felejthetetlen élményt ígér a nyár talán egyik utolsó forró éjszakáján.

„Vérforraló hangulat lesz, fergeteges ritmusokkal, virtuóz zongora-gitárhangokkal, latin-amerikai táncok, buja, érzéki tangó, életörömmel teli salsa, vadító flamenco, humorral átszőtt szamba, jive forrósítják a margitszigeti atmoszférát. LED-falakon látványos vizualizáció kíséri a különféle zenei állomásokat, kiegészítve annak dinamizmusát. Klasszikus szerzők dallamai hangoznak el mai stílusban, saját átirataimban, a  jazz-latin-rock stílusjegyeivel átitatva, ezekre készültek a táncos koreográfiák. Igazi nyáresti programot kínálunk mindenkinek, aki szereti a latin zenéket-táncokat, korosztály nélkül.” – árulta el a részleteket az idei utolsó nagyszabású koncertjéről a művésznő, akinek nem titkolt célja, hogy a koncertjén olyan magával ragadó, elvarázsoló élményt nyújtson a közönségének, ami egész ősszel, sőt az előttünk álló hideg télben is ki fog majd tartani, amelyből újra és újra erőt meríthet majd mindenki, addig míg jövő tavasszal ismét megújul a természet.

A margitszigeti turnézáró koncert különlegessége, hogy a vendégművészként meghívott és fellépő – a Megasztár színpadáról milliók által ismert – Caramel nem csak a saját nótáiból ad ízelítőt a közönségnek, de Csillával egy közös produkcióra is készülnek. Caramelnek ugyanis annyira megtetszett Beethoven 7. szimfóniájának „csillás”, rockosított balladája, hogy a művésznő átiratát – amely az Esőerdők himnusza címet viseli – fogja majd a Margitszigeten elénekelni a közönségnek. Úgy tűnik, hogy ez a nemes cél, amelyet Szentpéteri Csilla már nagyon régóta a szívén visel, az esőerdők védelme képes összehozni két olyan művészt, akik a zene két különböző területén alkotnak, de most egy ügyért összefognak.

A koncert másik meglepetése, hogy egy rendkívül tehetséges vendég zenésszel is kibővül Csilla csapata erre a különleges alkalomra, a nyár utolsó koncertjén Kovács "Öcsi" Ferenc is fel fog majd lépni, aki egyszemélyben trombitál és hegedül. Csilla saját bevallása szerint a kiváló zenész érkezésével a nótái ismét új „fényt” kapnak majd, így mindenképpen különleges és megismételhetetlen élményre lehet számítani.

Két héttel ezelőtt Csilla és a Szentpéteri Band, valamint a DuDance Táncegyüttes a Balatont vette célba és egy 40 személyes vitorlás fedélzetén, az ott nyaralók exkluzív élményben részesülhettek a rögtönzött zenés-táncos produkciót szemlélve.

Egy kis ízelítő az augusztus 29-én, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható Temperamento koncertből és hangulatból: Klikk a YouTube-ra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése