2013. április 25., csütörtök

Mi az a Starfactory?

Ha érdekelnek a magyar kulturális élet újdonságai, akkor bizony te is belefuthattál már a Starfactory címbe. De vajon mi ez, és kikhez kapcsolódik? Erről olvashattok a lenti sajtóanyagban. :)

STARFACTORY

- Csillogás és minden, ami mögötte van -

Musical 2 részben.

Bemutató: 2013. június 1.

Mi történik egy könnyűzenei tehetségkutató verseny színfalai mögött? Hogy a nyertesek sorsa hogyan alakul, azt részben ismerjük, másrészt el tudjuk képzelni. De mi van a vesztesekkel?

A darab zenéjét, szövegkönyvét és dalszövegeit Gém Zoltán írta. Az elsőműves szerző musicalje elsősorban nem a profitorientált, közönség-szórakoztató műsorok kritikáját igyekszik megfogalmazni. A szerzőt jobban érdekli fiatal főszereplőinek személyes sorsa, alakuló vonzalmaik, terveik, kudarcaik. A nagybetűs életbe most induló tizen- és huszonévesek önmagukkal kerülnek szembe a történet során, némelyiküknek a szüleitől kapott értékrendet is felül kell vizsgálnia.

A történet egy tehetségkutató verseny próbáján kezdődik, ahol a kis faluból érkező, nyitott szívű Rami és a nagyképű, magabiztos szépfiú, Ricsi együtt készül a következő megmérettetésre. A fiatalok nem csak jellemükben különbözőek, hanem társadalmi hátterük is más, ami miatt egyre fokozódik közöttük a feszültség. Míg a fiú karrierjét minden eszközzel támogatja lehengerlő ellentmondást nem tűrő anyja, Rami apja és nővére nem nézik jó szemmel, hogy a lány az álmait kergetve, „munka nélkül” próbál az életben boldogulni…

A történet harmadik főszereplője, Tibi, utcazenész. Megpróbálja rábeszélni Ramit, hogy hagyja ott a tévés tehetségkutató versenyt, amiről lesújtó véleménye van. Ő úgy képzeli, sok munkával és kitartással kell az embernek a céljait elérni. "Saját zene, saját mondandó, saját hang." Két lepusztult hajdani rocker fogadja védőszárnyai alá. Gyufa és Jakab újságot és virágot árulnak, a fiú az ő bodegájukban lakik. Elhatározzák, hogy segítik a srácot sikerre vergődni…

Szereplők: Gubás Gabi, Vida Péter, Hunyadkürti István, Egri Bálint, Tóth Eszter, Koltai Róbert, Laklóth Aladár, Kováts Vera, Nagy Adrienn, Puskás Péter, Gulyás Attila, Baronits Gábor, Kékesi Gábor, Trecskó Zsófia, Hekler Melinda, Molnár Gyöngyi, Mező Zoltán és még sokan mások. 

Rendező: Horváth Péter, koreográfus: Bóbis László. A darab zenéjét, szövegkönyvét és dalszövegeit Gém Zoltán írta.

Ha a véleményemet kérdezitek (még nem kérdeztétek, de ez nem jelent semmit :)), ez a darab is kiváló példa arra, hogy átalakul a világ. Régen elképzelhetetlen lett volna, hogy a Megasztár, a Voice vagy az X-Faktor színházi darabot inspiráljon, most viszont ez a helyzet. :) 

Szerintem érdemes lesz megnézni, én a magam részéről nagyon kíváncsi vagyok, mit hoznak ki a témából színpadon az alkotók... és persze számos tehetségkutatósra is, akik szerepet kaptak a darabban. A Rocktenorsnak még huhogni is fogok, ha meglátom őket, azt elhihetitek! :))))) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése