Paradicsomos, wasabis, thai vagy magyaros?
- Ízek, melyekért a hírességek rajonganak
-
Puskás Peti imádja a sushit, Csonka András leginkább a
nem túl csípős klasszikusokban bízik, Gubás Gabi az anyósa erdélyi kosztjának
sosem tudna ellenállni. Bereczki Zoli háztartás és szabadidő hiányában gyakran
autóból rendeli a vacsorát, ami lehet akár amerikai, olasz vagy indiai is, Csobot
Adélnál pedig nem kérdés, hogy egyenesen rajong az olasz konyháért. A
hírességek ízlése lehet különböző, de egyben nagyon hasonlítanak; mindannyian szeretik
a hasukat.
A NetPincér
online ételrendelési portál a „80 nap alatt a Föld körüli” gasztroutazására
Csobot Adél, Gubás Gabi, Bereczki Zoltán és Csonka András is váltott jegyet,
letéve ezzel voksukat a változatos étrend és a kulináris élmények felfedezése mellett.
Bereczki Zoli szerencsés
alkat, diétáznia sosem kellett, annak ellenére, hogy saját bevallása szerint
sokat és gyorsan eszik, sőt éhségét gyakran pizzával, hamburgerrel vagy épp egy
wrappel csillapítja. Mivel nem vezet háztartást, az ételrendelés számára a
legkényelmesebb megoldás, amit olykor a dugóban állva intéz. Legjobb gasztro
élményei Spanyolországhoz kötődnek, ám ha most választania kellene, akkor a
különleges ízek kedvéért inkább Thaiföldet tűzné ki úticélul.
Puskás Peti favoritjai
az olasz ételek, ezért sem véletlen, hogyha rendel, akkor első körben a
pizzákkal szemez, már csak azért is, mert az éjszakába nyúló stúdiómunkához ez
az egyik legideálisabb étel. Másik nagy kedvence a sushi, ami ugyan merőben más
ízvilág, de kétség nem fér hozzá, hogy a japán falatkák is előkelő helyen
szerepelnek a leggyakrabban rendelt ételek listáján. Pörgős életmódja mellett
ügyel arra, hogy olyan éttermet válasszon, ahol tudja, hogy kiemelt figyelmet
fordítanak az alapanyagok minőségére.
Csobot Adél Puskás
Petihez hasonlóan az olasz konyha nagy rajongója, és mivel ő sem vezet
háztartást, így nála is sokszor kerül rendelt étel az asztalra. Legszívesebben
levest, salátát, vagy tésztát választ, de arra nagyon odafigyel, hogy mindig
levessel kezdje az étkezést és lehetőleg egyszerre ne egyen túl sokat. Bár thaiföldi
utazása során nagyon finom ételeket kóstolt, a legeslegjobb ízekért anyukájához
utazik Erdélybe.
Csonka András is az
olasz konyhára esküszik, de ennek ellenére rendeléskor inkább olyan nem vagy
csak enyhén fűszeres klasszikusokat választ, mint a tojásos nokedli vagy a
sajttal, sonkával töltött rántott hús. Főétel mellé egy jó desszert is dukál, választása
gyakran hosszas hezitálás után is a palacsintára vagy a máglyarakásra esik.
Gubás Gabi a magyar
ízekre esküszik, és még szétválasztós diéta mellett sem tud anyósa hagyományos
erdélyi kosztjának ellenállni. A mama szerencsére sokat vendégeskedik
Gabiéknál, így rendszeresen finom ételekkel kényezteti a családot. Ha
rendelnek, akkor a gyerekeké a választás, ezért aztán a futár biztosan pizzát
hoz. Ha Gabi valami igazán különlegeset kívánhatna, akkor repülőre szállna és
megismerkedne az indai kultúrával, konyhával.
A nagy kulináris körutazás részeként a NetPincér további érdekes
információkkal, ételtesztekkel vár a Kedves Ínyenc blogon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése