2012. szeptember 20., csütörtök

Az év sajtófotói

Minden évben nagyon várom a World Press Photo kiállítást, mert egyrészt fantasztikusak a képek, másrészt átfogó képet adnak a világról, melyben élünk. A tárlat idén is a Néprajzi Múzeumban látható majd, méghozzá 2012. szeptember 28 – 2012. október 28 között.

Néhány infót bemásolok nektek a sajtóközleményből, szerintem érdemes átfutni:

A World Press Photo Hollandiában, 1955-ben alapított, független nonprofit szervezet. Fő célja a hivatásos sajtófotósok munkájának támogatása és népszerűsítése szerte a világon. Az évek során a sajtófotózás és a szabad információcsere független műhelyévé nőtte ki magát.

A szervezet minden évben megrendezi a világ legnagyobb és legtekintélyesebb sajtófotó-versenyét. Az idei versenyre 124 országból 5 247 fotóriporter pályázott. A beküldött 101 254 fotó értékelésével a 19 tagú nemzetközi zsűri 13 napot töltött Amszterdamban, végül 24 nemzet 57 fotográfusát díjazták.

A World Press Photo 2012 kiállítás most is az elmúlt évnek mutat tükröt: alig 200 képbe sűrítve láthatjuk korunk történelmét, hétköznapjait, politikáját, sportját, művészetét, természeti változásait, tudományos eredményeit, azokat az embereket, akik a hírekben szerepelnek. A kiállítás segít jobban megértenünk, hogy mi zajlik körülöttünk a világban.

Nekem ez a két fotó a kedvencem: 



Nektek hogy tetszenek? Kíváncsiak vagytok a kiállításra? Remélem, ott találkozunk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése