ChocoMe, jesszusom, csak kapkodom a fejem... elképesztőek vagytok, tényleg. Gratulálok! Jöjjön a sajtóanyag, amit most kaptam és olvastam Tőletek.
A chocoMe egyik Raffinée íze hivatalosan is a világ legjobb drazséja
A chocoMe megszerezte az első szakmai aranyérmét, mégpedig a
világ legrangosabb szakmai csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on.
Ezzel hivatalosan
a világ
legjobb magvas fehércskoládés drazséja címet nyerte el. A verseny világbajnokságának
döntőjében - mely idén Londonban, a The Chocolate Show
rendezvény keretein belül került megrendezésre - a magyar csokoládémanufaktúra
egy ezüst- és egy bronzérmet is szerzett.
A díjazott termékek a következők:
Aranyérem: Guérande-sós szőkecsokoládéval bevont
szicíliai mandula hántolt ostyával
(magvas fehércsokoládés drazsé kategória)
Ezüstérem: Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval
bevont mandula
(magvas étcsokoládés drazsé kategória)
Bronzérem: Tonkababos tejcsokoládéval és
kakóporral bevont mandula
(magvas tejcsokoládés drazsé kategória)
A világversenyt megelőző kelet-európai regionális elődöntőn kilenc érmet sikerült bezsebelni (négy arany, három
ezüst és két bronz). Ily magasságokba magyar csokoládékészítő még nem jutott
el. A chocoMe ezzel 23-ra gyarapította a nemzetközi szakmai elismerései
számát.
A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi
csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek:
a Seventy% (UK), a Manhattan Chocolate Society (US), a Master of Wine (UK), a
“The New Taste of Chocolate” (US), az Ecole Chocolat Professional School of
Chocolate Arts (US),a “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada) és hasonlók. A
zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy
csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb
csokoládészakértője.
Ezúttal
gratulálunk a többi résztvevőnek, nyertesnek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése