2012. november 19., hétfő

Tükröm, tükröm...

Ugye nemcsak én érzem úgy, hogy hiába vannak egy-kétnapos hétvégék (mikor hogy...), a rohanásban nem hogy a karácsonyi hangulathoz, de a mindennapok alapvető dolgaihoz is fáradt vagyok? Ha te is hasonló cipőben jársz, fusd át a Főként Nőként Műhely programajánlóját, amit lent láthatsz. És ha mondjuk vidékről nem is tudsz emiatt felutazni a fővárosba, legalább tudatosítsd magadban, hogy karácsony előtt kell egy kis idő önmagadra. Mert az ünnep csak úgy lesz szép, ha nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban, magaddal nagyobb harmóniába kerülve várod. :)


"Mást mutat a tükör, és máshogy látnak bennünket kívülről, de melyik a valódi kép? A karácsony előtti esztelen hajtás nem könnyíti meg egy nő életét sem, pedig ilyenkor talán még fontosabb, hogy nyugodtan, testi-lelki egyensúlyunk teljes tudatában készüljünk az ünnepek körüli felfordulásra.

A civilek által alapított Főként Nőként Műhely másodjára szervez egész napos női rendezvényt a budapesti MOM Művelődési Központban. Zacher Gábor, Váradi Tibor, Szendi Gábor és Kereszty András – csak néhány országosan ismert név a december 2-i, vasárnapi program előadói közül. A Tükröm, tükröm című program a testi-lelki egészség- és harmóniateremtést állítja középpontjába – mondja Zámbó Márta coach, a műhely egyik alapítója. Nemrégiben egy jó ismerősömnek ajánlottam a rendezvényt, akinek karikás szemei, sápadt arca és fénytelen tekintete árulkodott arról, mennyire szüksége lenne egy kis töltekezésre. A hölgy azonnal lemondóan sóhajtott: ő azt a luxust nem engedheti meg magának, hogy egy teljes napon át magával foglalkozzon – meséli Márta, aki szerint épp ez a reakció mutatja meg azt, mennyire túlhajtjuk magunkat, mennyire elfelejtjük, hogy a mi teljes jelen-létünk nélkül nem lehet igazán békés a családi karácsony sem. Ehhez viszont kell az, hogy adjunk egy kis időt a magunk számára az elcsendesülésre, harmóniateremtésre – teszi hozzá a női lelki egészséggel foglalkozó szakember.

Ezért jött létre tavaly a Főként Nőként Műhely, amelyet lelkes civil nők alapítottak. Több sikeres program és kurzus után a december 2-ai rendezvényen a női önképet és belső egyensúlyt helyezik fókuszba. Az inspiráló előadások mellett több workshopon is részt vehetnek az érdeklődők. A dinamikus jógától a Nián át a törzsi hastáncig és a zumbáig számos mozgásformát kipróbálhatnak a rendezvény látogatói, az elcsendesülést pedig egyebek között a hangtál, a theta healing, a holisztikus ringató terápia módszereivel tapasztalhatják meg. Emellett pedig számos egészségügyi szűrővizsgálatot is igénybe vehetnek a résztvevők."

www.fokentnokent.hu
www.fb.com/fokentnokent

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése