2012. december 15., szombat

Így készül a karácsonyra Szandi és családja

Az adventi időszakban besűrűsödik a művészek naptára, ami sokaknál háttérbe szorítja a karácsonyi készülődést, illetve a családi időtöltést. Szandiékat egy barátjuk zökkentette ki a mókuskerékből: néhány napra átadta nekik álmai nyaralóját, így a család a siófoki Aranypart idilli környezetében kapcsolódhatott ki. Mézeskalács díszítés, gesztenyesütés, aktív párnacsata, de mindenek előtt, lenémított mobiltelefonok jellemezték az ott töltött időt.


Szandi és Bogdán Csaba decemberi menetrendjében nem ritka, ha egy nap alatt az ország három különböző pontján fordulnak meg. A hihetetlen energiával megáldott énekesnő délelőtt gyermekműsorokon szórakoztatja a kicsiket, délután már egy nyugdíjas klubba hivatalos, este pedig indul a retro disco. Mindeközben ugyanúgy igényli, hogy családjával lehessen, mint bárki más.

„Azt sajnos nem tehetjük meg, hogy hetekre elutazzunk, de igyekszünk többször pár napot csak és kizárólag egymásra szánni. Külföldre nem szoktunk menni, három gyerekkel csodálatosan el tudjuk tölteni a szabadidőnket Magyarországon is – árulta el Szandi. – A Balaton egy igazi érték, és nekünk fontos, hogy ezt a gyerekeink is megtapasztalhassák. Télen is hihetetlen varázsa van, szívesen visszajönnénk, amikor befagy a tó.”

Az apartmanban töltött időt mindannyian nagyon élvezték. Érkezés után nagyot sétáltak, majd gesztenyét sütögettek a teraszon, mézeskalácsot díszítettek. Később a kandalló elé kuporodva mesét olvastak, játszottak, mígnem egy kiadós párnacsata vette kezdetét.






„Elvarázsolt minket a hely, nem is tudtuk, hogy épült egy ilyen igényes lakókomplexum itt. Akárhová néztünk, mindenhol a Balatont láttuk, teljesen érthető, ha emberek második otthonunknak érzik ezt a helyet. Az atmoszférája annyira magával ragadott minket, hogy nem is gondoltunk megbeszélésekre, e-mailekre, telefonhívásokra – lelkendezett az énekesnő. – Az advent időszaka nálunk egyébként sem kizárólag a karácsonyi készülődést jelenti, hanem egyfajta lelki megújulást. Ilyenkor az emberek sokkal jobban figyelnek a környezetükben élőkre. Bárcsak fele ennyi szeretet lenne mindenkiben, az év többi részében is!”


Szandi és Csaba három gyermeküket, a 12 éves Blankát, a 10 éves Domonkost, valamint a 6 éves Csabikát próbálja abba az irányba terelni, ahol nem csak az ajándékokról szól a karácsony. Maguk készítik az adventi naptárakat, koszorúkat, sőt a karácsonyfadíszeket is.

„Az ötleteket egész évben gyűjtöm, idén például anyagból varrt, vattával kitömött kis figurákkal bővül a készlet. A ház díszítése a fiúk reszortja, a lányoké pedig a belső tér. 23-án aztán közösen ékesítjük a fát, a Jézuska pedig 24-én reggel érkezik hozzánk – mesélte el hagyományukat Szandi. – Ilyenkor hihetetlen színház van nálunk, hiszen a nagyok már tudják, mi a dörgés, de Csabika kedvéért eljátsszák, a <<Vajon hogyan kerülhettek ide az ajándékok?>> jelenetet.


Fotók és sajtóanyag: RedLemon Media

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése