2015. október 21., szerda

Ilyen magasságokba magyar csokoládé még nem jutott el - újabb elismerés a chocoMe-nek

ChocoMe, jesszusom, csak kapkodom a fejem... elképesztőek vagytok, tényleg. Gratulálok! Jöjjön a sajtóanyag, amit most kaptam és olvastam Tőletek.

A chocoMe egyik Raffinée íze hivatalosan is a világ legjobb drazséja

A chocoMe megszerezte az első szakmai aranyérmét, mégpedig a világ legrangosabb szakmai csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on. Ezzel hivatalosan a világ legjobb magvas fehércskoládés drazséja címet nyerte el. A verseny világbajnokságának döntőjében - mely idén  Londonban, a The Chocolate Show rendezvény keretein belül került megrendezésre - a magyar csokoládémanufaktúra egy ezüst- és egy bronzérmet is szerzett.

A díjazott termékek a következők:
Aranyérem: Guérande-sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával
(magvas fehércsokoládés drazsé kategória)
Ezüstérem: Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval bevont mandula
(magvas étcsokoládés drazsé kategória)
Bronzérem: Tonkababos tejcsokoládéval és kakóporral bevont mandula
(magvas tejcsokoládés drazsé kategória)


A világversenyt megelőző kelet-európai regionális elődöntőn kilenc érmet sikerült bezsebelni (négy arany, három ezüst és két bronz). Ily magasságokba magyar csokoládékészítő még nem jutott el. A chocoMe ezzel 23-ra gyarapította a nemzetközi szakmai elismerései számát.

A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: a Seventy% (UK), a Manhattan Chocolate Society (US), a Master of Wine (UK), a “The New Taste of Chocolate” (US), az Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US),a “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada) és hasonlók. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.


Ezúttal gratulálunk a többi résztvevőnek, nyertesnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése