Eszményi ízek
világsikerű randevúi –
A minőségi csokoládék, a felejthetetlen ízek
megalkotásában hazai és nemzetközi szinten is élvonalbeli magyar cég, a chocoMe
idén is győztes színekben tündökölt a rangos londoni Academy of Chocolate (Londoni
Csokoládé Akadémia) díjkiosztóján. A tavasszal megrendezett világversenyen
a manufaktúra által jegyzett öt csokoládékülönlegesség is komoly elismerésben
részesült. A chocoMe ikonikus Raffinée-jának családjából négy termék is
megbabonázta a gasztro-szakértőkből álló szakmai zsűrit. A díjátadó Londonban
zajlott július 8-án, ahol a chocoMe alapítója Mészáros Gábor
személyesen vehette át a díjakat.
A díjazott Raffinée termékek:
- Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral
bevont szicíliai mandula / ezüst
- Guérande sós szőkecsokoládéval bevont
szicíliai mandula hántolt ostyával / bronz
- Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített
étcsokoládéval bevonva, kardamommal / bronz
- Mogyorós-tejcsokoládéval és őrölt Etióp
Harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoró / bronz
A díjazott Raffinée-k ízkölteményei minden
érzékszervet rabul ejtenek, de nincs ez másként az idén bevezetésre került chocoMe Voilé egyik újításával sem:
-
Kandírozott bergamot héj venezuelai étcsokoládéval bevonva / bronz
Ennek, az eredetileg Valentin-napra
megálmodott, kifinomult ízvilágnak a megteremtéséhez már egyenesen a parfümőrök
és a sztárséfek által előszeretettel használt bergamot héj szolgált alapjául –
ehhez a venezuelai származású, nemes kakaóbabok keverékéből született étcsokoládé
szegődött eszményi társként.
A chocoMe termékek mögött rejlő
szellemiség, a tökéletes csokoládék megalkotásának eszméje, teljes összhangban
áll az Academy of Chocolate küldetésével. Mészáros Gábor, a cég
vezetője és csokoládémestere – a Londoni Csokoládé Akadémia “lovagrendjének”
tagjaihoz hasonlóan – körültekintően ügyel a legapróbb részletekre, ebből a
hozzáállásból születnek azok a szofisztikáltságukban is érzéki chocoMe
gasztroélmények, melyek az ünnepeket és a hétköznapokat egyaránt megédesítik és
felejthetetlenné teszik.
A versenyen a találati arány is pazar volt, a chocoMe által benevezett hét versengő
terméke közül ötnek sikerült díjat nyernie. A jelenlegi díjakkal együtt
összesen már 28 nemzetközi szakmai versenyen szerzett díjjal büszkélkedhet a márka.
_______________________________
Az Acedamy of Chocolate-ról
Az Acedamy of Chocolate (Londoni Csokoládé Akadémia) 2005-ben alakult
Londonban azzal a céllal, hogy teret adjon a valóban minőségi
csokoládéfogyasztásnak, a csokoládétermékek legjobb minőségű összetételének, a
legjobb kakaóbab termőterületek felvirágztatásának, a “fair” kereskedelmi
elveknek. Tagjai a világ legelismertebb csokoládékészítői és gasztronómiai
szakértői évente szervezik meg a Acedamy of Chocolate Awards csokoládés szakmai
versenyt, ahol a világ legjobb csokoládé készítői mérik össze tudásukat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése