2013. június 10., hétfő

Meglepő produkcióra készül a magyar sztár

Nem tudom, láttatok-e már olyan produkciót élőben, ahol hallók és siketek működtek együtt. Én néhányszor átéltem ilyet, és bevallom nőiesen, könny szökött a szemembe a meghatódottságtól. Nagyon szép, és valami elképesztő erejű produkciók ezek, és nem akarok nagy szavakat használni, de ilyenkor mindig érzem, hogy bizony, jó embernek és egészségesnek lenni. :)

Na, de térjünk a lényegre :)) azért hoztam fel most ezt a témát, mert Majka és alkotótársai is egy hasonló produkcióra készülnek: a Viva Cometen 30 siket fiatallal állnak majd színpadra.

Majka, Curtis és BLR lelkesen, csodálattal telve vetették bele magukat a Magyarországon egyedülálló „Fordulj felénk!” érzékenyítő kampány munkálataiba. A szókimondó rapper és csapata most találkozott először azzal a 30 fiatalból álló hallássérült „kórussal”, akik hamarosan a VIVA Comet Gálán jelelik majd el legújabb, „Nekem ez jár” című dalukat - áll a sajtóanyagban.

A kezdeményezés célja összekapcsolni hallókat és nem hallókat, felnyitni a társadalom szemét, hogy észrevegyék, nincsenek különbségek egészségesek és siketek között.

Továbbá az is kiderül a kapott anyagból, hogy Majka szövege - bár nem erre az alkalomra íródott - nagyon találó. A dal az útkeresésről szól, mely minden fiatalt, a siketeket különösen érinti. A zene rezgéseit érzik, a szöveget azonban az ő nyelvükre külön magyarról magyarra kellett fordítani, hogy minden részletet megértsenek és meg tudják tanulni eljelelni. A produkció keretében hamarosan megmutatják, milyen fantasztikusat alkothat együtt siket és halló zene eszközével.

Majka, Curtis és BLR a jelelést saját maguk is kipróbálták, és élvezettel vegyültek el a buzgó kórustagok között. A dal vidámsága mindenkire átragadt, a rapperek őszinte mosollyal az arcukon énekelték, mozogták végig a próbát.


2013. június 13-án 20:00-tól idén 13. alkalommal kerül megrendezésre a VIVA Comet díjátadó gála a Papp László Budapest Sportarénában.

Fellép majd Düki, Children of Distance, Fluor, Hien, Hősök, Majka + Curtis és BLR, Punnany Massif + Mary Popkids, Radics Gigi, The Hated Tomorrow +Odett

Majkáék azt ígérik, hogy az ő produkciójuk után biztosan libabőrös lesz az Aréna közönsége, én pedig nektek megsúgom, hogy az ő fellépésüket várom a legjobban. :)))


Forrás, fotók: Just Creative

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése