2016. február 24., szerda

Első reakciók az életmódváltós sztorimra

Először is nagyon-nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek azt, hogy elolvastátok az életmódváltós bejegyzésemet, és külön köszönet azoknak, akik ezután írtak nekem. Álmaimban sem gondoltam volna, hogy ez a téma ennyi embert érdekel - akár ismerjük egymást, akár a neten találtatok rá a blogomra -, és azt sem, hogy ennyien klaviatúrát ragadtok, és megírjátok nekem a véleményeteket, saját tapasztalataitokat.


Rengeteg észrevétel érkezett, kaptam pozitív és negatív kritikákat is. Nem szeretnék egyenként válaszolni (lehetetlen volna), és nem is szeretnék senkit kiragadni, de azt engedjétek meg, hogy a kicsit negatívabb hangvételű üzenetekre összefoglalóan válaszoljak - tényleg nagyon röviden. A legtöbb kifogásoló pont a lényeget nem veszi figyelembe. Hogy ez nem az ő életmódváltásuk, hanem az enyém. Pont. Én leírom, hogy csináltam, hogy csinálom, mik a terveim, mi jön be. Nekem. Nem nekik, nekem. Egy szóval sem mondtam, hogy tudom a tutit, és nem kérek senkit arra, hogy csinálja utánam - hogy is tennék ilyet, hiszen ahány ember, annyi módszer fog működni (na jó, általános igazságok itt is vannak, de most direkt hagyok egy újabb belekötési lehetőséget azoknak, akik élni kívánnak ezzel :) csak vicceltem).


Szóval aki szerint nem jól csinálom, annak is elfogadom a véleményét, aki szerint meg így majd nem sikerül teljesen életmódot váltanom, annak meg azt üzenném, hogy ha csak pár apróságon tudok változtatni vagy akár csak csiszolni, nekem az is jó. Nem akarok huszonvalahány kilót leadni, mert nem az a célom, hanem az, hogy egészségesebben éljek. Lehet, hogy akkor nem az életmódváltást kellett volna címként használnom, de ezt úgy értettem, hogy egészségesebb életmódra akarok váltani. Nálam ez is életmódváltás kategóriába tartozik. :) Na mindegy. :)


Lehet engem kritizálni, lehet utálni, amit leírok és lehet totálisan egyet nem érteni. De mivel egyszer már leadtam 12 kilót, és nem is a módszer hiányosságai miatt jött vissza a plusz súly, én úgy gondolom, hogy tudom, mit kell tennem. Nem mellesleg van egy "kis" életmód-újságírói tapasztalatom, így némi tudást onnan is át tudok menteni. Ugyanakkor végigolvasom, amiket írtok, és már most van, amit ki fogok próbálni... mert néha a "másképp" még hatékonyabb tud lenni. ;) Erről talán később. :))

Még egyszer köszönöm a hozzászólásokat, leveleket, üzeneteket, kommenteket... elképesztő, milyen sokan elolvastátok már a bejegyzést - az előbb tartott 222-nél, de ez a szám percenként emelkedik. És amivel kezdenem kellett volna, hogy mindenkinek nagyon-nagyon hálás vagyok, aki bátorít, húzóerőként tekint rám, vagy azt a lányt látja bennem, akivé a kilók leadása után válok majd. Peace and love! :)


2 megjegyzés:

  1. Kedves Mia,

    Ha rám hallgatsz, akkor azt csinálsz amit szeretnél :) A negatív kritikákkal ne foglalkozz (remélem nem én mondtam olyat). Hiszen a legkisebb változtatások okozhatják a legnagyobb változásokat! :) Az életmód váltás fogalma meg erősen relatív, hiszen nem mindenkinek ugyanakkora teher mindent megváltoztatnia. :) Legtöbbször azok mondják, hogy könnyű, akik már túl vannak a nehezén.. ezeket el kell engedned a füled mellett :) Aztán majd mikor jönnek az eredmények, hol kisebbek, hol nagyobbak.. akkor már csak pozitív megerősítések érkeznek majd, csak addig bírd ki :)
    Csak pozitívan! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Razgar,

    dehogy, semmi ilyesmit nem mondtál :) ellenkezőleg, köszönöm a kedves és inspiráló szavaidat, igyekszem még sokszor átolvasni őket, főleg a nehezebb napokon. :) Hajrá, én is nagyon drukkolok Neked! Kitartást és további nagyon sok sikert! :))

    VálaszTörlés