2013. március 20., szerda

Éljenek a Macskák! Fotókiállítás és ünnepségsorozat a 30 éves darab kapcsán

Szerencsére elég sok sajtótájékoztatóra és médiaeseményre el tudok jutni, de olyat, mint a hétfői, tényleg nem tapasztalok túl gyakran. A Macskák című darab ugyanis immár 30 éve van műsoron a Madách Színházban, és ennek apropóján nemcsak egy ünnepi hangulatú sajtótájékoztatón, hanem egy különleges fotókiállítás megnyitóján is részt vettem. 

Kanyó Béla és Mohos Angéla fotóival idézik meg az elmúlt 30 év nagyszerű pillanatait a Madáchban: egy-egy összeállítás került a Tolnay Szalon falára az első előadástól a pár napja lezajlott színpadi pillanatokig. Tehát az első képek 1983-ban készültek, a legfrissebbek néhány nappal ezelőtt… tudom, az én érzékenységem, de akkor sem mindennapi élmény ennyi képet, ennyi érzelmet és ennyi jelentős pillanatot egy helyen látni, megörökítve az utókornak... 

A kiállítást kedves ismerősömmel, Csengeri Attilával néztük végig, aki bár nem szerepel a darabban, felidézte a Macskákkal kapcsolatos emlékeit. Számára azért is különleges a darab, mert a kislányaival is látta, akiknek szintén nagy élményt jelentett. Ezért biztosan ő is egyetért, ha most mindkettőnk nevében mondom, írom: ha arra jártok, nézzetek be, mert érdekes és érdemes! :)

De ezzel nem ért véget a Macskák ünnepi hetének eseménykavalkádja - sőt, ez épp hogy csak elkezdődött! :) Mondom és mutatom, mi mindennel készülnek még a Madáchban a darab születésnapja kapcsán. 


2013.03.21. 17.00 óra     - Helyszín: Madách Színház
Vendégül látják azokat, akik a Macskákkal egy napon születtek, vagyis éppen március 25-én lesznek 30 évesek. A Madách Színház felhívást tett közzé a Facebookon, hogy jelentkezzen mindenki, aki 1983. március 25-én született. A Madách Színházban Szerednyey Béla, Tóth Enikő és Szirtes Tamás fogadja az ünnepelteket, akik ezután kulisszajáráson vesznek részt, megnézhetik a színpadot, a díszletet, a színháznak azon részeit, ahol a nézők sosem járnak, majd a művészbüfében felköszöntjük őket Macskák-ajándékokkal, végül pedig megnézik az Új Generáció bemutató előtti főpróbáját.

2013.03.22. 19.00 óra     - Helyszín: Madách Színház – Bemutató!
Az Új Generáció bemutatkozik!

2013.03.23. 15.00 óra – Helyszín: Mammut 2. Bevásárlóközpont 
Flashmob a Mammut 2.  Bevásárlóközpontban, a földszinten Macskabált táncolunk, Koós Réka énekli a Memoryt, és mindenkit várunk, hogy csatlakozzon a táncban! Moderátorok: Kökényessy Ági és Puskás Péter.

2013.03.24. 11.30-tól 13.30-ig    - Helyszín: Madách Színház
Változz Macskává! Arcfestésre várjuk a bátor, macskarajongó gyermekeket a Madách Színház emeleti büféjébe.

2013.03.25. 19.00 óra     - Helyszín: Madách Színház
Jubileumi előadás – 30 éves a Macskák
Az előadáson mindenki fellép, aki valaha játszott a Macskákban, így mintegy 120 színművészt és sok-sok táncművészt láthat majd a közönség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése