2012. november 16., péntek

Diabétesz Séta, 30 perc az egészségért

Aki régóta ismer engem, pontosan tudja rólam, mióta segítek a cukorbetegség ellen akárcsak egy apró figyelemmorzsa elnyerésében is. Szeretném, ha ez a betegség soha többé nem vehetne el senkitől hozzátartozóját, legyen szó akár felnőttről, akár gyermekről. 

Ezért is ajánlom nektek a Diabétesz Séta nevű programot. A Nemzetközi Diabétesz Világnap tiszteletére félórás, közös sétát szervez az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 18-án, vasárnap. A sétát a világnap (november 14.) tiszteletére világszerte megrendezik, és már évek óta hagyomány, hogy Magyarországon az Egy Csepp Világnapon sétálhat bárki azért, hogy ezzel is csatlakozzon a cukorbetegség terjedésének megállítását célzó felhíváshoz. A félórás séta azt jelképezi, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehet mindenki a diabétesz megelőzéséért.


Vasárnap délután a résztvevők az akció végén több száz luftballont engednek a levegőbe, jelképesen eljuttatva mindenkinek a 2012-es Diabétesz Világnap üzenetét: „Óvjuk a jövőnket!”. Egészséges életmóddal, rendszeres mozgással, megfelelő táplálkozással a cukorbetegség úgynevezett 2-es típusa megelőzhető.


Ma csaknem 350 millió embert érint a diabétesz világszerte, Magyarországon több mint másfél millió ember cukorbeteg, de a fele nem tudja ezt magáról.

A 2012-es Diabétesz Sétához bárki csatlakozhat!

Helyszín: Budapest, SYMA Rendezvényközpont (Budapest, Dózsa György út 1.), 2012. november 18., 15 óra, indulás a főbejárat elől.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése