2015. november 4., szerda

Tudj meg mindent a Happy Teniszről!

Kaptam egy nagyon jó kis kezdeményezésről egy remek sajtóanyagot, hadd adjam most tovább nektek is. Sem teniszező, sem oktató nem vagyok, ezért nem is nyúltam bele (média szempontból pedig teljesen jó, szóval... :)) - nézzétek, olvassátok, és ha gondoljátok, terjesszétek ti is. :) Íme! 

HAPPY TENNIS SAJTÓANYAG

Három remek teniszező. Háromféle életút, háromféle szemlélet. Mégis mi a közös Szávay Ágnesben, Kapros Anikóban és Gubacsi Zsófiban? A tenisz szeretete, a vágy, hogy a tapasztalataikat megosszák a jövő generációjával, illetve a hit, hogy másképp is lehet tanítani, játszani. Ám mindez még nem vezetett volna ahhoz, hogy együtt vágjanak bele egy olyan projektbe, amelynek a legfontosabb alappillére a bizalom és a csapatmunka.

„Talán senkit sem lepünk meg, ha azt mondjuk: mindhármunk élete gyermekkorunk óta a tenisz körül forog, s ez így is marad. Pályafutásunk befejezése után, egymástól függetlenül úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne átadni a tudásunkat, illetve megosztani tapasztalatainkat a gyerekekkel. Tanítási- és életszemléletünk nagyon hasonló. A tenisz szeretetéből kiindulva, és az egymás iránti tiszteletre, barátságra alapozva fogalmazódott meg a Happy Tenisz Program ötlete, amely sok munka árán valósággá vált. Szerencsére, nem csak mi gondoltuk úgy, hogy szükség van egy ilyen „iskolára”. Sok támogatónk akad, akik szívesen csatlakoztak a programhoz. Mindenekelőtt hadd említsük meg Rogán Cecília asszonyt, akit nem csak egykori csapattársként, a tenisz nagy támogatójaként, hanem fővédnökként is köszönthetünk a csapatunkban.

Külföldön számtalan jól működő példát láttunk arra, hogy óvodai, iskolai keretek között, hogyan lehet egy sportfoglalkozás játékos és jó hangulatú. Ezeket a tapasztalatainkat hasznosítva, szeretnénk a teniszt egészen kis kortól tanítani egy igazán élvezetes foglalkozás és tanfolyam keretében. A módszerünk, melyet az egyszerűség kedvéért Happy Tenisz Módszernek hívunk, általunk kitalált, kreatív és egyedi feladatokból áll. A tanévhez igazodó tanfolyamainkon minden edzés alapja a játékosság, mivel a kisgyermek így észrevétlenül „ügyesedik”, fejlődik. Foglalkozásaink segítségével kiválóan fejleszthető a koordinációs képességük, a térlátásuk, miközben a pályákon uralkodó jó hangulat megtanítja őket a sport szeretetére és az egészségtudatos életre. Az edzések csoportos formában történnek, gyermekekre optimalizált Play and Stay felszereléseinek használatával.

A Happy Tenisz Program segítségével szeretnénk a teniszt minél több gyermek számára elérhetővé tenni, s klubjaink munkájával összehangolva eljuttatni a gyerekekhez óvodai és iskolai keretek között is. Csoportos foglalkozásaink többsége a délelőtti, kora délutáni idősávban van, így a szülők válláról hatalmas terhet tudunk levenni azzal, hogy a gyermekek intézményi keretek között vehetnének részt sportfoglalkozásokon. Az intézményekben pedig programunk színesítheti a sportfoglalkozásokat és a mindennapos testnevelést. A gyermekeket kisbuszokkal szállítjuk a pályákra, ott a felszereléseket ingyen biztosítjuk! Csoportos tanfolyamaink az óvodás és alsó tagozatos általános iskolai tanulók esetében igazodnak a tanévhez.

A HAPPY TENNIS KFT.
A programot egy saját tulajdonú kft-n keresztül működtetjük. A céget 2015 tavaszán alapítottuk. A tulajdonosi kör hármunkon kívül még két jóbaráttal egészül ki, akiket szintén a tenisz, a teniszoktatás révén ismertünk meg. Bár ők nem profi teniszezők, gyermekeik nálunk tanulnak teniszezni, illetve ők is a sportágunk szerelmesei. Míg mi a kiváló szakmai színvonalért, a gyermekcsoportok oktatásáért és az edzőink továbbképzéséért felelünk, Meláth Mónika a gazdasági-, Ungár Tímea pedig a marketing tudásával járul hozzá cégünk sikeréhez.
További információkat a honlapon találtok: http://www.happytennis.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése