2012. november 19., hétfő

Ezt jól kifőzte Pokorny Lia és Vincze Ottó

Vasárnap este különleges gasztronómiai kalandban volt részem, hála és köszönet érte Pokorny Liának, Vincze Ottónak és a Pastrami étteremnek, ahol a jó kedélyű, főzőcskézős, kicsit stand up comedy-s jelleget öltő rendezvény zajlott.

Este 6 órára érkeztem a helyszínre, amikor a készülődés már javában zajlott. Ottó - nagyon lovagiasan - épp akkor ajánlotta fel Liának, hogy segít felkötni a csíkos kötényét. De csak mert a színésznő egy zöld felsővel örvendeztette meg a fehér pólóban érkezett focistát (innen üzenjük Ottónak: hajrá Fradi!). :-)))


A backstage-ben aztán elszabadultak az indulatok, akarom mondani a gondolatok, hiszen Ottó egy asszociációs játéknak köszönhetően a legkülönbözőbb ötleteket - mondhatni állatságokat - húzta ki belőlünk. :) 


Liát viszont nem tudta zavarba hozni, ahogy később, a konyhában sem: a színésznő ügyes szakácsnővé és kitűnő házigazdává avanzsált.


Ottó is kivette a részét a konyhai teendőkből, emellett pedig az est mókamestere titulust is kiérdemelte. 


Az előétel lazackrém volt isteni pirítóssal, amit a sztárfocista készített el a vendégeknek. A többség szerint nagyon finom volt, bár hallottam olyan kritikát is, hogy egy pici sót még elbírt volna... a lényeg, hogy morzsája sem maradt! A mi asztalunkon legalábbis biztos, hogy éhen halt volna bármilyen maradékra ácsingózó rovar vagy kisállat - már ha lenne ilyen a Pastramiban. :)


Ez az egyik kedvenc képem, én csak "all in"-nek hívom :) a konyhában folyik a munka, a pultnál Ottó kedvenc kis vendége ücsörög, miközben fotós kolléganőmmel, Bogival dolgozunk. Mi kell még? :D


A jó hangulat a pult másik oldalán végig adott volt... :)))


De a vacsoravendégek sem unatkoztak. :)


Az utolsó simítások után az előételt már tálalhatták is:


Lia pedig kijött hozzánk megkérdezni, kinek hogy ízlett az előétel, majd a főételt, a brézingelt borjúpofát is alaposan kiértékeltük. :)


Az este zárásaként még egy cuki szülinapost is felköszöntött a művésznő:


Én pedig kihasználtam az alkalmat, hogy hosszú hónapok után ismét összefutottunk Ottóval, és beálltam mellé egy közös fotóra. Az, hogy épp az illemhelyek előtt, egyikünket sem zavart különösebben... :D


2 megjegyzés:

  1. Remek este volt. Mia nagyon szorgosan dokumentáltál mindent!! Szuper kis blogbejegyzés lett belőle...bár az ízeket lehetetlen leírni..vagy mondjuk pl. ennyit mégis..: .mmmm..mmmm..m....m.m.m.m.mmmmmm!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Bogi :))) igen, valóban szuper kis este volt, és az ízek... mmm... :D majd kíváncsi leszek ám a te képeidre is. Feltolod őket valahová, vagy küldesz majd párat? *cuki cica szemekkel, kérlelően néz* ;-)))))

    VálaszTörlés