2013. március 13., szerda

A Rossmann különleges boltmegnyitóján jártam


Miért lehet egy boltmegnyitó különleges? Hiszen azt gondolhatnánk, hogy ott általában ugyanaz történik: öltönyös emberkék jönnek, szólnak pár szót, átvágnak egy szép szalagot (amit én általában sajnálok :)), aztán elmennek, és mindenki indulhat a maga dolgára. 

De a Rossmann új üzletének megnyitóján, az Árkádban nem ez történt. Igaz, öltönyösök itt is voltak, és persze szalagátvágás is, de a boltmegnyitó valahogy színesebb, izgalmasabb volt, mint amire számítottam. Talán azért, mert bőven volt időnk a boltban nézelődni, kedvezményes áron vásárolgatni, vagy azért, mert az ügyvezető, Flórián László felkészültségére és "előadására" nem tudtam nem odafigyelni? :) Vagy talán mindezek együttvéve idézték elő azt, hogy még a sajtótájékoztató végén, a bolt megnyitása után is maradtam volna még a helyszínen. 

Mondjuk ezt a make up részleget látva nem is csoda, itt akárhány órát el tudnék tölteni... :)))


Bemásolom Nektek a sajtóanyagot, amit az esemény után kaptam, szerintem érdekes infók vannak benne, szóval megéri átfutni... :)


A ROSSMANN az ágazat legdinamikusabban növekvő vállalata

Budapest, 2013. március 7. – A ROSSMANN Konszern 5,95 milliárd eurós forgalmával és 16,1 százalékos növekedésével 2012-ben is a drogéria piac legintenzívebben növekvő vállalata volt. A magyarországi eredmények is ezt tükrözik; a vállalat 43,6 milliárd forintos (150,3 millió eurós) árbevételt könyvelhetett el, ami 4,1 százalékos növekedést jelent. A piackutatók által mért növekedés a drogéria kategóriában 7,6 százalék volt az elmúlt évben. Az elmúlt 15 évhez hasonlóan tavaly is két számjegyű forgalomnövekedést ért el a ROSSMANN Konszern. Az 1754 üzletet számláló Németországban a vállalat 4,45 milliárd eurót kitevő, 16,9 százalékos növekedést produkált (előző év: 3,81 milliárd euró). A konszern forgalmának egynegyed részét Lengyelország, Magyarország, Csehország, Törökország és Albánia teszik ki; 2012. december 31-re 13,6 százalékos 1,497 milliárd eurós növekedést tudhatott magáénak ez az öt ország.

Itthon a 181 ROSSMANN drogéria 4,1 százalékkal növelte árbevételét az előző évhez képest, így 43,6 milliárd forintos forgalmat realizált. A ROSSMANN napjainkban hat európai országban összesen 2776 illatszerbolttal rendelkezik, és 38000 dolgozót foglalkoztat (ebből 26000 Németországban). Egyedül Németországban az elmúlt évben 3500 új munkahelyet teremtett. Lengyelországban 706, Magyarországon 181, Csehországban 113, Törökországban 16, Albániában pedig 6 bolttal képviseli magát. Itthon összesen 1112 embert foglalkoztat.


A ROSSMANN az idei évben is fenntartja terjeszkedési sebességét, hiszen 170 millió euróval a Konszern történetének legnagyobb beruházását tervezi. Németországban 120 új üzletet nyit. A Konszern 2013-ban 13 százalékos növekedésre számít, azaz 6,7 milliárd eurós bevételt tervez az év végére. „Itthon is növekedésre számítunk, az elmúlt időszakban, illetve a 2013-ban várható fejlesztések (szortiment fejlesztése, minőségi expanzió, webshop továbbfejlesztése, Rossmanó Babaprogram fejlesztése) alapján. A magyar piacon a ROSSMANN az előző évhez hasonló növekedésre számít a drogéria piac stagnálásával szemben. A hálózat elsősorban minőségi fejlesztésekre fókuszál a 2013-as évben, míg Budapesten új lokációk kiépítését is tervezzük.” – mondta Flórián László, a Rossmann Magyarország Kereskedelmi Kft. operatív ügyvezető igazgatója.

Megújult a ROSSMANN zászlóshajója
Ünnepélyes keretek között megnyitott a ROSSMANN legújabb üzlete az Árkád Bevásárlóközpontban. A bevásárlóközpontban az elmúlt 10 évben is megtalálható volt a drogéria, de a felújított üzlet új helyen, az aluljárószinten, korábbiaknál kétszer nagyobb alapterületen, így Budapest legnagyobb üzletterével, 456 nm kiszolgáló résszel várja vásárlóit. A boltban megtalálható a dekorkozmetikai márkák rendkívül széles választéka, mintegy 11 állvánnyal, ami hozzájárul ahhoz, hogy a ROSSMANN drogériák közül a bevásárlóközpontban lévő üzlet kiemelkedő helyet foglaljon el. A vállalat a nyitás alkalmából március 8. és 10. között minden dekorkozmetikai termékre 25% kedvezményt biztosít vásárlóinak, illetve minden termékre további -10%-ot. 


Rossmanó Babaprogram és baba-mama webshop
A ROSSMANN 2012 májusában elindította a Rossmanó Babaprogramját, amely keretében számos kedvezménnyel és tanáccsal segítik a babavárást, és könnyítik meg a szülést követő időszakot a kismamák számára. Jelenleg 70.000 kismama él a Babaprogram biztosította előnyökkel. A drogériapiacon egyedülálló módon novemberben elindult a baba-mama webshop is, amelynek keretében a megrendeléstől számított 1-2 napon belül házhoz jönnek a babázáshoz szükséges termékek. A drogérialánc ezekkel a szolgáltatásokkal szeretné még inkább megkönnyíteni a kismamák életét. A webshop szortimentje folyamatosan bővül, így hamarosan az egész család számára hasznos termékek elérhetőek lesznek.


Sajátmárkák már több mint 15 éve
A ROSSMANN sajátmárkás termékei az elmúlt évek vállalati sikerének kulcsát jelentik. A termékkínálat nemzetközi szinten jelenleg 36 márkát, ezeken belül 4200 különféle drogériai cikket foglal magába. A ROSSMANN így Németországban a drogériai termékek legátfogóbb sajátmárkás kínálatával rendelkezik. Magyarországon jelenleg 33 saját márka található, ami közel 1500 terméket jelent. A ROSSMANN üzletekben értékesített termékek a forgalom közel 20 %-át teszik ki.

A ROSSMANN minőségi termékek tavaly ünnepelték a 15 éves születésnapjukat. Az 1997-ben kifejlesztett sajátmárkás termékek között a „babydream”, az „Isana”, az „alouette” és a „Winston” márkák voltak a legnépszerűbbek. Mára az anyavállaltnál 75 munkatárs felelős a sajátmárkás termékek fejlesztéséért, marketingjéért és minőségbiztosításáért. A minőségi elvárás a kezdetektől fogva a legfontosabb szerepet tölti be a vállalat életében. Ezért az összes ROSSMANN termék folyamatos minőségi ellenőrzés alatt áll, melynek köszönhetően állandó az előre meghatározott, magas színvonal. 

A stratégia sikerét a legjobban az bizonyítja, hogy a németországi Öko-Test és Stiftung-Warentest általi minősítésen a termékek 1997 óta 162 alkalommal nyerték el a „nagyon jó” minősítést. 2010-ben az Öko-Test által végzett drogériaüzlet összehasonlításban a ROSSMANN minőségi termékek nagy része „nagyon jó” minősítéssel tesztnyertesként végzett. Az „enerBIO” reformtáplálkozási sajátmárka az elmúlt öt évben 213 alkalommal nyerte el a Német Mezőgazdasági Társaság (Deutsche Landwirtschaftsgesellschaft, DLG) kitüntetését. Ezen kívül több tanúsított védjegy is garantálja a tartós és környezetkímélő nyersanyagok és csomagolóanyagok használatát, mint például a BDIH-, a Fairtrade-, az FSC-, a PEFC- vagy az európai Bio-védjegy.

És még egy fotó a megnyitóról: 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése