2012. december 9., vasárnap

Mi a női szépség titka?

Kicsit "eltűntem" a múlt héten, de jó okom volt erre: cikkek, interjúk, rohanás A-ból B-be... és egy nagyon érdekes kerekasztal-beszélgetés, ahol életemben először nem az újságírók soraiból, hanem a megszólalók közt ülve vettem részt. :)

Nagyon izgalmas volt látni a megjelentek tekintetében az érdeklődést és a csillogást, és az is jól esett, hogy a beszélgetőpartnereim - Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus, Dr. László Zsolt plasztikai sebész és Simonovics Ildikó divattörténész figyeltek arra, hogy úgy fejezzék be a mondataikat, hogy én is tudjak sztáros példákat mondani. 

Sok ötlet kavargott a fejemben, és persze, visszagondolva úgy érzem, hogy még jó néhány példát mondhattam volna... de azt hiszem, ha arra gondolok, milyen jó hangulatban telt a beszélgetés, és mindenki milyen kedves és pozitív volt, nagyon elégedett lehetek. Az első kerekasztalomnál pedig soha rosszabbat, de tényleg! :)

Nézzétek csak a sajtóanyagot - ott a nevem! :-)))


Modern testkultusz, avagy miért is ennyire fontos a szépség?

Miért ennyire fontos a test a XXI. században? Hogyan változott a testideál a történelem folyamán? Mire vagyunk hajlandóak a szépség érdekében? Miért plasztikáztatnak egyre gyakrabban a férfiak? Milyenek leszünk 100 év múlva? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Dr. László Zsolt plasztikai sebész, Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus, Balogh Mia sztártrend figyelő és Simonovics
Ildikó, művészettörténész, viselettörténet kutató egy kerekasztal-beszélgetésen, melyet Takács Nóra szépségszakértő, a „Hogyan Legyek Jó Nő” arca moderált.

Néhány izgalmas mondat a beszélgetésből:

Dr.László Zsolt: "A plasztika manapság arra törekszik,hogy visszaállítsa a természetes anatómiai viszonyokat, és ne illuzórikus arányokat teremtsen.”

Dr. Almási Kitt: „A szépségideál is tudományos alapon dől el, azaz nagy számú ember egyidejű értékítélete alapján, különböző vizsgálati módszerekkel”.

Balogh Mia: „Kate Hudson kis mellekkel is nagyon boldog, míg Pamela Andersonon a sorozatos műtétek sem segítenek”.

Simonovics Ildikó: „Régen agyagbábukat vittek körbe Európában, és így terjedt a divat. Ma ez sokkal gyorsabb, sokkal több minden terjed, az online világ demokratizálódása miatt sokkal szélesebb körben, és ezért változatosabb is az ízlés”.

Konszenzus: „Ép testben ép lélek”!
Dr. Almási Kitti és Dr. László Zsolt a beszélgetés előtt: 


És egy fotó rólam, ami a rendezvény után készült - természetesen fekete-fehérben :-)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése