2013. április 3., szerda

Szuper nyeremények a láthatáron - ezt ne hagyd ki!

„Nyerj Žagar Ultrabookot”! - így kezdődik az a sajtóanyag, amit most közreadok. Hajrá, nyerd meg te a klassz nyeremények egyikét, például az ultrabookot! :)
Április 3-án jelenik meg a külföldön is az egyik legsikeresebb magyar banda, a Žagar új albuma, a Light Leaks. A lemez hemzseg az együttesre jellemző vadonatúj, elektronikus hangzásoktól, de a „8bites múltba” is visszanyúlik. Az albumon külföldi vendégművészek és egy gyermekkórus is közreműködik. A Light Leaks-hez kapcsolódó Facebook alkalmazással CD-t, koncertjegyet, sőt, egy mobil zenekészítésre is kiválóan alkalmas, egyedi „Žagar Ultrabookot” is nyerhetsz most.  
CSI Helyszinelőkben már három számukat felhasználták, rajongóik vannak Szentpétervártól Új-Zélandig. A zenekészítés hagyományos megjelenési platformjait unalmasnak találták, ezért az új album első számát, a Space Medusa-t hangonként rakatták össze a Facebookon háromezer rajongóval. A Space Medusa a Petőfi Rádió Toplistáján egészen az első helyig repült.
„Tudomásunk szerint külföldön sem volt még ilyen single debütre példa.” - állítja a frontember, Zságer Balázs. „Az új lemez talán fő jellemzője, hogy éteri hangzások jelennek meg különböző zenei köntösökben. Minden eddiginél nagyobb hangsúly került a tartalomra, az ihletettségre és a mondanivalóra. Úgy érzem, hogy a Light Leaks egy érzékeny lemez lett, amelyhez engem különös, személyes szálak is fűznek. A zenekartól eddig nem hallott új hangzásvilág első hírnöke a Space Medusa.” https://www.youtube.com/watch?v=xXs60JEpxfw

A Commodore 64-en induló Zságer szívesen emlékszik vissza azokra az időkre, amikor úgy kellett zenélni, hogy a számítógép teljes kapacitása kisebb volt, mint egy átlagos mai email mérete. Az új lemezen is találunk majd erre utaló hangzásokat. A zenélés maradt, a technika azonban nagyot fordult. Manapság akár már a villamoson ülve is összerakhatunk stúdióminőségű zenét telefonon, tableten vagy egy ultra-hordozható számítógépen.
Ahogy nemzetközi rádiók, dj-k tucatjai is, a versenyszféra is felfigyelt a zenekarra: „a Žagar világra szóló dolgokat művel az elektronika és a kreativitás metszéspontjában, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Ezért ajánlottunk fel neki és rajongóinak egy-egy egyedi, Žagar- designnal ellátott Ultrabook kategóriájú számítógépet.” – mondja Golubeff Róbert, az Intel magyarországi képviseletétől. „Ha nem is profiként, mint Zságer Balázs, de nagyon sokan zenélnek manapság, akiknek nincs idejük – vagy pénzük - egész nap a stúdióban ülni. Mára a zenészi kiteljesedés hardverigénye emberi léptékűvé csökkent – belefér egy hátizsákba. Profi minőségű zenék szerkesztéséhez immár elég egy 1,5 milliméter vastag 1 kilós házba zárt computer, amelyen konnektor közelsége nélkül is akár 8 órán keresztül zenélhetünk. A XXI. századi élet mobilitást igényel. Az inspiráció bárhol jöhet, a technológiának kell követni ezt és nem fordítva.”
Light Leaks megjelenéséhez kapcsolódóan március 20-án egy Facebook alkalmazás indult, melyben az új album borítóját kell egy kirakós játékban összerakni. A résztvevők között dedikált CD-t, koncertjegyet, valamint egy egyedi, Žagar logóval díszített Ultrabookot sorsolnak ki
További szerencsések az új album Kóti Réka által megálmodott borítójának számozott és az együttes által szignált vászonképeit is megnyerhetik. ALight Leaks április 3-án jelenik meg, a lemezbemutató koncert április 13-án lesz a Millenáris Teátrumban.
További érdekességek: 
facebook event: http://www.facebook.com/events/230652973747783/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése