2016. július 6., szerda

Újabb életmódváltós tippek - részben a nyírfacukor jegyében

Tudom, kicsit régen volt már poszt, főleg az életmódváltósdival kapcsolatban, de ennek is megvan az oka. Több is. :) Az egyik, hogy épp költözködöm, méghozzá egy olyan helyre, ahol a szomszédban egy kis cukrászda van. De nem is akármilyen! Itt ugyanis laktóz- és gluténmentes finomságokat is lehet kapni, sőt, isteni nyírfacukros süteményeket is.

Egy barackos tortaszeletet kóstoltam meg a múltkor, hát gyerekek... :D én már nem is akarok "rendes cukros" süteményeket enni! Isteni volt, jóllaktam vele, és nem az a kínzó, mardosó éhség tört rám pár óra múlva, hanem fokozatosan éheztem meg. Hogy miért? Mert a nyírfacukornak alacsony a glikémiás indexe. Erről a következő sajtóanyagban olvashattok egy kicsit bővebben. :)

Kampányszerű diéták helyett tudatos életvezetés
Life coach tippek életmód váltóknak

A kampányszerű diéták anomáliája, hogy önsanyargatással szeretnénk egyensúlyba kerülni önmagunkkal. Amíg így gondolkozunk, nem tudunk igazi változást elérni. Viniczai Andrea life coach szerint időszakos megoldások helyett a saját életritmusunkhoz és személyiségünkhöz igazodva lassú léptekkel érhetjük el a testi-lelki egyensúlyt.

Egyénre szabott megoldások
Amíg úgy gondolunk a diétára, mint egy pár hétig-hónapig tartó büntetésre, addig igazi változást nem fogunk tudni elérni. Kampányszerű megoldások és végletek helyett a hosszú távú gondolkodás és tudatos tervezés lehet a kulcsa a kiegyensúlyozott életnek, ahogyan azt Viniczai Andrea life coach is hangsúlyozza: „Ha úgy érezzük, változtatni szeretnénk eddigi életünkön, az első és legfontosabb lépés az, hogy kialakítsuk azt az új napi rutint, ami a céljainkhoz, a személyiségünkhöz, és a saját ritmusunkhoz leginkább passzol. Kísérletezzünk bátran, és próbáljunk ki új ételeket, fűszereket, mozgásformákat! Ha megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb kombinációt – étkezés, mozgás, lélektöltődés –, akkor biztosak lehetünk benne, hogy sikeres lesz a változás.”

80%-ban az vagy, amit megeszel
Azért nem árt, ha tudjuk, hogy életünk különböző tényezői más-más súllyal esnek a latba, A kiegyensúlyozott, egészséges élet ugyanis 80 százalékban a táplálkozásunkon múlik. Tévhit viszont, hogy ez egyszersmind azt jelenti, hogy le kell mondanunk mindarról, amit szeretünk, mondja a szakértő. „Ma már számos bűnös élvezetnek kikiáltott alapanyagnak elérhető az egészséges és tudatos táplálkozásba könnyedén beilleszthető alternatívája. Felesleges tehát bűnös élvezetnek kikiáltani és kiiktatni az étrendünkből bizonyos ételeket. Inkább tájékozódjunk és válasszunk tudatosabban, tartsunk megfelelő mértéket” - tanácsolja az Avandi coaching szakértője.


Csavar a konyhában
Könnyedén átrendezhetjük a hűtőnket, konyhánkat, kamránkat az új életünk szerint:
·         A friss zöldségek és gyümölcsök kerüljenek előre a hűtőben és a kamrában, hogy mindig szem előtt legyenek.
·         Előre csomagolt ételek helyett vegyünk friss zöldséget és húsféléket a piacon.
·         Búzaliszt helyett szerezzünk be különféle magliszteket.
·         A fehércukrot cseréljük le a nála 40 százalékkal alacsonyabb energiatartalmú Nyírfacukorra. Míg 100 gramm kristálycukor 400 kcal-t tartalmaz, addig ugyanennyi Nyírfacukor csak 240 kcal-t, ráadásul a glikémiás indexe is alacsony (GI:7%), nem terheli meg a szénhidrátanyagcserét olyan mértékben, mint a kristálycukor, így még cukorbetegek is fogyaszthatják.
·         Mindig írjunk bevásárlólistát, így elkerülhetjük, hogy elcsábuljunk bevásárlás közben.
·         A régi kekszek és csokik helyett válasszunk egészséges snackeket, például különböző ízesítésű kukoricagolyót vagy teljes kiőrlésű, nyírfacukorral készült nápolyit.

Köszönet a sajtóanyagért Zsingor Tünde, COMLAB^

2016. június 23., csütörtök

Mosogatógéped meghálálja a törődést!

Akinek van mosogatógépe, az pontosan tudja, hogy ez a szuper találmány mennyi terhet levesz a vállunkról: pénzt, időt, és energiát takarít meg nekünk, hogy a mosogatás helyett családunkkal, barátainkkal szervezhessünk programokat, vagy korábban kezdhessük el kiélvezni a jól megérdemelt pihenésünket. De mit tehetünk mi a mosogatógépünkért, hogy hosszú életű legyen, és a lehető leghatékonyabban lássa el feladatát?

Az első "alapszabály": havonta egyszer tisztítsd meg mosogatógépedet! A Finish mosogatógép tisztító megóvja gépedet a mosogatógép belsejében lerakódott szennyeződésektől, zsírtól és vízkőtől, még az olyan nehezen elérhető helyeken is, mint a fűtőelem és a permetezőkarok. Mi több, így mosogatógépünk élettartamát is jelentősen meghosszabbíthatjuk.


Használd a Finish gépi öblítőszerét, amely különleges összetételének köszönhetően megakadályozza, hogy a poharakon, evőeszközökön foltok, esetleg ételmaradványok maradjanak, és felgyorsítja a száradási folyamatot is.

Rendszeresen töltsd fel mosogatógépedet Finish vízlágyító sóval ami elősegíti a gépben lévő víz lágyítását, így használatával nem alakul ki vízkőlerakódás sem a mosogatógép belsejében, sem pedig az edényeken.

Szüntesd meg a mosogatógépből áradó kellemetlen szagokat a Finish citrom és lime mosogatógép illatosítóval. Ha pedig semleges illatra vágysz, próbáld ki a Finish szagsemlegesítő mosogatógép illatosítóját.

Ha törődsz a mosogatógépeddel, akkor biztos lehetsz abban, hogy még hosszú évekig segít neked ebből


ezt varázsolni! ;)


További információkét látogasson el a http://www.finish.hu/ weboldalra!

2016. június 3., péntek

Hivatalosan is elstartolt Lakatos Márk gasztrokalandja

Hivatalosan is elstartolt Lakatos Márk gasztrokalandja

Formabontó főzelék, sajátos grillkolbász vagy éppen egy mennyei leves? – ha különleges ízekre vágysz, Lakatos Márk vadonatúj bisztrójában garantáltan megtalálod. A házias receptek és a kreatív ötletek találkozásának, a Lakatos Műhelynek a budapesti Belvárosi Piac adott végső otthont, ahol a népszerű stylist ezúttal az asztalra varázsolja a divatot. A vadonatúj falatozó egy nagyszabású esemény keretein belül mutatkozott be a nyilvánosság előtt.

Lakatos Márk gasztronómia iránti szenvedélye nem újkeletű, hiszen nagyszülei révén már egészen kisgyermek korában belecsöppent a vendéglátásba. Míg gyerekként az agárdi kempingben ismerkedett a tradicionális magyar ételek ízeivel, nagyapja pecsenyesütödéjének köszönhetően is. A stylist egy évvel ezelőtt indította útjára Lakatos Műhely nevű grillsütödéjét, ami tavaly nyáron Tihanyban működött, majd különféle fesztiválokon is felbukkant. A bisztró idén a Belvárosi Piacon találta meg a végleges helyét, amelynek hivatalos nyitórendezvényét csütörtökön tartották a Hold utcai Vásárcsarnokban.


A tradicionális alapízeket izgalmas újdonságokkal ötvöző ételek kerülnek terítékre, Márknál ráadásul az sem meglepő, hogy a házi készítésű mustárt és ropogós, friss, kolbászzsírban pirított kenyeret tálalnak az ínyencségek mellé. 

„Mivel a kolbászainkat mi magunk töltjük, így biztosan csak hús, szalonna és egészséges dolgok kerülnek bele. Emiatt is evidens volt, hogy amit csak lehet, mi magunk készítsünk el a legnagyobb odafigyeléssel, mesterséges ízfokozók, tartósítószerek és egyéb adalékok nélkül. A kenyeret vagy a főzelékekhez kínált párizsit nem mi állítjuk elő, viszont olyan hazai forrásokból szerezzük be, amelyekben száz százalékban megbízunk és garantálják a kiváló minőséget” – kezdte a stylist, aki a gasztronómiai trendeket követve gondolt a vegetáriánusokra és az ételérzékenyekre is.


„Számomra nagyon fontos a zöldségkultúra, ami nem egyenlő a gyerekkori menzás főzelékélményekkel. Azokban még nagyon sok volt a rántás, ráadásul a finomfőzelék minden volt, csak nem finom. Naponta változó kínálatunkban más és más főzeléket kóstolhatnak meg a vendégeink, olyanokat, amiket laktóz- és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak. A lisztmentes diétára egyébként már az üzlet tervezésénél is odafigyeltünk, hiszen ebben az esetben még a konyhai eszközök elkülönítését is nagyon komolyan kell venni. Liszttel egyébként sem dolgozunk, de a biztonság kedvéért a kenyeret is olyan helyen szeljük, ahol nem találkozhat gluténmentes alapanyagokkal” – fejtette kis Lakatos Márk.



A rendezvényen, amelyen többek között Palvin Barbara, Szabó Győző, Radics Gigi, Gryllus Dorka, Csonka András, Kiss Ramóna, Debreczeni Zita, Szegedi Kata, Szécsi Böbe és Saci is belekóstolt a hamisítatlan finomságokba, amelyek mellett látványos show-elemek is helyet kaptak.

Forrás: RedLemon Media

2016. május 25., szerda

Adámi Zsanett: „15 év munkája van abban, hogy most Rióba utazhatok”

Adámi Zsanett: „15 év munkája van abban, hogy most Rióba utazhatok”

Foci EB, Olimpia és Paralimpiai is a WestEndben

Foci Európa-bajnokság, Olimpia, Paralimpia – a sport idén a WestEnd City Centerbe költözik. Sportesemények közvetítése, sport park fogyatékkal élőknek és ép érdeklődőknek egyaránt, jótékonysági rendezvény majd egy nagykoncert várja a sportrajongókat idén nyáron a Nyugati téri bevásárlóközpontban.

A WestEnd City Center számára kiemelten fontos a magyar sport támogatása, főként, ha az a fiatal sportolókról, utánpótlásról, ifjú tehetségekről szól. A bevásárlóközpont rendszeres és állandó támogatója a Magyar Vívószövetségnek. A magyar vívó sportolók sportsikerei szinte a sportág megalakulásától kezdve meghatározóak a magyar sportvilágban, valamint a sport jellegzetességei, mint az elegancia és kifinomultság jól kapcsolódnak a WestEnd image-éhez. A WestEnd több éve támogatója az UVSE (Újpest VízilabdaUtánpótlás Sportegyesület) „1 nap vízilabda” eseményét, de rendszeres támogatója a Magyar Öttusa szövetségnek, illetve a WestEnd közreműködésével és támogatásával valósul meg 2014 óta a V4 Kerékpárverseny is,  amely amellett, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) olimpiai kvalifikációs versenye, a Visegrádi országok együttműködését képviselve, a közös tudatot és hagyományteremtés útján kívánja erősíteni a Visegrádi Csoport eszmeiségét. Egyéni sportolók támogatása sem idegen a WestEnd számára.
Támogatottak között több tehetséges fiatal szerepelt már, többek között Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok magyar úszó, olimpikon, 2014-től Márton Anna junior vívó világbajnok. Ők azon sportolók közé tartoznak, akik méltó példaképül szolgálhatnak a felnövekvő generáció számára.

A WestEnd a Magyar Paralimpiai Csapat hivatalos támogatója, ennek apropóján az IKON történetében először került parasportoló a címlapra, Adámi Zsanett úszó személyében.

„Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy kijutottam Rióba. Szerintem az olimpiára nemcsak az azt megelőző négy évben készül az ember, hanem egész életében ezért dolgozik, mégha az elején nem is sejti, hogy ez lehetséges. Valójában abban, hogy én most Brazíliába utazhatok, 15 év komoly munkája van” – nyilatkozta a fiatal tehetség. „ Az edzőmmel szeptember óta készülök. Az állapotom miatt nem tudok annyit edzeni, mint a többi sportoló, de mindig feszegetem a határokat, igyekszem egyre jobb lenni, többet bírni. Korábban volt szárazföldi edzésem is a négy úszás mellett, de ezt sportmasszázs váltotta fel, ami nagyon sokat segít. Az úszóedzések egyébként 60-90 percesek. Korábban nem engedték nekem a mellúszást, mert nagyon megerőltető a derekamnak, de addig edzettem és készültem – titokban – míg kellően megerősödtem, hogy a hátúszás mellett, most már 5 éve mellúszásban is versenyezhetek. Bizonyos dolgokban több segítségre szorulok, de a hozzáállásommal, szemléletemmel én tudok másoknak segíteni. Csak rajtunk múlik, milyen válaszokat kapunk a környezetünktől: ha ellenségesek vagyunk és bezárkózunk, ne csodálkozzunk, ha a világ is ilyen velünk. Ha viszont nyitottak és pozitívak vagyunk, másoktól is ezt kapjuk majd vissza” – mondta a paraúszó.

Május 19-21-ig a WestEnd Millennium udvara a népszerű Gardróbfrissítés elnevezésű rendezvényének helyszíne lesz, ahol egy ideiglenes, úgynevezett pop-up store-ban kihelyezett ruhákat a látogatók egy jelképes egységáron vásárolhatják meg. A vásárlásból befolyt összeget a WestEnd megduplázza és a paralimpiai sportolóknak ajánlja fel. Az éremmel hazatérő parasportolókat – fejenként egy, a legjobb érem után - vásárlási utalvánnyal jutalmazza a bevásárlóközpont: az aranyéremért 1 millió Ft-os utalványt, az ezüstért 500 ezres, a bronz medálért pedig 300 ezer Ft-os utalványt ajándékoz.

Június 10-től a foci EB ideje alatt óriáskivetítőn, igazi stadionhangulatban követhetik élőben a meccseket a labdarúgás szerelmesei a WestEnd tetőkertjén.

Az Olimpia ideje alatt izgalmas sportprogramokat szerveznek a nagyközönség számára.
A street workout pálya mellett közvetlenül egy „Ability Park” (interaktív élménypark) is kialakításra kerül majd, így az egészséges látogatókkal/sportolókkal együtt a mozgásukban korlátozottak is próbára tehetik képességüket.

A Paralimpiát követően egy nagyszabású, nyilvános koncertet szervez a bevásárlóközpont, ezzel tisztelegve az eseményről hazaérkező magyar parasportolók előtt.

2016. április 21., csütörtök

Idén először Marie Claire Filmnapok az Allee-ban

Ha szeretnél olyan filmet, filmeket nézni, amelyek a mai modern nő életének különböző területeit érintik, akkor április utolsó hétvégéjén irány az Allee, ahol az első Marie Claire Filmnapokon téged is szeretettel várnak! :)
Idén először Marie Claire Filmnapok az Allee-ban
Április 28–30. között rendezik meg – idén először – a Marie Claire Filmnapokat az Allee Bevásárlóközpont mozijában. A hagyományteremtő szándékkal induló esemény Till Attila Tiszta szívvel című filmjével nyit.
Közel 30 film, két magyarországi premier, kerekasztal-beszélgetések a hazai filmvilág kiemelkedő alakjaival, különleges fotókiállítás és sminkelés is várja az érdeklődőket az első Marie Claire Filmnapokon.
„A magyar Marie Claire új területre merészkedett, és idén először rendezi meg – nem titkoltan a hagyományteremtés céljával – a Marie Claire Filmnapokat – mondta László Krisztina, a magazin főszerkesztője. – Olyan filmeket válogattunk össze, amelyek a mai modern nő életének különböző területeit érintik – a filmekben magunkra ismerhetünk, de új perspektívákat találni is segítenek a vetített, hangsúlyosan női fókuszú alkotások. A díjnyertes nagyjátékfilmek, hangos kasszasikerek mellett bemutatunk néhány különleges, kevésbé ismert filmet, dokumentumfilmet is, amelyekkel valószínűleg még nem találkozott a nagyközönség. És hogy a filmnapok több legyen közös filmnézésnél, tartalmas és szórakoztató programokat is szerveztünk a vetítések közé. Kerekasztal-beszélgetések, sminkelés, különleges fotókiállítás is várja az érdeklődőket. Nagy szeretettel várunk erre az exkluzív hétvégére, csatlakozz hozzánk a pároddal, a barátaiddal. Hiszünk benne, hogy a közös élmények ereje, ezek az egészen kivételes produkciók és a közös beszélgetések még közelebb hoznak minket egymáshoz.”
Részletes program: www.marieclaire.hu

Forrás: Justcreative

2016. március 21., hétfő

Életmódváltásom története - 2. rész

Az első részben főleg azokról a kisebb-nagyobb változtatásokról írtam, amiket az étrendemmel kapcsolatban terveztem és tervezek. Most egy gyors összegzés után, hogy mi sikerült eddig, és mi nem, beszélek egy kicsit a sportról is. :) Hú, tisztára úgy érzem magam, mintha egy dolgozat kifejtős részét írnám... de higgyétek el, ennél lazább lesz a dolog. Mindjárt.

Csak a dolgozatokról ez a "definíció" jutott eszembe. Kalóriák: azok a kis lények, amik a ruhásszekrényedben laknak, és minden éjjel egy kicsit szűkebbre szabják a ruháidat. :D


Kajás célok
De komolyodjunk kicsit. Amire a legbüszkébb vagyok, hogy sorjában számolok le a "démonaimmal". Két hónapja nincs kínai kaja, és azóta gyrost is csak egyszer ettem. A kávémból elhagytam a cukrot, és már csak napi kettőt iszom. Nem cukrot. Kávét. (Bocs, fáradt vagyok. :))


A csokik terén is úgy tűnik, sikerült a változtatás: a hétvégi bevásárlás során magas kakaótartalmú étcsokit pakoltam a bevásárlókosaramba, az ízesített tejcsokikat pedig megnézegettem ugyan, és egyet le is emeletem a polcról, de pár pillanatnyi ábrándozás után visszatettem.

A fő csapásirányokat, nevezetesen a több víz fogyasztását és a 4-5 étkezést betartom. Utóbbiak így alakulnak a hétköznapokon: reggeli 9-ig, ebéd 13 h-ig, uzsonna 4 körül, vacsi 6 - fél 7 körül, de ez olykor későbbre csúszik. Hétvégenként nincs állandó rendszer, de a főétkezések megvannak. Csak az időpontok csúsznak. Későbbre. A reggeli sokkal későbbre... :) A lényeg, hogy ne hagyjam magam megéhezni, valamint, hogy találjak egészséges alternatívákat - kenyér helyett pl. puffasztott rizst, tízóraira édesség helyett gyümölcsöt, stb.. Ez eddig zsír. (Ja, a zsírfogyasztásra is ügyelek.)

Viszont.
Az esti almámat nem tudom elhagyni, pedig próbálom répával helyettesíteni, de egyszerűen nem megy... lehet, hogy ez marad a legrosszabb szokásom? Tudjátok mit? Bárcsak ez maradna! :D

Salátarágcsálás közben meg kb. ilyen a fejem.


Az alkohollal mértékletesebben tudok bánni, de rendszeresen elkortyolok egy-egy kis pohár fehérbort. Képzeljétek el a Jégkorszak mozikból a motkányt, aki végül megszerzi a makkját, és nagy boldogan szorítja magához... na, olyan vagyok a kis poharammal, amivel olykor engedélyezek magamnak egy kis alkoholt. A jó hír, hogy kevesebbet is kívánok a kedvenc gyümölcsös fehérborocskámból, sőt, pár napja egyáltalán nem is akarok inni. Egy kortyot sem. Na, ezek után lemosom valaha magamról, hogy leszokóban lévő alkoholista vagyok?! :D :D :D


Sport
Miért van az, hogy mindig akkor jön ez a téma, amikor épp valami miatt ki kellett hagynom az edzést - rosszabb esetben edzéseket? Amikor az előző, egy hónapja született bejegyzésemet írtam, épp a derekam / vesém miatt szenvedtem itthon, hogy így aztán nem tudok menni, és jaaajj, most pedig azt hiszem, Lilibaba orrfolyós, hőemelkedéses, kicsit szédelgős, köhögős betegségét nyeltem be... szóval a mai edzés kimaradt. :( Pedig az elmúlt hetekben remekül ráálltam a hétfő-csütörtökre, olyannyira, hogy már mindenki tudja, olyankor nem lehet velem esti programokat szervezni. Ugyanis - jó gymrat lévén - este 6-ra megyek, és csak 9 körül érek haza.


Ellipszistrénerezéssel és súlyzós edzésekkel kezdtem (belekóstolva a Pilates és a Body Art világába is). Először kb. 30 perc ellipszistrénerrel fullasztottam ki magam, aztán jött egy 15 perces súlyzós edzés. A heti alkalmakat februárban heti 2-re fejlesztettem, és az időtartam először majdnem egy órára nőtt (a rekordom 50 perc ellipszistrénerezés, de ezt azóta sem ismételtem meg), most már viszont jóval több ennél. A lényeg, hogy negyedóránként váltogassam a gyakorlatokat, különben megunom. Kivéve az ellipszistrénert, mert ha szól valami zene, azt simán nyomom fél óráig.

Leírok egy példát. Kezdésnek 100 lépés a lépcsőzőgépen (kb. 2.5 perc, 12 kcal) + 36 perc ellipszistréner (300 kcal) + súlyzós edzés + 12 perc bringázás (100 kcal) + kb. 10 perc futás (30 kcal) = 442 kcal + súlyzós edzés. Ez elsőre ijesztőnek tűnik, de másfél óra alatt, egy liter vizet elkortyolgatva számomra teljesíthető. Most már. :)


És hogy látok-e változást? Centikben talán már igen (nem mérem magam szalaggal minden nap, de a derekam talán mintha egy icipicit vékonyabb lenne), kilókban viszont nem igazán. Több oka van, hogy ez miért lehet... egyelőre igyekszem kitartani, és kerülni a Sátán küldötteit, a demotiváló mérlegeket. :)

Mi motivál?
Már nem a fogyás :) vagyis nem csak. Egyrészt szeretnék ilyen aktív maradni, szeretném mindig ennyire szeretni a mozgást. Másrészt - na jó, a fogyásra visszakanyarodva - szeretnék ismét beleférni a régi ruháimba. Csak mert szépek. És imádtam viselni őket. De amikor ezt elismétlem magamnak, a sportosabb énem máris rávágja: "ugye tudod, hogy már rég nem csak ezért csinálod?". :)


És hogy mit hoz a jövő? A Húsvéti kajálásoktól egyelőre van bennem egy kis (na jó, annál azért nagyobb) para, de abban bízom, hogy a jó idő beköszöntével azért a mozgást is tudom növelni. Például egy ünnepi vacsorát le lehet majd bringázni. Akár a szabadban is. :) Azt tervezem, ha már itt lesz a jó idő, hogy még többet megyek gyalog (mint Balogh, muhaha). És tavaly is áprilisban vettem elő újra kedvenc kis társamat, Pride-ot, a csodaszínes csodabringát... ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, akkor idén is ebben a hónapban indulunk majd együtt újra városhódító útjainkra. ;) De ha csak a Városligetig jutunk, annak is örülni fogok. Nem a kilométerek hajszolása a lényeg, hanem az, hogy mindig örömmel menjek. Edzeni, gyalogolni, bringázni. Whatever. :D

2016. március 8., kedd

A TV2-höz igazol Gönczi Gábor és Szebeni István

Akkora a mozgás manapság a tévécsatornák (nemcsak kereskedelmi...) háza táján, hogy nem győzöm kapkodni a fejem. A legújabb fejleményekről mutatom a TV2-től pár perce kapott sajtóközleményt. Mit szóltok hozzá?


A TV2-höz igazol Gönczi Gábor és Szebeni István

Új műsorvezetők érkeznek a TV2 csapatához, Gönczi Gábor hamarosan a Tények, míg Szebeni István a Mokka műsorvezetőjeként köszönti a nézőket.
 

Új képernyősökkel bővül a TV2 csapata. A nemrég kinevezett Kökény-Szalai Vivien célja, hogy megújítsa a TV2 Csoport hír és aktuális műsorait. A hírigazgató ennek a stratégiának az első lépéseként szerződtette a csatornához Gönczi Gábort és Szebeni Istvánt. Gönczi a Tények, míg Szebeni a Mokka műsorvezetője lesz. Gönczi így tizennyolc év után távozik az RTL-től, hogy a Tények csapatához csatlakozzon, őt április 11-től láthatják a nézők a TV2-n. 

Szebeni István nyolc év után tér vissza a TV2 képernyőjére, ahol korábban az Aktív és Magellán műsorvezetőjeként dolgozott.
- Kökény-Szalai Vivien keresett meg, hogy lenne-e kedvem a TV2-nél dolgozni. Hét évig voltam itt korábban, gyakorlatilag innen indult a karrierem, szerettem itt dolgozni, így jó lesz visszajönni. – mondta Szebeni.

Nagy sikernek tartom, hogy Gönczi Gábor és Szebeni István a TV2 csapatához igazoltak. Biztos vagyok benne, hogy az ő kvalitásaik és népszerűségük tovább erősítik a Tények és a Mokka brand-eket – nyilatkozta a hírigazgató.