2013. május 14., kedd

Sztárdömping a rendelőben - szemügyre vették a hírességeket

Saját példámból is tudom, mennyire fontos a szemünk, látásunk rendszeres ellenőrzése, és így vannak ezzel a sztárok is: a Magyar Látszerész Szövetség május-júniusi kampánya alkalmából Csonka András, Barabás Éva, Jáksó László, Keleti Andrea, Pataki Zita, Fodor Zsóka, Hajas László és Győrfi Pál játékos vizsgálatokon tesztelték látásukat, és a multifokális lencsékkel ismerkedtek.

Erre a sajtóeseményre én sajnos nem értem oda, de a következő sajtóanyagot és a fotókat ajánlom figyelmetekbe - szerintem érdemes végigolvasni. :) 


Jáksó László: többé nem idegesítem a kollégákat
Lencsevégre kapták a sztárokat

Sztárdömping volt a szemészeti rendelőben: Csonka András, Barabás Éva, Jáksó László, Keleti Andrea, Pataki Zita, Fodor Zsóka, Hajas László és Győrfi Pál a Magyar Látszerész Szövetség május-júniusi kampánya alkalmából vizsgálaton vettek részt, és a multifokális lencsékkel ismerkedtek. A szemügyre vett sztárok közül van, aki évek óta ilyen okulárét visel, van, aki a rendezvényen szembesült a ténnyel, hogy itt az ideje váltania.

Képernyőn szereplő hírességeink jól tudják: az ő szakmájukban létkérdés a „sasszem”, így örömmel vettek részt a Magyar Látszerész Szövetség szemvizsgálatán. Ügyességi játékokkal, célba dobással, frizbizéssel tesztelték mennyire látnak jól, lencséket próbálgattak, majd a műszeres vizsgálat után elkezdték sorolni azokat a bizonyos számokat, fentről lefelé. Nem mindenkinek ment simán… 


Az RTL Klub népszerű időjósa, Pataki Zita a vizsgálószékben döbbent rá: távolra távolról sem lát már tökéletesen, így multifokális lencsére van szüksége.

„Az utóbbi időben mindig a férjemnek adtam oda az újságot, hogy olvassa fel nekem az apró betűs részt. Azt viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy távollátáshoz is kellene szemüveg. A szakértő multifokális szemüveget javasolt, mert így nem kell a szemüvegeket cserélgetnem, egyszerre fogok jól látni közelre és távolra” – árulta el a képernyős, aki a keretválasztásnál bevállalós lesz, mert úgy gondolja: a szemüveg öltözet. Zita újdonsült anyósával együtt érkezett a rendezvényre, hogy ő is megtudja, milyen szemüvegre lenne szüksége.


Jáksó László, a Class FM műsorvezetője pár hete fedezte fel a multifokális lencse áldásait.

„Hat éves korom óta vagyok szemüveges és eddig mindent tisztán láttam egyetlen szemüveggel. Aztán a Heti Hetesben feltűnt, hogy eltűntek a betűk a papíromról. Levettem a keretet, de akkor meg az asszisztens integetett hiába, én csak mondtam tovább a szöveget, mintha mi sem történt volna. A műsor végén értetlenül állt elém: „Laci, mondd, te mit művelsz?” Hát, így lettem én is multifokális. Jól jártam vele, és már az asszisztens sem ideges” – mondta a műsorvezető.

Fodor Zsóka lelkesen faggatta a szakértőt a különböző lencsékről.

„Lételemem a szépség. Szeretem nézni a szép embereket, a szép tájakat, meglátom mindenben a szépet. Ötvenhat évesen kaptam szemüveget, mint kiderült, multifokálisat. Azóta is csodálkozom, milyen jól látom a világot” – nevette el magát a színésznő, majd Jáksóval együtt kipróbálták, milyen lehet egyszerre több szemüveget viselni. Nem nyerte el a tetszésüket. Szemüvegből egy pont elég.


Még néhány kép a rendezvényről:


Keleti Andrea Győrfi Pál társaságában szemüveg nélkül tette próbára a látását, Barabás Évivel viszont már szemüveget próbált. :)


Nekem ez volt a kedvenc képem :))


A sajtóanyagért és a fotókért köszönet a RedLemon Mediának. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése