2013. június 7., péntek

100 éves a Széchenyi fürdő

Ti voltatok már a Széchenyi fürdőben? Én bevallom, még nem, de úgy látom, a napokban még inkább érdemes lenne sort kerítenem az első látogatásra, ugyanis különleges alkalom közeledik, amit méltóképpen szeretnének ünnepelni a Széchenyiben. :)


A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Széchenyi Fürdő 100 éves születésnapja alkalmából játékos, történelmi akadályversenyt szervez azoknak a fürdővendégeknek, akik június 13-15. között keresik fel az intézményt. A 10 állomásból álló játék során a résztvevőknek fizikai és szellemi feladatokat kell megoldaniuk (pl. puzzle, tánc, ének, film kvíz, stb.).

Az élményeken túl a vendégek egy emléklapot kapnak és részt vesznek a napi sorsoláson is, ahol értékes nyeremények (éves bérlet, 50 és 25 alkalmas bérletek) találnak gazdára.


Megnyitásának 100. évfordulója alkalmából a fürdő vendégül látja kiemelt partnereit is. A zártkörű rendezvényen, a fürdő Márványtermében Tarlós István főpolgármester úr köszönti a vendégeket, majd egy fürdőruha-bemutató után sor kerül a 100 szeletes ünnepi torta felvágására, melyet a szintén 100 éves Radisson Blu Béke Hotel készít el.

A 100 éves évforduló alkalmából, a Szülőföld Kiadó gondozásában megjelenik egy új, turisztikai könyv is, mely színes fotókkal mutatja be a fürdőt és annak történetét. A kötet a Magyarország kincsestára sorozaton belül jelenik meg.

A nyár folyamán a Városligeti Csónakázó Tó ad otthont a "Szervusz, Te vén Lizsé!" című kiállításnak, melynek keretében a tó vizén kiállított fotókon elevenedik fel a Városliget és a Széchenyi Fürdő története és mindennapjai.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése