2013. május 10., péntek

Star Trek Into Darkness - csak néztem, mint a moziban :)

Amikor először megláttam az új Star Trek mozi plakátjait, bevallom, még nem igazán éreztem kedvet ahhoz, hogy megnézzem moziban. Emellett egyrészt az előző filmet sem láttam (talán 2009-es, de ebben most nem vagyok biztos), és amúgy se vagyok egy nagy sci-fi, ill. Star Trek fan. Vagyis tegnapig azt hittem magamról, hogy nem vagyok az. :)))

Történt ugyanis, hogy egy kedves ismerősöm révén az Arena Plaza IMAX premier előtti vetítésén találtam magam, ahol - miután teletömtem a bendőm pizzával, és a popcorn-kóla kombinációt is bebiztosítottam magamnak - átadhattam magam a filmnek és a 3D élménynek. :)

Szó szerint értem az élményt, ugyanis ilyen képek bűvöletében telt a film - szó szerint egy másik világba repítve minket, nézőket. :)


A filmről egyébként nagyon sok mindent szerettem volna mesélni, pontosabban inkább dicsérni a rendezést, a sztorit - vajon ki a gonosz, ki kit ver át, kiben bízhat az Enterprise legénysége és Kirk kapitány? -, a képi világot, a hangtechnikát, az effekteket... és nem utolsósorban a karaktereket, akik - egy-két kivétellel - szépen és elképesztő izgalmak közepette viszik el a történetet a végkifejletig. De mivel sok beszédnek sok az alja, inkább azt mondanám, hogy nézzétek meg - akkor is érthető lesz, ha lövésetek nincs a Star Trek univerzumról, ahogy pl. nekem se volt. :)

A karakterekről még egy (na jó, pár...) mondat: a mi társaságunk egyik kedvence a főgonosz, Benedicht Cumberbatch volt, akiért a barátnőim teljesen odavannak :) nekem is tetszett, elsősorban mint színész, de én sokkal inkább Spock rajongó lettem. Zachary Quintót eddig is bírtam, de ebben a filmben szerintem egyszerűen zseniális - főleg úgy, hogy egy érzelmek nélkül működő "vulkánit" alakít, szóval erőteljesen korlátok közé van szorítva. Én viszont nem ezt láttam, hanem egy jó színész remek alakítását. Szóval le a kalappal - de a többiek előtt is. :) Ennek örömére most szerintem be is állítok egy jó kis Star Trekes hátteret - szerintem a gépem is szeretni fogja.


2 megjegyzés:

  1. Az egy is zseniális. És abban is tetszene Zeköri. :) Pláne h összehozzák az eredeti Spockkal.
    Ne hagyd ki. ;)Én meg megyek erre....

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Csabi :) akkor most remek filmes tippeket adtunk egymásnak. :D Az egyet szerintem napokon belül megnézem, már tűkön ülök... annyira szuper volt ez az Into Darkness, amennyire csak film az lehet. :D Mondjuk visszagondolva az én romantikus lelkem elbírt volna még néhány szerelmes jelenetet, de mint tudjuk, ennek a filmnek nem ez a fő profilja. :D :D

    VálaszTörlés