2013. április 24., szerda

Budapest Bár Ínyenceknek

Az A30-as hajó 10. születésnapja különlegesnek ígérkezik - több okból is. Például azért, mert ebből az alkalomból debütál ott, április 30-án, este 7 órakor a A Budapest Bár új vállalkozása, a Budapest Bár - Ínyenceknek című exkluzív műsor.

Ezzel a programmal a zenekar a cigányzenét fogalmazza újra és kelti életre. A különleges műsor betekintést ad a magyar cigányzene híres alakjainak életébe is. Mulatságos és tanulságos történetek kelnek életre, hagyományos és ínyenc fogások kíséretében.


A Budapest Bár kitűnő muzsikusai a cigányzene inspirálta klasszikusokból – Liszt, Brahms, Hubay, Piazzolla –, híres cigány-dallamokból, a cigányzenészek szórakoztató repertoárjából válogatnak – a tőlük megszokott színvonalon és igényességgel.

A műsorban Kisvári Ferenc, a zenekar dobosa új oldaláról mutatkozik be: rendkívül jó humorával segíti a nézőket eligazodni a cigányzenészek anekdotákkal teli világában. Vendégként szerepel még a zenekarvezető Farkas Robi édesapja, Farkas István is, aki a Száztagú Cigányzenekar brácsa szólamvezetője volt, valamint alkalomadtán csatlakozik a Budapest Bár egy-egy énekese is.

Az estekhez illő menüket a zenekar már többször letesztelte, ugyanis a cimbalmos Farkas Misi és a bőgős Farkas Ricsi édesanyjának segítségével készülnek az ételek. A cigány „baróságokból” összeállított menüsort aktualizáltuk, miközben megtartottuk az otthoni ízeket.


A Budapest Bár – Ínyenceknek április 30-i menüje az A38 Hajó éttermében:

Előétel/leves: Kapros savanyú burgonyaleves
Főétel: Ropogós kacsacomb Rózsika lecsós csuszájával
Desszert: Palacsintakorong konyakba áztatott meggyraguval

A zenekar tagjai:
Farka Róbert: hegedű
Farkas István: brácsa
Farkas Mihály: cimbalom
Ökrös Károly: tangóharmonika, billentyűsök
Farkas Richárd: bőgő
Kisvári Ferenc: dob, konferálás
Tania Saedi: ének


A műsorra a jegyár 9900 Ft, ami elsőre húzósnak tűnik. De ha belegondolunk, hogy tartalmazza a háromfogásos menüvacsorát, a fogadóitalt, valamint a műsort, akkor már talán mégsem annyira. :) Vacsora nélkül a belépő 5000 Ft-ba kerül, a helyszínen vacsora rendelhető az étlapról. Korlátozott számban jegyek vásárolhatók bankkártyával az A38 Hajó honlapján, vagy személyesen, a helyszínen. Kezeket fel, ki lesz ott ezen a különleges "ínyenc" vacsoraesten? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése