2016. július 13., szerda

A világ gasztroguruinak továbbra is ízlik a chocoMe

Eszményi ízek világsikerű randevúi –
A chocoMe idén is többszörös Academy of Chocolate Awards díjas lett Londonban

A minőségi csokoládék, a felejthetetlen ízek megalkotásában hazai és nemzetközi szinten is élvonalbeli magyar cég, a chocoMe idén is győztes színekben tündökölt a rangos londoni Academy of Chocolate (Londoni Csokoládé Akadémia) díjkiosztóján. A tavasszal megrendezett világversenyen a manufaktúra által jegyzett öt csokoládékülönlegesség is komoly elismerésben részesült. A chocoMe ikonikus Raffinée-jának családjából négy termék is megbabonázta a gasztro-szakértőkből álló szakmai zsűrit. A díjátadó Londonban zajlott július 8-án, ahol a chocoMe alapítója Mészáros Gábor személyesen vehette át a díjakat.

A díjazott Raffinée termékek:
- Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont szicíliai mandula / ezüst
- Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával / bronz
- Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal / bronz
- Mogyorós-tejcsokoládéval és őrölt Etióp Harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoró / bronz


A díjazott Raffinée-k ízkölteményei minden érzékszervet rabul ejtenek, de nincs ez másként az idén bevezetésre került chocoMe Voilé egyik újításával sem:
- Kandírozott bergamot héj venezuelai étcsokoládéval bevonva / bronz

Ennek, az eredetileg Valentin-napra megálmodott, kifinomult ízvilágnak a megteremtéséhez már egyenesen a parfümőrök és a sztárséfek által előszeretettel használt bergamot héj szolgált alapjául – ehhez a venezuelai származású, nemes kakaóbabok keverékéből született étcsokoládé szegődött eszményi társként.

A chocoMe termékek mögött rejlő szellemiség, a tökéletes csokoládék megalkotásának eszméje, teljes összhangban áll az Academy of Chocolate küldetésével. Mészáros Gábor, a cég vezetője és csokoládémestere – a Londoni Csokoládé Akadémia “lovagrendjének” tagjaihoz hasonlóan – körültekintően ügyel a legapróbb részletekre, ebből a hozzáállásból születnek azok a szofisztikáltságukban is érzéki chocoMe gasztroélmények, melyek az ünnepeket és a hétköznapokat egyaránt megédesítik és felejthetetlenné teszik.

A versenyen a találati arány is pazar volt, a chocoMe által benevezett hét versengő terméke közül ötnek sikerült díjat nyernie. A jelenlegi díjakkal együtt összesen már 28 nemzetközi szakmai versenyen szerzett díjjal büszkélkedhet a márka.
_______________________________
Az Acedamy of Chocolate-ról

Az Acedamy of Chocolate (Londoni Csokoládé Akadémia) 2005-ben alakult Londonban azzal a céllal, hogy teret adjon a valóban minőségi csokoládéfogyasztásnak, a csokoládétermékek legjobb minőségű összetételének, a legjobb kakaóbab termőterületek felvirágztatásának, a “fair” kereskedelmi elveknek. Tagjai a világ legelismertebb csokoládékészítői és gasztronómiai szakértői évente szervezik meg a Acedamy of Chocolate Awards csokoládés szakmai versenyt, ahol a világ legjobb csokoládé készítői mérik össze tudásukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése